Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

BalthazarBalthazar, belgijska indie pop rock grupa, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture u utorak 24. studenog 2015. godine u sklopu promocije najnovijeg albuma "Thin Walls". Povodom toga smo porazgovarali s Jinteom Deprezom, vokalistom i gitaristom.

CB1

U sportskoj dvorani u Križevcima u petak 20. studenoga stotinjak će glazbenika, većinom poteklih iz Glazbene škole Alberta Štrige, izvesti kantatu Carmina Burana Carla Orffa, pod ravnanjem maestra Vladimira Kranjčevića. Kao najavu sutrašnjeg koncerta donosimo razgovor s ravnateljicom glazbene škole u Križevcima, profesoricom Brankom Špoljar, profesorom Igorom Kudeljnjakom i s maestrom Vladimirom Kranjčevićem.

exit1

U moru poznatih izvođača i intervjua s istima zaboravljamo na sve one mlade kojima se ne daje toliko prostora na našem ili sličnim portalima. Postoji mnogo nepoznatih bendova koji su tek u usponu, ali su izrazito kvalitetni i zaslužuju veću pozornost i barem nekoliko minuta našeg vremena kako bi dali šansu našem uhu da ih zavoli. Jedan od tih mladih talentiranih bendova je i Exit, netipični rock bend iz Zagreba koji iza sebe već ima nastupe u gotovo svim važnim zagrebačkim klubovima. Njihovo predstavljanje u ovom uvodu nije potrebno kada mi se Escape, izuzetno talentirana pjevačica, zaista potrudila opširno odgovoriti na pitanja o samom bendu koji zaslužuje da ih se posluša.

Avdic 1Uoči zagrebačke promocije novog, šestog albuma Damira Avdića „Manjina“, objavljenog 13. listopada 2015. za izdavačku kuću Kapital Rekord, a koja će se održati u petak, 6. studenog, u klubu Močvara, pitali smo Damira Avdića o temama o kojima progovara na novom albumu…kao i pokoju drugu zanimljivost. Saznali smo da unatoč silnoj kritici društva, ipak ima nade u ljudski rod, što misli o publici koja ga prati, postoje li „slobodni ljudi“ te mnoge druge zanimljivosti…

Straight Mickey And The BoysBeogradski bend Straight Mickey And The Boys sutra nastupa u Tvornici kulture. Bio je to povod našeg razgovora.

Kimiko 1Ljubavna priča koja je pretvorila u ozbiljan glazbeni projekt - to je Kimiko. U četvrtak nastupaju na Good Vibrationsu u Vintage Industrial Baru, stoga smo odlučili izmijeniti nekoliko riječi s njima.

AntitodorAntitodor legendarni je punk bend iz Pule. U sklopu Good Vibrationsa nastupit će ove srijede u Vintage Industrial Baru i tako predstaviti novi album koji je još uvijek u izradi. Tim smo povodom popričali s bendom.

ŽenPost-rock bend Žen objavio je novi album "Jantar" koji će 24. listopada promovirati u Tvornici kulture. Ususret koncertu popričali smo s curama iz benda.

4

Glazbeni kanal VH1 uvrstio ga je među 10 najluđih glazbenih muzeja, a naš kolega Mitja Groznik posjetio ga je ovoga ljeta te je nedavno porazgovarao s njegovim vlasnikom, koji će za sebe skromno reći kako usprkos muzeju nije najveći fan Stonesa u Sloveniji. Slovenski muzej Rolling Stonesa smješten je u Kopru, a njegov vlasnik Slavko Franca pratio je Stonese na njihovim turnejama diljem svijeta. Koliko je koncerata vidio, kada ih je prvi puta gledao, koji je najvažniji predmet u muzeju i kako doći do muzeja, provjerite u nastavku.

Repassage 2Ovogodišnja, osma po redu, Velika rock eksplozija će se održati od 8. do 10. listopada u zagrebačkom klubu Hard Place.

Halter EgoOvogodišnja, osma po redu, Velika rock eksplozija će se održati od 8. do 10. listopada u zagrebačkom klubu Hard Place. U petak, 09. listopada nastupaju grupe Radio Aktiv, Sebastian Doe i Halter Ego.

Donkey HotOvogodišnja, osma po redu, Velika rock eksplozija će se održati od 8. do 10. listopada u zagrebačkom klubu Hard Place. U četvrtak, 8. listopada nastupaju mlade snage ovogodišnje Velike rock eksplozije - Mr. Albino, Donkey Hot i Gospođa. Mr. Albino je četveročlani zagrebački alter rock sastav, koji u svoju glazbu ubacuje elemente funka, bluesa i grungea, a zainteresirali su medije i publiku ovogodišnjom pobjedom na HGF demo festivalu.

MotusLegendarni punkeri, grupa Motus, nakon jedanaest godina objavljuju novi studijski album kojeg će 16. listopada promovirati u Vintage Industrial Baru. Tom smo prigodom popričali s Radom Preradovićem "Hogarom".

DrvoredDrvored će 7. listopada u Tvornici kulture predstaviti novi album "Arhelino". Tim smo povodom popriačali s Miranom Bistričićem kako bismo saznali nešto više o ovom zanimljivom bendu.

Pure ElectroPure Electro ekipa već šestu godinu priređuje odlične partyje u Močvari. No, ponekad dobre vibracije šire na drugim mjestima, a u subotu, 3. listopada će to biti Beograd gdje će nastupiti na Gothic Art Festivalu o kojem smo popričali s DJ Redlilly, koja je uz DJ Enda sastavni dio Pure Electro tima.