Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2008
Format Video
Vrsta Pop / Classic / Opera
Dodano Utorak, 22 Studeni 2011
Žanr Opera
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2008
Država Italija
Etiketa Decca
Edition details Datum objave: 21.11.2008.
Tags

Review

Luciano Pavarotti, kao jedan od najvećih vokala svih vremena, je osim u operi svoje iznimne vokalne sposobnosti pokazivao i u svake godine održanima koncertima "Pavarotti And Friends" kao i u nizu humanitarnih koncerata. Ovo DVD izdanje pokazuje neke od dueta s nekima od najpoznatijih pripadnika pop i rock scene. Neki dueti su fantastični, no na neke ćete ipak poželjeti što prije stisnuti tipku "next".

Izdanje počinje dvjema poprilično slabim točkama. I Hate You Then I Love You sa Celine Dion i Holy Mother s Ericom Claptonom su poprilično suzdržane, da ne kažem dosadne izvedbe koje ni video prikaz ne čini ništa uzbudljivijima ili zanimljivijima. Srećom, nakon toga ovaj DVD nudi izvedbe jednog od najboljih muških vokala s, usudio bih se reći, najboljim ženskim vokalom današnjice, Mariah Carey. Ova izvedba Hero je nastala dok je Mariah Carey bila karizmatična pjevačica koja se nije bojala pustiti glas te se ona i Pavarotti odlično nadopunjuju. Kao vokalno kompatibilan s Pavarottijem se pokazao i Sting čiji diskretan glas odlično odgovara duhovnon atmosferi Panus Angelicusa. Zucchero se u usporedbi s Pavarottijem čini kao statist, dok je duet s Andreom Boccelli ispao nezanimljivo ziheraštvo.

Daleko najlošijom izvedbom nazvao bih onu s Bonom Voxom u Miss Sarajevo. Pavarotti nije ni približno pokazao ono svoje emocionalno pjevanje po kojem je poznat nego se gubio u čitanju nota, dok je Bono sa strane čekao prekriženih ruku kako bi ubacio što više svog mesijanstva. Trenutak u kojem odlazi na sam rub pozornice, ostavlja Pavarottija za sobom i govori O lijepa, o draga, o slatka sloboda samo pokazuje tko se želi tu pokazati kao zvijezda u duetu.

James Brown je bio odličan sa svojim promuklim glasom, a Bryan Adams je šarmirao publiku svojim nelošim (no u usporedbi s Pavarottijem ipak inferiornim) pjevanjem. Sheryl Crow i Bon Jovi nisu toliko zanimljivi, no iza njih slijedi uživljena Annie Lenox koja je istovremeno bila i izniman izvođač i zabavljač. Pavarotti i Lionel Richie u kompletu su bili emocionalni, dok je završni duet Live Like Horses s Eltonom Johnom uistinu veličanstven.

Najveće svjetske zvijezde u suradnji s Pavarottijem su u pola pjesama ovog izdanja poprilično kiksale učinivši neke izvedbe zanimljive samo najvećim fanovima Pavarottija, no neke su briljirale. Luciano Pavarotti se pokazao kao pogodan vokal za bilo koji žanr, ali i kao veličina koja se ne srami u prave svrhe svoj vokal pustiti i u suradnji s nekim pomalo inferiornim glasovima, a sve u prave, humanitarne svrhe.

Ivan Glazer

Hits 1704

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici