A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2010
Format Kompilacije
Vrsta Pop / Rock
Dodano Subota, 02 Travanj 2011
Žanr Pop-Rock
Length 1:21:49
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Hrvatska
Etiketa Croatia Records
Tags Parni valjak Croatia Records

Review

Teško ćete na ovim prostorima naći veći i ubojitiji glazbeni tandem od Huseina Hasanefendića Husa i Akija Rahimovskog. Već 35 godina Parni Valjak ruši sve barijere i granice u svojoj popularnosti koja seže od najmlađih naraštaja pa sve do rekli bismo „treće životne dobi“. Glazbena kvaliteta na svjetskoj razini i hitovi koji prolaze takozvani „test vremena“ još od 70-ih godina pretvorili su Parni Valjak u hrvatske glazbene ikone. Dozvolit ću si da ih bez grižnje savjesti nazovem najvećim domaćim bendom svih vremena, ali ta titula bi vrijedila i za nešto šire područje.

Nadležni u sastavu opet su odlučili upakirati svoje svevremenske hitove u jednu cjelinu, ovoga puta pod nazivom The Love Collection u nadležnosti Croatia Recordsa, kao sastavni dio njihova projekta izdavanja ljubavnih kolekcija raznih izvođača. Pozamašan broj ljubavnih balada, ali i nešto žešćih pjesama s istom tematikom, savršen su materijal za jednu pravu ljubavnu kolekciju, a to je upravo ono čime Parni Valjak raspolaže, jer sagledavajući situaciju iz tematske perspektive, ljubavna tematika je jedno od glavnih obilježja sastava.

Nema balade do rock balade – uvijek sam govorio i ponavljat ću koliko god treba, a ova kompilacija mi uvelike pomaže kao argument za tu teoriju. Izdanjem bi trebali biti zadovoljni svi štovatelji benda i dobrih rock zvukova s posebnim naglaskom upravo na gore toliko spominjane balade.

Na albumu nema novih skladbi, ali sami naslovi će vas vjerojatno natjerati da otrčite do prvog mjesta gdje možete nabaviti CD. Samo otvaranje odmah pogađa u živac skladbama Moja je pjesma lagana i Dođi. Kroz glazbenu rapsodiju od ukupno 17 pjesama vode nas mega hitovi Jesen u meni, Prokleta nedjelja, Stranica Dnevnika (verzija uživo), Kada me dotakne i još pojedine uspješnice, da bi na kraju sve kulminiralo nešto žešćim ritmovima koje nam donose Ljubavna i Sve još miriše na nju, čime se kolekcija i zatvara.

Posebnost Akijevog vokala, emotivnost koju je vrlo lako doživjeti kroz njegovu interpretaciju te Husov način skladanja i pisanja pjesama su dobitna kombinacija za stabilnost na vrhu scene. Uostalom, svaka od ovih pjesama će vam puno više reći nego što ja mogu ovdje napisati.

Krunoslav Knežević

Hits 4435
Koncentrat « Koncentrat Parni Valjak Kompilacije Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici