Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

MangrooveZbog neobičnog, baršunastog glasa za nju mnogi kažu da je hrvatska Sade. Željka Veverec je pjevačica, radijska voditeljica i glumica. Ona je i vokalna okosnica sve popularnijeg neo soul benda Mangroove, a okupila je i zanimljiv trio naslova Željka At Ease.

Ciroza jetreOva je srijeda u Vintageu rezervirana za punk spektakl! Tom prigodom nastupit će Loš Primjer koji će promovirati novi album „Slikovnica“, a prije njih zasvirat će Petar Punk, Ciroza Jetra i Srbi. Razgovarali smo s Cirozom jetre.

PAvel novaPavel i Vatra će 12. veljače održati zajednički koncert u Rijeci. Dva su to benda koja su se u zadnje vrijeme izdigla na sam vrh domaće glazbene scene, a to je samo jedan od povoda razgovora s Aljošom iz Pavela.

AugusteAuguste su Ivana Lulić i Gordana Marković. Premda su na sceni prisutne relativno kratko vrijeme, uvukle su se u srca mnogih slušatelja svojom jednostavnošću i specifičnim glazbenim izričajem. Objavile su debitantski album „Sve što je nekada bilo važno“ kojeg će 29. siječnja predstaviti u Tvornici kulture, zbog čega smo popričali s curana koje su nam otkrile nekoliko detalja sutrašnjeg nastupa.

Gustafi novaGustafi su nedavno objavili novi album "Maneštra". Kao spoj različitih stilova, unio je raznolikost u ponudu domaće glazbene scene. Sa znatiželjom smo pitali Edija za pokoji detalj.

AutarchBendu Autarch sutra je pripala čast otvaranja još jednog izdanja Good Vibrations programa u Vintage Industrial Baru. Što možete očekivati, pročitajte u nastavku.

Brain Production novaBrain Production u zadnje vrijeme često gledamo uživo na raznoraznim svirkama u Zagrebu. Još ćemo ih jednom imati priliku gledati na stotom izdanju Good Vibrations programa večeras u Vintage Industrial Baru. Povodom toga smo popričali s bubnjarem Teom Marevićem.

OHaraKad biste poznavatelje splitske glazbene scene upitali čije ime se povezuje s Dinom Dvornikom, TBF-om, Oliverom Dragojevićem, Waveformom, DalMotion jazz quintetom, Noa & Funkblastersima, Čuvarima svirala, većina bi se u trenu sjetila jednoga imena: Jana Ivelića - Pelea. Odgovor je logičan iz jednostavnog razloga: Jan je svirao sa svima njima.

Navarro2Za bend Navarro sigurno ste već čuli. Zadnjeg dana u godini objavit će EP, no prije toga, u srijedu će nastupiti na Good Vibrationsu u Vintage Industrial Baru. Bio je to povod našeg razgovora.

naslovna

Jedan od naših najpoznatijih poduzetnika, Emil Tedeschi, oduvijek je u glazbenim krugovima bio poznat kao strastveni ljubitelj glazbe. Probrani DJ setovi u zagrebačkim klubovima i šire stvorili su znatiželju i hrpu pitanja za ovog glazbenog entuzijasta u našoj redakciji, a Mislav Miličević je odvojio nešto vremena te preko maila razmjenio pokoju riječ s Emilom. Evo i pitanja/odgovora.

PridjeviZanimljiv projekt kojeg čine Ivana Picek, Nina Romić, Erol Zejnilović, Levi Levačić, Andrija Santro i Dino Santaleza nosi naziv Pridjevi i 4. prosinca ga možete doživjeti uživo u Tvornici kulture. Ususret koncertu popričali smo s Ivanom i Ninom.

Side ProjectSide Project novi je bend na domaćoj sceni. Predstavili su se odličnim nastupom na INmusic festivalu ove godine, a sada je došlo vrijeme za samostalni koncert u Tvornici kulture, 5. prosinca, koji je bio i povod našeg razgovora.

NahornyJedan od najoriginalnijih i najsvestranijih poljskih jazz umjetnika, pijanist, saksofonist, flautist, skladatelj, aranžer i vođa sastava Wlodzimierz Nahorny će 4. prosinca nastupiti u Maloj dvorani »Lisinski« u sklupu sezone Jazz.hr. koju organizira Jazz klub Zagreb HDS-a.

My BabyNizozemski bend zanimljivog žanra nastupit će večeras u Tvornici kulture. Bio je to povod našeg razgovora.

The Dead DaisiesRanije tog popodneva popričao sam s The Dead Daisies, odnosno s njihovm najbrbljavijim članovima Johnom Corabijem i Marcom Mendozom. Dečki su prošli sito i rešeto u trideset godina karijere pa im se svako malo omakne neka “ratna” priča koja ipak nije primjerena za ove redove.