Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

SSSoul Shadows je grupa, ili kako se oni vole nazivati, pleme, koje je osim domaćoj i američkoj, poznat i europskoj publici. Nerijetko nastupaju u legendarnom amsterdamskom klubu Bourbon Street, a poznati talijanski pjevač Mario Biondi imao je priliku slušati ih uživo u Dubrovniku prošle godine. Tom prigodom izjavio je da nešto ovako dobro nije čuo još od pojave Brand New Heaviesa. Otkrivamo tko i što se krije iza ovog hvaljenog imena.

Vintage TroubleU današnje vrijeme je teško napisati uvodnik za intervju sa bandom u kojem treba sažeti ono što bi čitatelja trebalo privući da pročita šta band ima da kaže. Naročito ako bend nije popularan u toj mjeri da se ta popularnost mjeri brojem klikova ili skandala.

ZIXPredstavljamo vam bend Zix s kojim smo popričali na Metaldays Festivalu.

Lika KoloradoLika Kolorado široj su se publici nedavno predstavili nastupom na RockOff festivalu. U srijedu, 14. prosinca će zasvirati i u Vintage Industrial Baru u sklopu programa Good Vibrations. Bio je to povod našeg razgovora.

Bernays PropagandaUoči večerašnjeg koncerta grupe Bernays Propaganda u Močvari, popričali smo s pjevačem Vaskom Atanasoskim.

JudetteAlternativni pop rock band Judette peteročlani sastav koji balansira žestoke riffove i melodične dionice vođene snažnim i prepoznatljivim vokalom frontmenice Lee Lucije Radolfi, objavio je album prvijenac "27". Uoči predstavljanja novog materijala 8. prosinca u Tvornici kulture, popričali smo s Leom.

BlackPrintNa Good Vibrationsu će se ove srijede predstaviti bend BLKPRNT. Prije samog nastupa otkrili su nam što se krije iza njihovog zanimljivog imena.

My Baby MikePrije uspješnog zagrebačkog koncerta, porazgovarali smo s My Baby.

Mia DimsicMia Dimšić, vlasnica jednog od najvećih hitova 2016. „Život nije siv“, 29.12. održati će svoj prvi solistički koncert u Maloj dvorani Lisinski povodom 43. obljetnice KD Lisinski, a njena pjesma „Sanjaj me“ odabrana je u ekskluzivni izbor pjesama koje će biti izvedene na 64. Zagrebačkom festivalu 27.01.2017. Bio je to povod našeg razgovora s mladom nadom domaćeg glazbene scene.

Mike 1Najnovije vijesti i izdanja iz svijeta blues glazbe, na SoundGuardian portalu svakodnevno vam donosi Mladen Lončar - Mike. Struka je prepoznala njegov predan rad te je primio nagradu za poseban doprinos u promociji blues glazbe. Bio je to povod našeg razgovora.

Detour b

Zagrebački sastav Detour slavi deset godina rada i za tu obljetnicu izdali su novi album, na određen način kompilaciju, "DETOUR10", kojeg smo istoga dana predstavili na SoundGuardianu. Tim povodom i sa znatiželjom što u skoroj budućnosti možemo očekivati od jednog od naših najboljih pop-bendova, popričali smo sa "šefom kuhinje", Nenadom Borgudanom.

Cheops CaveCheops' Cave će 23. studenog zasvirati u Vintage Industrial Baru u sklopu programa Good Vibrations. Bit će to njihov prvi nastup izvan Švedske, a što možete očekivati, pročitajte u nastavku.

Balen photo 1

Najtraženija pozivnica u Zagrebu i šire ovih je dana svakako pozivnica za Yammatovo 2 fueled by Cockta, događanje u organizaciji zagrebačkog radija Yammat FM koji u petak 18.11. u Laubu dovodi grupu ABC i Zagreb Stars simfoničare pod ravnanjem Oskarovke Anne Dudley.

voland le matKantautor Voland Le Mat uskoro će novi singl predstaviti na Chansonfestu. U zadnjih je godinu dana njegov rad zapažen od strane publike i kritike, stoga smo porazgovarali s ovim zanimljivim glazbenikom.

The Black Room novo14. će studenog u Klub.u svoj debitantski album promovirati bend The Black Room. Četveročlani je to bend iz Rijeke osnovan 2014. godine. Glazbeno se oslanjaju na tamniji prizvuk blues rock i garage rock bendova, te neo psihodelije 80-ih i 90-ih. Album prvijenac nam donosi dvanaest pjesama, ali i pjesme s vrlo uspješnog EP-a “The Black Room” koji je izašao sredinom prošle godine. Ususret promociji, porazgovarali smo s bendom.