Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

4

Glazbeni kanal VH1 uvrstio ga je među 10 najluđih glazbenih muzeja, a naš kolega Mitja Groznik posjetio ga je ovoga ljeta te je nedavno porazgovarao s njegovim vlasnikom, koji će za sebe skromno reći kako usprkos muzeju nije najveći fan Stonesa u Sloveniji. Slovenski muzej Rolling Stonesa smješten je u Kopru, a njegov vlasnik Slavko Franca pratio je Stonese na njihovim turnejama diljem svijeta. Koliko je koncerata vidio, kada ih je prvi puta gledao, koji je najvažniji predmet u muzeju i kako doći do muzeja, provjerite u nastavku.

Repassage 2Ovogodišnja, osma po redu, Velika rock eksplozija će se održati od 8. do 10. listopada u zagrebačkom klubu Hard Place.

Halter EgoOvogodišnja, osma po redu, Velika rock eksplozija će se održati od 8. do 10. listopada u zagrebačkom klubu Hard Place. U petak, 09. listopada nastupaju grupe Radio Aktiv, Sebastian Doe i Halter Ego.

Donkey HotOvogodišnja, osma po redu, Velika rock eksplozija će se održati od 8. do 10. listopada u zagrebačkom klubu Hard Place. U četvrtak, 8. listopada nastupaju mlade snage ovogodišnje Velike rock eksplozije - Mr. Albino, Donkey Hot i Gospođa. Mr. Albino je četveročlani zagrebački alter rock sastav, koji u svoju glazbu ubacuje elemente funka, bluesa i grungea, a zainteresirali su medije i publiku ovogodišnjom pobjedom na HGF demo festivalu.

MotusLegendarni punkeri, grupa Motus, nakon jedanaest godina objavljuju novi studijski album kojeg će 16. listopada promovirati u Vintage Industrial Baru. Tom smo prigodom popričali s Radom Preradovićem "Hogarom".

DrvoredDrvored će 7. listopada u Tvornici kulture predstaviti novi album "Arhelino". Tim smo povodom popriačali s Miranom Bistričićem kako bismo saznali nešto više o ovom zanimljivom bendu.

Pure ElectroPure Electro ekipa već šestu godinu priređuje odlične partyje u Močvari. No, ponekad dobre vibracije šire na drugim mjestima, a u subotu, 3. listopada će to biti Beograd gdje će nastupiti na Gothic Art Festivalu o kojem smo popričali s DJ Redlilly, koja je uz DJ Enda sastavni dio Pure Electro tima.

1

Ovaj intervju odrađen je s frontmanom benda Delta Blues Gang Aleksandrom Kajtez u cilju promocije njihovog novog albuma “Gipsy Caravan”, koji je band objavio u vlastiom aranžmanu 1. listopada 2015. godine.

MistMist je slovenski doom metal bend koji će uz Jex Thoth i Black Monastery svirati na novom izdanju Good Vibrationsa, 30. rujna u Vintage Industrial Baru. Bio je to povod našeg razgovora.

Sleepyheads2Sleepyheads, nova indie rock četvorka na domaćoj sceni koncertno će predstaviti album prvijenac „The Swirling Thoughts Of…“ u Tvornici kulture 1. listopada. Porazgovarali smo s vokalistom i gitaristom Vedranom Šuvakom.

Children Of Bodom novaLegendarnu finsku metal grupu Children Of Bodom nije potrebno posebno predstavljati. Za samo nekoliko dana izlazi njihov novi studijski album "I Worship Chaos" o kojem smo popričali s klavijaturistom Janneom Wirmanom, jednim od ključnih članova ovog benda.

Umor - BoU sklopu sutrašnjeg Good Vibrationsa u Vintage Industrial Baru, uz Stones Jesus i Greenleaf nastupit će domaći doomeri Umor. Za sebe kažu da su glasan i atmosferičan bend s utjecajem stonera i dooma, a o nadolazećem koncertu i zanimljivoj karijeri popričali smo s Branimirom Božakom.

Didier LockwoodStasao pod utjecajem velikana Jean-Luca Pontyja i Stephanea Grappellija, violinist Didier Lockwood razvio je vlastiti glazbeni put, od jazz-rock početaka do inovativnog eksperimentiranja s zvukom električne violine ili improvizacijskih nastupa s glazbenicima iz Turske ili Indije.

IMG 6355Ususret prvom nastupu pred domaćom publikom, sve popularniji sastav Viet Cong, čiju recenziju albuma možete pročitati ovdje, a izvještaj s prekjučerašnjeg giga na ovom linku, odradio je kratki intervju za Soundguardian. Matt Flager zasjeo s našim novinarom tik pred koncert, evo i prepiske razgovora.

Ought 1

Ususret premijernom nastupu u Hrvatskoj na festivalu SuperUho, Ought je odvojio desetak minuta s našim novinarom na samoj lokaciji i odgovorio na par pitanja.