Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Del Mono


Bookmark

Data

Released Svibanj 2005
Format Albumi
Vrsta Rock
Dodano Četvrtak, 24 Veljača 2011
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date 2005
Etiketa Dallas Records
Tags

Review

Vlado Simčić Vava, danas poznatiji kao bivši gitarist skupine Laufer, s kojom je proveo puno desetljeće i ostavio neke od najutjecajnijih rock albuma devedesetih, izdao je svoj prvi solo album pod nazivom Del Mono. U jedanaest pjesama, Vava surađuje sa brojnim domaćim glazbenicima, te raznim snimateljima i producentima domaćih i inozemnih studija, gdje je proteklih godina snimao ovaj album.

Album otvara Prva, zanimljivi instrumental od minute i pol koju je programirao Nenad Tubin,a s nastavlja vjerojatno najupečatljivija pjesma albuma, Mjesto za vlastitog Boga. U suradnji sa Nikolom Marjanovićem iz grupe Sane, na mjestu vokala, Vava daje svoj najsnažniji gitaristički izričaj ovoga albuma, te stvara budući singl. Na Kartulina s mjeseca, na mjestu vokala gostuje Ivan Dečak iz Vatre, dok je najzanimljiviji doprinos pjesmi, onaj Rolanda Fraisaisa na thereminu. Na prvom i uspješnom singlu Letimo, uz Meri Trošelj na vokalu gostuju i Matija Dedić te Quartet Sensitive (Henry Radanović na basu i Tonči Grabušić na udaraljkama). Uz ostala poznata imena poput Ive Močibob iz grupe E.N.I na pjesmi Portiri, Aljoše Šerića iz Ramireza na Ostani, Leo Rumora iz Ogledala te Tea Grujičić na Akrobat, Ana Kabalin iz Metrobolika na Distorzija, gostuje i Vavin dugogodišnji kolega Damir Urban na pjesmi Never Again.

Vava potpisuje autorstvo za cijeli album osim za pjesmu Nono koju je snimio u suradnji sa Blagdan Bandom, projektom iz Rijeke koji inače izvode rock i punk obrade poznatih pjesama, a vokal je Prlja iz Let3. Pjesmu potpisuju Kalogjera/Krajač, a domaćoj publici je poznata u izvedbi Tereze Kesovije. Završna pjesma Zadnja je opet instrumental koji je programirao ranije spomenuti, Nenad Tubin, na što je, kao dodatak, vezana akustična verzija pjesme Portiri.

Ovaj album je kvalitetom ujednačen i sam rezultat je solidan, ali zbog koncepta sa raznim gostima, šaroliki album na trenutke djeluje da ima puno veći potencijal od same realizacije. Istaknuta, Mjesto za vlastitog Boga, sa odličnim Marjanovićem kao najsnažnija pjesma albuma, bi vjerojatno u funkciji benda dobila jednu dimenziju veće kompaknosti te iskrenosti koja se sada poznaje samo u tragovima. Vava je sa brojnim glazbenicima, za koje sam kaže da je oduvijek htio na svojoj ploči, napravio komplicijski album koji unatoč tome što djeluje nabrzinu napravljen, vrijedi poslušati.
Hits 2886
Vava Albumi Kronologija Poljubac je izdaja » Poljubac je izdaja

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu