facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Cartoon Explosion


Bookmark

Data

Released Svibanj 2005
Format Albumi
Vrsta Electro / Synthpop
Dodano Srijeda, 19 Siječanj 2011
Žanr Pop
Length 42:54
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2005
Država Hrvatska
Etiketa Dop Records, Menart
Catalog Number 385888286842
Edition details Produkcija: Svadbas
Tags

Review

Lollobrigida su jedna vrlo vesela, šarena i cifrasta pop trash pojava na domaćoj glazbenoj sceni. Iako su mnogi vukli razne paralele i pokušavali opisivati Lollobrigidu kao više ili manje uspješnu inačicu domaćih izvođača osamdesetih godina (npr. Denis & Denis) preslušavajući album prvijenac Cartoon Explosion stekao sam stekao sasvim drugačiju sliku.

Kao jedna od brojnih asocijacija koje mi se vrte po glavi jest film Momačka večer sa Tom Hanksom u naslovnoj ulozi. Točnije kraj filma i veliko finale gdje svi k'o ludi uživaju u glazbi ženskog pop benda i raznim dopuštenim i nedopuštenim sredstvima pokazujući nam zašto su 80-te dobile epitet "ludih" godina. Upravo to je ovaj album, jedna velika luda i vesela zabava. Album nabijen pozitivnom energijom koji ćete vrlo rado htjeti preslušati u nekoj šašavoj šarenoj odjeći kako bi se poistovjetili s glazbom i saživjeli sa vremenom. Iako je ovaj uradak daleko od svojih godina kojima odaje počast on gotovo niti u jednom trenutku ne zaostaje za njima.

No kako sve ne može biti idealno napravljeno tako i ovaj album ima svojih mana. Kao slabije točke Cartoon Expolsiona definitivno bih izdvojio Pozdravni govor i pjesmu Es Geht Daum. No ova potonja vjerojatno mi nije zapela za uho upravo zbog toga što mi sam njemački jezik i nije previše omiljen pa se onda i tu pjesmu ne bi moglo promatrati kao crnu rupu na albumu.

U vrijeme kada je interes za minulim vremenima i glazbom naglo porastao te kad biti retro znači biti in ovaj album je sa svojim ""jeftinim"" zvukom kičastih 80-ih pravi pogodak. Jedino je pitanje hoće li to slušatelji prepoznati.
 
Dragutin Andrić
Hits 126

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42