Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Matt Shaft 2

Iza imena Matt Shaft krije se Matej Magdić, glazbenik, student Muzičke akademije u zagrebu i ulični svirač violine. Svoju glazbu opisuje kao pop-rock i new age pop, a povodom njegovog plasmana u finale Karlovačko RockOff festivala s njim smo održali kratki intervju.

Zašto si se prijavio na Karlovačko RockOff festival?

Prijavio sam se iz želje za stjecanjem novih iskustava i osobnog glazbenog napredovanja. Smatram da je RockOff odlična prilika nama mladim izvođačima koji tražimo svoje mjesto u glazbenog svijetu za predstaviti se u dobrom i proširiti svoj rad na veću publiku.

Je li ti ovo prvi put da si na festivalu i imaš li slična iskustva?

Prvi put mi je na RockOffu. Prije mjesec dana sam svirao na World Stage-u na INmusicu u pratnji svog benda. Prijavili smo se na natječaj Zasviraj sa Žujom i osvojili nagradu publike u Vintageu i ostvarili priliku svirati rame uz rame sa velikim svjetskim i domaćim imenima. Također, u prosincu 2016. sam bio finalist Imagine Festivala koji se održavao na Trgu bana Jelačića.

Matt Shaft InMusic2 0342

Što misliš, što je presudno za pobjedu na festivalu?

Dobra, kvalitetna, radiofonična pjesma i puno pozitivne energije koju treba prenijeti na publiku i žiri. Bitno je da oni to osjete i prepoznaju.

Kako je nastala pjesma kojom si se predstavio na festivalu?

Pa iskreno, pjesma "Budi Radostan" je nastala u vrlo kratkom vremenu, svega par sati mi je trebalo da ju napišem. Nastala je u mahu ovog depresivnog političkog i društvenog života u našoj svakodnevici. Smatram da većina ljudi oko mene žive s jako negativnim stavom u svemu, totalni kaos u glavi, a možda je to samo odraz ove negativne klime koja vlada državom zadnjih par godina. Ne znam. Kako god, s njom sam ljudima htio pokazati koliko zapravo zaboravljaju na sitnice koje čovjeka čine sretnim, sto je i sama bit cijelog ljudskog života, raditi nešto što nas ispunjava i uživati u tome.

MATT SHAFT

Što za tebe predstavlja pobjeda na festivalu i je li ti važno pobijediti?

Pa pobjeda bi mi predstavljala jedan veliki napredak u karijeri. Mislim da je jako važno pobijediti, jer sama pobjeda donosi nova iskustva i otvara brojna vrata koja mi kasnije mogu dodatno pomoći u daljnjem radu.

Što nakon festivala, kakvi su ti planovi za budućnost?

Završiti prvi album. Svirati što više, pisati pjesme, živjeti glazbu. Imamo i neke dogovorene svirke po cijeloj državi, na jesen planiram izbaciti i novi hrvatski singl.