A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Travanj 2011
Format Albumi
Vrsta / Rock / Hard rock / Glam metal
Dodano Četvrtak, 25 Rujan 2014
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Travanj 2011
Država US
Etiketa Deadline Music
Catalog Number CLP4798
Edition details Producent: Adam Hamilton
Tags adam hamilton

Review

Švedski glam sleazy metalci Vains of Jenna u travnju 2011. godine objavili su svoj treći i posljednji studijski album »Reverse Tripped«. Karijera ovog benda je bila dosta turbulenta. Nastali su početkom 2005. u Falkenbergu. Ubrzo sele u Kaliforniju, tamo sviraju na turnejama s vodećim glam metal bendovima poputRatt, Poison, White Lion…Demo izdanje producira im Gilby Clarke (ex GN'R gitarist). Vrlo brzo su se probili u svijetu tzv.Hollywood glam metala. Lizzy DeVine, pjevač i frontman napušta grupu 2010. Na njegovo mjesto dolazi Jesse Forte. Nažalost Jesse već početkom 2012. Odlazi u Lynch Mob (iz kojeg odlazi za svega dvadesetak dana). Sve završava javnom objavom razlaza benda 26. siječnja prošle, 2012. godine.

Album »Reverse Tripped«, iako je objavljen pred gotovo dvije godine, svojim specifičnostima zaslužuje biti recenziran. Albumi koji sadržavaju obrade su uvijek rizični. Ukoliko bend pokušava obrade odsvirati što sličnije originalu, imamo fanovski album. Ukoliko u obrade ubace svoj stil i štih može to ispasti izvrstan album. Upravo se to dogodilo na ovom albumu grupeVains of Jenna. Sve pjesme na albumu su odsvirane u pravomsleazy glam metalstilu. Veseli bubanj (ne znam kako to drugačije opisati), blues gitarska sola, hard rock rifovi i genijalni glas Jessea Fortea obilježili su svaku pjesmu na albumu. »Smoke On The Water« odsvirana je usleazy bluesstilu, a ni u jednom trenutku se ne može čuti onaj svima znani početni i vodeći rif pjesme. Ovdje se može čuti sama bluzerska srž ove pjesme. Genijalno.

»The Letter« grupe Box Tops zvuči kao čisti klasiksleazy metala. Sve pjesme na albumu zvuče upravo tako - kao klasicisleazea. Zanimljivo je kako dio pjesama zvuče puno bolje nego u originalu (subjetktivna tvrdnja - naravno). Pjesma Eddya Granta »Electric Avenue« zvuči genijalno. »Mississippi Queen«, »I’d Love To Change The World«, »California Dreaming« i »Forget (Fuck) You« su izvrsno izabrani klasici koji kao da su vapili da budu odsvirani u Vains of Jenna stilu. Jedino »Wish You Were Here« (Pink Floyda) i »Get Back« (Beatles) nisu u rangu ostalih pjesama. Simon and Garfunkelova »The Sound Of Silence« nema neki originalnisleazyzvuk, ali je izuzetno izvedena.

Jesse Forte kao pjevač Vains of Jenna je bilo izvrsno rješenje, svojim promuklim glasom u stilu Spikea (London Quireboys), Taylea (Dogs D'amour) ili Taimea Downea (Faster Pussycat), dao je posebnu boju i stil ovom bendu. Žalosno je jedino to što su uz ovaj album zajedno snimili samo nekoliko pjesama (EP »We Can Never Die« iz 2012.), te što nisu pronašli snagu da krenu dalje. Album »Reverse Tripped« preporučam apsolutno svima, a naročitoglam sleaze freakovima.

Bruno Ćurko

Hits 2041

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima