Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

voland le matKantautor Voland Le Mat uskoro će novi singl predstaviti na Chansonfestu. U zadnjih je godinu dana njegov rad zapažen od strane publike i kritike, stoga smo porazgovarali s ovim zanimljivim glazbenikom.

The Black Room novo14. će studenog u Klub.u svoj debitantski album promovirati bend The Black Room. Četveročlani je to bend iz Rijeke osnovan 2014. godine. Glazbeno se oslanjaju na tamniji prizvuk blues rock i garage rock bendova, te neo psihodelije 80-ih i 90-ih. Album prvijenac nam donosi dvanaest pjesama, ali i pjesme s vrlo uspješnog EP-a “The Black Room” koji je izašao sredinom prošle godine. Ususret promociji, porazgovarali smo s bendom.

CojonesU subotu, 5. studenog, Cojones će u Tvornici kulture promovirati novi album "Resonate". Ususret nastupu popričali smo s bendom o novom albumu i izvrsnim kritikama koje su zaradili.

Rezerve RockoffTreći od superfinalista ovogodišnjeg izdanja Karlovačko RockOff festivala kojeg vam predstavljamo je bend Rezerve. Pobjedu su odnijeli na trećoj finalnoj večeri, a ususret vrlo važnom nastupu koji će se održati 4. studenog, porazgovarali smo s bendom.

MangrooveDrugi od superfinalista ovogodišnjeg izdanja Karlovačko RockOff festivala kojeg vam predstavljamo je Mangroove. U finale su se plasirali kao bend s najemitiranijim singlom, a ususret vrlo važnom nastupu koji će se održati 4. studenog, porazgovarali smo s bendom.

U pol 9 kod sabe 2Prvi od superfinalista ovogodišnjeg izdanja Karlovačko RockOff festivala kojeg vam predstavljamo je U pol'9 kod Sabe. Pobjedu su odnijeli na drugoj finalnoj večeri, a ususret vrlo važnom nastupu koji će se održati 4. studenog, porazgovaralo smo s Anom Opalić.

Vatra intervju 14Pred Vatrom je veliki izazov - nakon više od deset godina uspješne karijere došao je trenutak kada će se zagrebačkoj publici predstaviti koncertom u dvorani Vatroslav Lisinski. Ususret koncertu, popričali smo s glavnim i odgovornim čovjekom u bendu, Ivanom Dečakom.

Mike Watt17.10. u Močvaru se vraća Mike Watt je jedna od najvećih ikona američkog nezavisnog rocka osamdesetih. Prije koncerta postavili smo ga pred računalo kako bi odgovorio na nekolicinu pitanja i ujedno najavio koncert hrvatskim fanovima.

Bobo KnezevicKantautor Bobo Knežević pjesmom "Ninočka" oduševio je stručni žiri Karlovačko RockOff festivala i stigao do samog finala. Najava je to novog albuma kojeg marljivo priprema kako bi oduševio sve poklonike njegove "organske" glazbe.

StimulansKlasični heavy metal u obliku benda Stimulans zasvirat će u srijedu, 19. listopada u sklopu programa Good Vibrations u Vintage Industrial Baru. Usuret nastupu porazgovarali smo s Darkom Grubišićem, gitaristom benda.

M.O.R.T.Promocija albuma "Tužna kocka" sinjske grupe M.O.R.T. održat će se 7. listopada u Tvornici kulture. Što nam točno dečki pripremaju, ili ne pripremaju, saznajte u nastavku.

Justin KauflinOd 20. do 22. listopada 2016. u Koncertnoj dvorani »Blagoje Bersa« na Muzičkoj akademiji u Zagrebu održat će se festival Jazz.hr/jesen. Nastupit će međunarodni Justin Kauflin Trio, međunarodni sastav pjevačice Vesne Pisarović s programom “Naša velika pjesmarica” i poljski Pawel Kaczmarczyk Audiofeeling Trio.

TS 1 

Europsko koncertno proljeće redovito prepuno atraktivnih nastupa ove je godine pružilo ekskluzivnu klupsku poslasticu - kratku indoor turneju kultnih At the Drive-In. Ovi teksaški post-punk povratnici odradili su naramak datuma na starom kontinetu od kojih se jedan ubilježio u Beču 5. travnja.

U društvo su pozvali odličan punk trojac - Le Butcherettes, koji predvodi karizmatična Teresa Suarez a.k.a. Teri Gender Bender. Vrlo neformalno druženje s ATDI / Le Butcherettes ekipom u zabinju najveće dvorane klupskog kompleksa Arena u Beču, otvoreno je uvijek aktualnom temom života na cesti, u to vrijeme izrazito diskutabilnoj zbog još uvijek bolnih događaja u pariškom klubu Le Bataclan te svega nekoliko dana stare terorističke krize u Briselu. Teresa je itekako svjesna da je život za mlade umjetnike koji preživljavaju od sviranja uživo dodatno opterećen činjenicom da su prilike u zapadnim zemljama sve nesigurnije, ali isto tako smatra da je nemoguće propitkivati vlastiti izbor i da se ne može prestati raditi ono za što živiš.

Susak Susak 2Iznimno posjećen od pune premijere i reprize do rasprodanih petnaestak izvedbi, prošlogodišnji mjuzikl "Sušak, Sušak" (u režiji Edvina Liverića, scenografiji Damira Šegote, kostimografiji Manuele Paladin Šabanović te oblikovanju svjetla Dalibora Fugošića) vraća se publici u obnovljenoj i poboljšanoj verziji. Najavio nam ga je Mario Battifiaca, glavna zvijezda mjuzikla.

Hard Time

Svi ljubitelji hard'n'heavya su sigurno čuli za Pištu. Neki će se s nostalgijom sjetiti TV emisije Metal Mania, neki radia Cibone i njegovih šihti, a ja sam najveće iznenađenje doživjela kad sam bijesna odlazila s rođendana na kojemu se krenulo s cajkama pa mi je domaćica još bjesnija viknula: „Znaš šta, kiss my ass and go to hell“!