MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
÷


Bookmark

Data

Released Ožujak 2017
Format Albumi
Vrsta Pop / Alternative/Indie Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Contemporary Singer/Songwriter
Dodano Srijeda, 15 Ožujak 2017
Žanr Pop-Rock
Length 46:17
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2017
Država Europa
Etiketa Asylum Records ‎/ Atlantic
Catalog Number 0190295859022
Edition details objavljeno: 3.3.2017.; izvršni producenti: Ed Sheeran i Benny Blanco; producenti: Ed Sheeran, Benny Blanco, Steve Mac, Johnny McDaid, Will Hicks, Labrinth, Mike Elizondo i KillBeatz; snimano: 2016.
Tags Benny Blanco Atlantic Mike Elizondo Ed Sheeran Asylum Records Johnny McDaid KillBeatz Labrinth Will Hicks Steve Mac

Review

"÷" je neobičan naslov trećeg studijskog albuma koji je izdao Ed Sheeran, a izgovora se "Divide". Izdan je 3. ožujka ove godine, a prvi singlovi skinuti s njega su Castle on the Hill i Shape of You, koji ste zasigurno već nebrojeno puta čuli na radiju.

Što reći o Sheeranu osim da svi dobro znamo da je veoma popularan odabir na svadbama zbog svojih dubokih tekstova o ljubavi pretočenim u sentiše i balade, osim da ovaj album to nije. Istina, na njemu također možete čuti neke od opisanih pjesama, kao što su: Happier, Perfect i How Would You Feel. No ovaj album kao cjelina ostavlja vrlo nedorečen dojam. Sve je to nekako isprazno, bez duše, kao da je trebalo sjesti i napisati pjesme koje će snimiti jer, eto, red je da izađe nova ploča. Jedina pjesma koja je i dalje istinski njegova, koja odiše njegovim stilom i dirne čovjeka jest Eraser. Iako ova stvar predstavlja neku vrstu eksperimentiranja s izvedbom rapa i hip-hopa (da, dobro ste pročitali, Ed Sheeran repa), priča koju nam prenosi priča je o njegovom odrastanju, osobnim borbama i životu općenito i zbilja prenosi njegove iskrene emocije. Pratilja u tom smislu joj je sljedeća pjesma, naslova Castle on the Hill, uz koju se lako zaboraviti i upustiti u zamišljanje onoga o čemu pjeva. I nakon ove dvije pjesme, sve nekako kreće u više različitih smjerova.

Navodno je prije pisanja novih pjesama Ed odlučio putovati po svijetu pa se čini kako je dio novih iskustava prenio na svoj album u vidu glazbenih izričaja. Tako smo dobili Galway Girl, praktički irsku folk poskočicu u pratnji hip-hop vokala, Barcelonu, koja zvuči kao glazbena podloga za ljeto u Disneyevom crtiću i na čijem kraju Sheeran recitira na španjolskom, Bibia Be Ye Ye kao da je iskočila iz još jednog crtića čija se radnja odvija na Havajima i na albumu nema nikakvu svrhu osim da se ubaci još jedna pjesma. Sve su one vesele, poletne i prpošne, ali ne kriju nikakvu dubinu u sebi, ne dotiču nas, klišej za klišejom i sve smo negdje već čuli ili barem imamo takav dojam. Najbolji opis bio bi glazba za odmor od razmišljanja i naprezanja.

Tematika ostatka pjesama je, pogađate, ljubavna. Opisuje sve osjećaje povezane uz razočaranje, odlazak voljene osobe i što mu prolazi kroz glavu kada bivšu ljubav vidi s nekim drugim (New Man). Vrijedi spomenuti stvar How Would You Feel jer kao i Eraser ona daje naznake nečeg smislenog i sadržajnog, a piano popraćen gitarom dodatno brusi emocije i priču koju nam donosi uz solo dionicu Johna Mayera na gitari za dodatni štih. Shape of You kao da pripada nekom drugom izvođaču i albumu, što je ironično s obzirom na to da je vjerojatno kvalitetnija od bilo koje opisane kao „glazbena podloga za crtić“. Sve u svemu, loš pokušaj, isprazno, usiljeno i nimalo primjetno.

Karla Dobranić

Hits 1836
X « X Ed Sheeran Albumi Kronologija - » -

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima