Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

1

Ovaj intervju odrađen je s frontmanom benda Delta Blues Gang Aleksandrom Kajtez u cilju promocije njihovog novog albuma “Gipsy Caravan”, koji je band objavio u vlastiom aranžmanu 1. listopada 2015. godine.

MistMist je slovenski doom metal bend koji će uz Jex Thoth i Black Monastery svirati na novom izdanju Good Vibrationsa, 30. rujna u Vintage Industrial Baru. Bio je to povod našeg razgovora.

Sleepyheads2Sleepyheads, nova indie rock četvorka na domaćoj sceni koncertno će predstaviti album prvijenac „The Swirling Thoughts Of…“ u Tvornici kulture 1. listopada. Porazgovarali smo s vokalistom i gitaristom Vedranom Šuvakom.

Children Of Bodom novaLegendarnu finsku metal grupu Children Of Bodom nije potrebno posebno predstavljati. Za samo nekoliko dana izlazi njihov novi studijski album "I Worship Chaos" o kojem smo popričali s klavijaturistom Janneom Wirmanom, jednim od ključnih članova ovog benda.

Umor - BoU sklopu sutrašnjeg Good Vibrationsa u Vintage Industrial Baru, uz Stones Jesus i Greenleaf nastupit će domaći doomeri Umor. Za sebe kažu da su glasan i atmosferičan bend s utjecajem stonera i dooma, a o nadolazećem koncertu i zanimljivoj karijeri popričali smo s Branimirom Božakom.

Didier LockwoodStasao pod utjecajem velikana Jean-Luca Pontyja i Stephanea Grappellija, violinist Didier Lockwood razvio je vlastiti glazbeni put, od jazz-rock početaka do inovativnog eksperimentiranja s zvukom električne violine ili improvizacijskih nastupa s glazbenicima iz Turske ili Indije.

IMG 6355Ususret prvom nastupu pred domaćom publikom, sve popularniji sastav Viet Cong, čiju recenziju albuma možete pročitati ovdje, a izvještaj s prekjučerašnjeg giga na ovom linku, odradio je kratki intervju za Soundguardian. Matt Flager zasjeo s našim novinarom tik pred koncert, evo i prepiske razgovora.

Ought 1

Ususret premijernom nastupu u Hrvatskoj na festivalu SuperUho, Ought je odvojio desetak minuta s našim novinarom na samoj lokaciji i odgovorio na par pitanja.

Milan B PopovicMilan B. Popović je pjesnik, novinar, kolumnist, publicist i kritičar iz Beograda. Iza njega je nekoliko objavljenih knjiga poezije, no sada je objavio kompilaciju „Hronično neumorni“ na kojoj su njegove stihove uglazbili demo bendovi iz regije. Bio je to povod našeg razgovora.

Radio AktivNakon uspješnog prvijenca, Radio Aktiv je početkom proljeća ove godine predstavio plodove trogodišnjeg rada. Momci su na ovom zrelijem komadu za zericu spustili decibele te spretno i bezbolno infiltrirali elemente drugih glazbenih pravaca. Dok mnogi srodni bendovi prosipaju prožvakano recikliranje plitkog aktivizma kao jedinu istinu, ovi momci postavljaju pitanja obučena u vedre, rasplesane note sumorne zbilje.

bumblefoot 1

Ron 'Bumblefoot' Thal multiinstrumentalist, producent, majstor zvuka i znalac u još mnogim poslovima povezanim s glazbom. Osim što sklada i snima svoje pjesme i albume, radio je s mnoštvom drugih glazbenika, stvarao pjesme za filmove, reklame i video igre. Široj javnosti je najpoznatiji kao gitarist Axlove verzije Guns N' Rosesa. Nažalost njegov rad ostaje neopravdano u sjeni Guns N'Rosesa. Pričao sam s njim nekoliko dana prije nego li je krenuo na Corfu Rock School.

Rolin HumesEvolucija u glazbi osim svojih uobičajenih protokola ima i nepredvidive staze, specifičan put koji jedne ne vodi nikamo, a druge pak do samog glazbenog Olimpa.

Karlovacko RockoffNakon što smo prošli tjedan predstavili prva tri finalista Karlovačko RockOff-a (Ante Cash, Baltazar i Barbari), red je da o sebi ponešto kažu i sljedeća tri finalista: DarkvuD, Gretta i Jam Ritual.

BRMCNetom pred nastup velikih BRMC na ovogodišnjem INmusicu, ekipa iz SoundGuardiana imala je priliku nakratko porazgovarati s Peterom Hayesom i Robertom Levonom Beenom, osnivačima i jedinim stalnim članovima ovog uistinu posebnog benda. Dečki se itekako dobro sjećaju svog posljednjeg nastupa u Zagrebu, rekli su nam što misle o filmovima u kojima se pojavljuje njihova glazba, kao i koliko je dobar rock 'n' roll važan za lijepo odrastanje i ugodno starenje.

NimbusMaja Lovrić aka Kosa osnovala je bend Nimbus 2002. godine. Bend je tijekom vremena često mijenjao postave, no Maja je i dalje ustrajna u svom projektu. Bio je to povod našeg razgovora u kojem nam je pobliže predstavila bend.