Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

MD2Mnogi Drugi je zanimljiv bend koji će u srijedu, 20. travnja nastupiti u Vintage Industrial Baru u sklopu programa Good Vibrations. Ususret koncertu porazgovarali smo s Martinom Mandirom i Filipom Kovačevićem koji su nam dali uvid u rad ovog zanimljivog benda.

Zok PR foto2 Matija Alpner 2016.manja

Zoran Ćalić je s bendom nedavno objavio novi album "U moru i plamenu" za Dancing Bear Records. Bio je to povod našeg razgovora s glavnim akterom novog i zanimljivog projekta.

BrkoviDva će dana najpoznatija punk folk wellness i spa grupa Brkovi predstavljati novi album u Tvornici kulture. Ususret koncertu, razgovarali smo sa Shamsom 69 i Tomcem koji su nam otkrili mnoštvo detalja i zanimljivih činjenica o bendu i njihovim osobnim stavovima. Zašto vole Bugare i penzionere, kakve probleme radi Shamso 69, hoće li uskoro svirati u Lisinskom i mnoštvo ostalih informacija možete pronaći u nastavku, a Brkove uživo čuti 8. i 9. travnja u Tvornici kulture.

CBS 1Good Vibrations i Ferragosto JAM već tradicionalno u proljeće udružuju snage u Vintageu. Ovom prilikom u Vintage Industrial Bar stiže već kultni kragujevački punk rock bend Čovek Bez Sluha. Ususret koncertu razgovarali smo s Zoranom Lazarevićem, gitaristom.

DrvoredDrvored večeras nastupa u Tvornici kulture. U zadnji čas saznajte što vam dečki pripremaju. Razgovarali smo s basistom, Davorom Peršićem koji nam je otkrio mnoge detalje iz rada ovog nadasve zanimljivog benda.

hladno pivo

U vrijeme kada su političke teme postale važnije od same glazbe, mi se vraćamo onom dobrom starom zvuku i svrsi postojanja bendova. Stoga, ako u ovom intervjuu tražite senzaciju, politiku i žutilo možete odmah prestati čitati. Povod intervjua je sutrašnji rasprodani koncert Hladnog piva u križevačkom Klubu kulture u sklopu Culture Shock Festivala, kojeg je SoundGuardian ponosni medijski pokrovitelj. Alfi i omegi Hladnog piva oduzeli smo 30-ak minuta vremena i pitali ga važna egzistencijalna pitanja, kao bi li postao panker ili šminker da je ostao u Njemačkoj ili što misli o Porinu te je li probao Križevačko pivo.

Kreso i ZuviOpasnoj suradnji Kreše i Žuvija uživo ćete imati priliku svjedočiti 2. travnja u Tvornici kulture. Dečki, inače jaki na riječima, ovaj su put ostali prilično tajanstveni o novom materijalu, ali su vas kratko i jasno vas pozvali na koncert.

Clone AgeHrvatska nije jedna od zemalja poznatih po vulkanskoj aktivnosti, ali ona druga glazbena vulkanska aktivnost sve je češće zamjetna i prisutna kroz nove, mlade i slave željne bendove neopterećene zaglupljujućeg glazbenog mainstreama, tamburica, pseudodalmatinskih napjeva, hip hopa i sličnih bedastoća. Jedni od njih su zasigurno uporno beskompromisni, glazbeno dokazani bend koji nam dolazi iz Čakovca i odazivaju se na ime Clone Age.

detour 2016Detour kreće u nove pohode s novom pjevačicom Ginom Victorijom s kojom će proslaviti deset godina rada. Predstavili su novi singl i najavili izlazak novog, akustičnog albuma. 7. travnja nastupit će u Vintage Industrial Baru, a ususret nastupu doznali smo nekoliko detalja o planovima za budućnost i samom koncertu.

SiddhartaIzuzetno uspješan i poznat rock bend Siddharta nedavno je objavila dva albuma kao dio slavlja dvadese godina fantastične karijere. "Infru" i "Ultru" uživo ćete imati priliku poslušati na koncertu 24. ožujka u Tvornici kulture, a mi smo prije samog koncerta popričali s basistom Janijem koji nam je objasnio detalje novih albuma i najavio skorašnji spektakl.

Rolin HumesRolin Humes su pop/rock/blues četvorka koja je izdala dva hvaljena albuma i svirala po mnogim europskim državama poput Njemačke, Slovačke, Rumunjske, Srbije, Austrije itd., a posebno treba istaknuti američku turneju i nastup na International Blues Challengeu u Memphisu. Pozivaju vas na svoj do sada najveći zagrebački koncert koji će održati u subotu, 2. travnja, u Saxu povodom pet godina postojanja benda.

David Gilmour

Na današnji dan prije 70 godina rođen je David Gilmour, gitarista i član, te jedno vrijeme i vođa, legendarne britanske rock grupe Pink Floyd. Tim povodom njegov izdavač priredio je intervju koji vam donosimo u nastavku. David Gilmour trenutno se nalazi na svjetskoj turneji na kojoj promovira svoj posljednji studijski uradak "Rattle That Lock", a koji je i hrvatska publika imala prilike čuti u živo prošle godine u pulskoj Areni. Ove godine Gilmour će nam najbliže zasvirati u Beču 27. i 28. lipnja.

Bulgaria Philharmonic hallIako se u današnje vrijeme podosta zna o genetskim kodovima, još uvijek su na tu temu moguća  svakakva iznenađenja i nepredvidive situacije. Naime, teoretski, statistički i praktički postoje velike šanse da potomci potvrđenih zločinaca postanu solidni kriminalci. Isto tako postoje velike šanse da potomci poznatih glazbenika postanu isto tako vrsni glazbenici. A junak naše priče nedvojbeno dokazuje da u ovom slučaju statistika (poznata kao točan broj netočnih podataka) postaje realnost.

Jean Luc PontyU organizaciji HDS-a i KD Lisinski 10. će ožujka 2016. u Maloj dvorani Lisinski nastupiti legendarni francuski violinist Jean-Luc Ponty u duetu s pijanistom Wiliamom Lecomteom. Isti dan, s počekom u 11 sati, Ponty će održati glazbenu radionicu, a prije koncert bit će mu dodijeljena nagrada Porin Special Merit Award za posebna postignuća u glazbi.

Dr Bonito 2Srijeda u Vintage Industrial Baru rezervirana je za Good Vibrations. Na nadolazećem izdanju sviraju Tobogan, Portman, Rokambol i Dr. Bonito s kojim smo porazgovarali uoči svirke.