Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Navarro2Za bend Navarro sigurno ste već čuli. Zadnjeg dana u godini objavit će EP, no prije toga, u srijedu će nastupiti na Good Vibrationsu u Vintage Industrial Baru. Bio je to povod našeg razgovora.

naslovna

Jedan od naših najpoznatijih poduzetnika, Emil Tedeschi, oduvijek je u glazbenim krugovima bio poznat kao strastveni ljubitelj glazbe. Probrani DJ setovi u zagrebačkim klubovima i šire stvorili su znatiželju i hrpu pitanja za ovog glazbenog entuzijasta u našoj redakciji, a Mislav Miličević je odvojio nešto vremena te preko maila razmjenio pokoju riječ s Emilom. Evo i pitanja/odgovora.

PridjeviZanimljiv projekt kojeg čine Ivana Picek, Nina Romić, Erol Zejnilović, Levi Levačić, Andrija Santro i Dino Santaleza nosi naziv Pridjevi i 4. prosinca ga možete doživjeti uživo u Tvornici kulture. Ususret koncertu popričali smo s Ivanom i Ninom.

Side ProjectSide Project novi je bend na domaćoj sceni. Predstavili su se odličnim nastupom na INmusic festivalu ove godine, a sada je došlo vrijeme za samostalni koncert u Tvornici kulture, 5. prosinca, koji je bio i povod našeg razgovora.

NahornyJedan od najoriginalnijih i najsvestranijih poljskih jazz umjetnika, pijanist, saksofonist, flautist, skladatelj, aranžer i vođa sastava Wlodzimierz Nahorny će 4. prosinca nastupiti u Maloj dvorani »Lisinski« u sklupu sezone Jazz.hr. koju organizira Jazz klub Zagreb HDS-a.

My BabyNizozemski bend zanimljivog žanra nastupit će večeras u Tvornici kulture. Bio je to povod našeg razgovora.

The Dead DaisiesRanije tog popodneva popričao sam s The Dead Daisies, odnosno s njihovm najbrbljavijim članovima Johnom Corabijem i Marcom Mendozom. Dečki su prošli sito i rešeto u trideset godina karijere pa im se svako malo omakne neka “ratna” priča koja ipak nije primjerena za ove redove.

BalthazarBalthazar, belgijska indie pop rock grupa, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture u utorak 24. studenog 2015. godine u sklopu promocije najnovijeg albuma "Thin Walls". Povodom toga smo porazgovarali s Jinteom Deprezom, vokalistom i gitaristom.

CB1

U sportskoj dvorani u Križevcima u petak 20. studenoga stotinjak će glazbenika, većinom poteklih iz Glazbene škole Alberta Štrige, izvesti kantatu Carmina Burana Carla Orffa, pod ravnanjem maestra Vladimira Kranjčevića. Kao najavu sutrašnjeg koncerta donosimo razgovor s ravnateljicom glazbene škole u Križevcima, profesoricom Brankom Špoljar, profesorom Igorom Kudeljnjakom i s maestrom Vladimirom Kranjčevićem.

exit1

U moru poznatih izvođača i intervjua s istima zaboravljamo na sve one mlade kojima se ne daje toliko prostora na našem ili sličnim portalima. Postoji mnogo nepoznatih bendova koji su tek u usponu, ali su izrazito kvalitetni i zaslužuju veću pozornost i barem nekoliko minuta našeg vremena kako bi dali šansu našem uhu da ih zavoli. Jedan od tih mladih talentiranih bendova je i Exit, netipični rock bend iz Zagreba koji iza sebe već ima nastupe u gotovo svim važnim zagrebačkim klubovima. Njihovo predstavljanje u ovom uvodu nije potrebno kada mi se Escape, izuzetno talentirana pjevačica, zaista potrudila opširno odgovoriti na pitanja o samom bendu koji zaslužuje da ih se posluša.

Avdic 1Uoči zagrebačke promocije novog, šestog albuma Damira Avdića „Manjina“, objavljenog 13. listopada 2015. za izdavačku kuću Kapital Rekord, a koja će se održati u petak, 6. studenog, u klubu Močvara, pitali smo Damira Avdića o temama o kojima progovara na novom albumu…kao i pokoju drugu zanimljivost. Saznali smo da unatoč silnoj kritici društva, ipak ima nade u ljudski rod, što misli o publici koja ga prati, postoje li „slobodni ljudi“ te mnoge druge zanimljivosti…

Straight Mickey And The BoysBeogradski bend Straight Mickey And The Boys sutra nastupa u Tvornici kulture. Bio je to povod našeg razgovora.

Kimiko 1Ljubavna priča koja je pretvorila u ozbiljan glazbeni projekt - to je Kimiko. U četvrtak nastupaju na Good Vibrationsu u Vintage Industrial Baru, stoga smo odlučili izmijeniti nekoliko riječi s njima.

AntitodorAntitodor legendarni je punk bend iz Pule. U sklopu Good Vibrationsa nastupit će ove srijede u Vintage Industrial Baru i tako predstaviti novi album koji je još uvijek u izradi. Tim smo povodom popričali s bendom.

ŽenPost-rock bend Žen objavio je novi album "Jantar" koji će 24. listopada promovirati u Tvornici kulture. Ususret koncertu popričali smo s curama iz benda.