A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2010
Format Albumi
Vrsta Techno
Dodano Subota, 26 Ožujak 2011
Žanr Electronic
Length 1:48:29
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Nizozemska
Etiketa Armada Music/Avex Asia
Tags

Review

Ovaj Nizozemski DJ rođen u Leidenu u Nizozemskoj je uz Tiesta najpoznatiji DJ kako u svijetu tako i u svojoj zemlji. Već 4 godine zaredom najbolji je svjetski DJpo izboru DJ-Maga što je do sada uspjelo samo njemu. Svoj prvi hit Blue Fear izdao je još davne 1995. godine i to sa samo 19 godina. U 3. mjesecu 2001. godine pokreće svoju DJ emisiju ASOT (A state of trance) koja se emitira jednom tjedno po 2 sata. Do 2011. godine emisija dolazi do broja 500 te se emitira u preko 25 zemalja te ju sluša oko 13 milijuna slušatelja. 2003. godine izdaje svoj prvi album 76 koji je dobio ime po njegovu datumu rođenja 1976. Valja napomenuti da je održao i rekordni set od 12.5 sati u Haagu (Nizozemska).
 
U 2009 godini oženio se Erikom van Thiel nakon 9 godina zajedništva. Nakon ovog čina svi su mislili da će početi manje svirati i kreirati glazbu, no to s njim nije moguće. U 2010. godini dolazi njegov očekivani 4. studijski album Mirage.
 
Album počinje s Armin van Buuren feat. Susana – Desiderium 207 introm kojim nam pokazuje da se dobrano namučio oko cijelog albuma, nema previše nizanja melodije te ima njegov prepoznatljiv lagani uplifting prema novoj stvari. Mirage se odlično nadovezuje na Intro stvar te zajedno čine odličnu cjelinu. Brza izmjena ritma kroz cijelu pjesmu i ubacivanje bubnjeva i gitare u drugoj polovici pjesme zaokružuje cjelinu. Stvar traje gotovo 7 minuta, ali je užitak za slušanje. 
 
Full Focus je pjesma koja je nagovjestila sami album te ujedno meni i najbolja stvar na albumu. Također ona je i prva s albuma koja je dobila remix, od kojih je najrazvikaniji onaj od Ummet Ozcana. Jedna od boljih vokalnih stvari na ovom albumu. Savršenstvo vokalne muzike, od glasa, beata i feelinga koji ova stvar budi u „tijelu“. Pred kraj albuma dolazimo do odlične stvari zvane Orbion koja ima razoran beat te odličan prijelaz iz jednog u drugi dio trake. 
 
Na albumu se nalazi još 5 bonus traka koje malo odskaču od ostatka albuma u vokalnom dijelu. Ako vam se svidio ovaj album samo mogu reći vidimo se u Papayi 8. 7. 2011.

Ivan Kranjčević
Hits 3681

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima