Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Prosinac 2007
Format Albumi
Vrsta Pop rock
Dodano Četvrtak, 13 Siječanj 2011
Žanr Rock
Length 40:48
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2007
Država SAD
Etiketa Atco Records
Edition details Produkcija: Richard Perry. Snimano u Westlake Recording Studios, Hollywood, CA
Tags

Review

Zahvaljujući mom prijatelju Žaretu, imam mogućnost upoznati Vas sa zadnjim studijskim albumom Some Enchanted Evening legendarnog Arta Garfunkela. Ovaj je album 30. siječnja 2007. godine objavila diskografska kuća Rhino.Gledajući unatrag, moram spomenuti nekadašnji legendarni duo Simon & Garfunkel koji su žarili i palili dobrih 10–ak godina, a onda se povukli u ""mirovinu"" da bi se ponovo aktivirali i napravili zaista velike koncerte ( 500,000 ljudi u Central Parku u New Yorku) itd. Svaki posebno stvarali su i dalje glazbu sa više ili manje uspjeha.

Osobno sam se nadao da će upravo Art imati više uspjeha, no pokazalo se da je Paul Simon ipak bolji skladatelj. Paul Simon je nakon razlaza snimio nekoliko zaista fantastičnih, usudio bih se čak kazati antologijskih albuma. Nažalost, kod Arta to nije bio slučaj. Tu su stvari išle puno teže i kompliciranije; publika, a ni oficijelna kritika nisu baš previše imali razumijevanja za njegov glazbeni izričaj, stoga se Art Garfunkel uvijek morao dva puta više truditi da dokaže da kao samostalan glazbenik – vokalist nije baš za ""odbaciti"".
 
Kompozicije sa ovog albuma potječu od velikih američkih kompozitora koje su već puno ranije pjevali poznati američki vokalisti kao što su Sinatra, Bennett, Washington, Fitzgerald, Vaughan. U novije vrijeme i Rod Stewart objavio je u više navrata albume pod nazivom Great American Songbook, no sve to nije prošlo baš previše uspješno niti kod publike a niti kod službene kritike. Nažalost, i Art je krenuo tim putem i upravo to je bila greška (po mojem skromnom mišljenju). Vokal Arta Garfunkela jednostavno nije mogao dočarati svaku pojedinu kompoziciju, pa je u pojedinim temama Art zvučao pomalo ""istrošeno"" i nedorečeno. Njegov poznati (nježni, odmjereni i gotovo prigušeni) vokal nije uvijek onaj pravi, kada su pitanju neke skladbe koje su svoje mjesto našle na albumu "Some Enchanted Evening".

One u kojima se Art snašao ko riba u vodi su: Quiet Nights of Quiet Stars (Corcovado), What"ll I Do, You Stepped out of a Dream, Easy Living i svakako najbolja tema na albumuI"ve Grown Accustomed to Her Face.
 
PREPORUKA:
Ako ste nekad voljeli Simon & Garfunkel, sigurno ćete posegnuti za ovim albumom, no ako je potrebno birati između Simona i Garfunkela, ja osobno biram Simona. No, to je sve samo stvar ukusa, a možda će se uskoro i vrijeme promijeniti, pa će i Art Garfunkel doći na svoje. Ma, čemu predviđanja? Jednostavno nabavite i poslušajte album "Some Enchanted Evening" i prosudite sami. Ako Vam se svidi, vjerojatno će još dugo vremena provesti u Vašem uređaju.
Hits 2290

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima