Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Audio Detektiv

Za ovogodišnji 4. Karlovačko RockOff festival žiri je odabrao osamnaest izvođača, što je najveći broj sudionika nakon prvog izdanja festivala kad ih je također bilo osamnaest. Natjecanje će se ove godine održati na tri lokacije - u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Ususret festivalu predstavljamo finaliste. Prvi je na redu bend Audio detektiv.

 

Zašto ste se prijavili na Karlovačko RockOff festival?
Zbog besplatnog Karlovačkog piva :) hehe.. Sad malo ozbiljnije.. A eto...priča se da je to jedno jako lijepo iskustvo za bendove i publiku pa smo odlučili i mi sudjelovati u tome. Pošto smo novi bend na sceni svaki oblik promocije, pokazivanja na sceni, sviranja više nam je nego potreban.. a i volimo svirati. Tako da, super nam je što nas je žiri odabrao u uži krug bendova i jako smo sretni zbog toga. Veselimo se svirkama.

 

Je li vam ovo prvi put da ste na festivalu i imate li slična iskustva?
Pošto bend postoji poprilično kratko, a i kad smo ga oformili, kao bend, bili smo više fokusirani na rađenje pjesama, probe, studio nego na live svirke, a ovo nam je prvo festivalsko iskustvo. Htjeli smo prvo «ispeglati» naše stvari do kraja, dobro ih snimiti, naći izdavača, izdati singl i onda krenuti s live svirkama. I eto – za sad nam ide prema planu.

 

Što mislite da je presudno za pobjedu na festivalu?
A realno, nismo razmišljali o pobjedi. Nismo se prijavili da bi pobijedili već jednostavno jer nam se svira i sretni smo što sudjelujemo na festivalu. Vjerojatno žiri zna što je presudno za pobjedu ali s naše perspektive, ono na što smo mi fokusirani na svakom našem nastupu pa tako ćemo biti i na Rock off festivalu - definitivno je bitan cjelokupni dojam. Bitne su dobre pjesme, dobro izvođenje tih pjesama, interpretacija, emocija, dobar live nastup, prenošenje energije na publiku. Ako si sa svojim pjesmama «dignuo» publiku, prenio im emociju, zabavio ih, rasplakao, dirnuo, što god – to je to!  

 

Kako je došlo do pjesme kojom ste se predstavili na festivalu?
Pjesma ili inspiracija dolazi u nekom trenutku sama od sebe bez forsiranja bitno je uhvatiti ili zapamtiti taj početni groove, melodiju ili tekst...kasnije unutar ekipe razradi se aranžman...prosvira se kroz probe i dok sve legne na mjesto, krene snimanje. Tematika je ljubav opisana kroz iskustva koja su s njom.

 

Što za vas pobjeda na festivalu predstavlja i je li vam važno pobijediti?
Kao što smo već spomenuli ranije. Definitivno je lijepo pobijediti kad se već natječeš negdje ali nije sad da nam je to primarni cilj. Vjerojatno svaki bend koji se prijavio bi htio pobijediti, to je prirodno. Ne gledamo na glazbu kao na natjecanje, tko je bolji, brži ili nešto..već dolazimo dobro se zabaviti, odvirati najbolje što možemo i znamo, probati zabaviti publiku, ostaviti dobar dojam i nakon festivala odsvirati još puno puno koncerata.

 

Što nakon festivala, kakvi su vam planovi za budućnost?
U fazi smo izdavanja singlova... dva su već vani (Malo vremena za nas i Mi možemo), krajem ljeta izlazi i treći singl, a krajem jeseni i naš prvi album. U skladu s tim raste nam i broj live koncerata. Tako da fokusirani smo na promociju benda, svirke, singlove, spotove. Puno je to posla, ali najbitnije od svega – stvarno uživamo u onome što radimo. Tako da – samo rad.