Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Them Moose Rush novaU svega nekoliko godina i s jednim albumom i dva EP-a iza sebe, bjelovarski Them Moose Rush izazvali su oduševljenje kako kod kritike, tako i kod publike i opravdano zauzeli svoje mjesto među najvećim nadama regionalne glazbe. U njihov rad ćete se uživo moći udubiti 12. svibnja u Močvari, a ususret koncertu popričali smo s Nikolom.

psihoza

U moru poznatih izvođača i intervjua s istima zaboravljamo na sve one mlade kojima se ne daje toliko prostora na našem ili sličnim portalima. Postoji mnogo nepoznatih bendova koji su tek u usponu, ali su izrazito kvalitetni i zaslužuju veću pozornost i barem nekoliko minuta našeg vremena kako bi dali šansu našem uhu da ih zavoli. Kao i u prošlome predstavljanju, opet je riječ o mladom bendu. Dečki i jedna cura se zovu „Psihoza“, sviraju spoj stoner i hard rocka s primjesama funka i ska, a tu fuziju nazivaju skank rock. Nedavno su objavili pjesmu „Lutam“ koja je zaista odlična i može posramiti većinu domaćih izvođaća koji se vrte na radiju. Ubrzo snimaju i spot, a više o svemu su nam rekli oni sami.

sank113. svibnja Šank?! će još jednom osvojiti Veliki pogon Tvornice kulture. Nakon uspješnog albuma "Naša stvar" i odrađene mini turneje po najvećim gradovima regije, dečki se vraćaju na domaći teren zbog čega smo porazgovarali s pjevačem Alenom Rakićem.

Wolfram 1Wolfram je novosadski bend koji će u petak nastupiti u Vintage Industrial Baru u sklopu Massive Infection festivala u Vintage Industrial Baru. Ususret koncerta popričali smo s ovim zanimljivim bendom.

Irena ZilicIrena Žilić mlada je kantautorica koja će 20. svibnja u Lisinskom promovirati vinilno izdanje hvaljenog albuma „Travelling“. Premda je na sceni relativno kratko, dosad je nanizala priličan broj uspjeha.

scarlet notes

Scarlet Notes u četvrtak, 28.4. 2016. godine u KSET-u će predstaviti svoj debitantski album „Naivno srce“, ali i svoj novi projekt nazvan “3/3”. Prije SN nastupiti će Seven Mouldy Figs. Povodom njihova nastupa u KSET-u, razgovarao sam s gitaristom, Leonardom Jakšićem.

Artan LiliArtan Lili večeras nastupaju u Tvornici i predstavljaju debitantsko izdanje koje je objavljeno i na vinilnom obliku. Ususret koncertu, popričali smo s Bojanom Slačalom koji nam je otkrio što večeras možete očekivati od njihova nastupa.

MD2Mnogi Drugi je zanimljiv bend koji će u srijedu, 20. travnja nastupiti u Vintage Industrial Baru u sklopu programa Good Vibrations. Ususret koncertu porazgovarali smo s Martinom Mandirom i Filipom Kovačevićem koji su nam dali uvid u rad ovog zanimljivog benda.

Zok PR foto2 Matija Alpner 2016.manja

Zoran Ćalić je s bendom nedavno objavio novi album "U moru i plamenu" za Dancing Bear Records. Bio je to povod našeg razgovora s glavnim akterom novog i zanimljivog projekta.

BrkoviDva će dana najpoznatija punk folk wellness i spa grupa Brkovi predstavljati novi album u Tvornici kulture. Ususret koncertu, razgovarali smo sa Shamsom 69 i Tomcem koji su nam otkrili mnoštvo detalja i zanimljivih činjenica o bendu i njihovim osobnim stavovima. Zašto vole Bugare i penzionere, kakve probleme radi Shamso 69, hoće li uskoro svirati u Lisinskom i mnoštvo ostalih informacija možete pronaći u nastavku, a Brkove uživo čuti 8. i 9. travnja u Tvornici kulture.

CBS 1Good Vibrations i Ferragosto JAM već tradicionalno u proljeće udružuju snage u Vintageu. Ovom prilikom u Vintage Industrial Bar stiže već kultni kragujevački punk rock bend Čovek Bez Sluha. Ususret koncertu razgovarali smo s Zoranom Lazarevićem, gitaristom.

DrvoredDrvored večeras nastupa u Tvornici kulture. U zadnji čas saznajte što vam dečki pripremaju. Razgovarali smo s basistom, Davorom Peršićem koji nam je otkrio mnoge detalje iz rada ovog nadasve zanimljivog benda.

hladno pivo

U vrijeme kada su političke teme postale važnije od same glazbe, mi se vraćamo onom dobrom starom zvuku i svrsi postojanja bendova. Stoga, ako u ovom intervjuu tražite senzaciju, politiku i žutilo možete odmah prestati čitati. Povod intervjua je sutrašnji rasprodani koncert Hladnog piva u križevačkom Klubu kulture u sklopu Culture Shock Festivala, kojeg je SoundGuardian ponosni medijski pokrovitelj. Alfi i omegi Hladnog piva oduzeli smo 30-ak minuta vremena i pitali ga važna egzistencijalna pitanja, kao bi li postao panker ili šminker da je ostao u Njemačkoj ili što misli o Porinu te je li probao Križevačko pivo.

Kreso i ZuviOpasnoj suradnji Kreše i Žuvija uživo ćete imati priliku svjedočiti 2. travnja u Tvornici kulture. Dečki, inače jaki na riječima, ovaj su put ostali prilično tajanstveni o novom materijalu, ali su vas kratko i jasno vas pozvali na koncert.

Clone AgeHrvatska nije jedna od zemalja poznatih po vulkanskoj aktivnosti, ali ona druga glazbena vulkanska aktivnost sve je češće zamjetna i prisutna kroz nove, mlade i slave željne bendove neopterećene zaglupljujućeg glazbenog mainstreama, tamburica, pseudodalmatinskih napjeva, hip hopa i sličnih bedastoća. Jedni od njih su zasigurno uporno beskompromisni, glazbeno dokazani bend koji nam dolazi iz Čakovca i odazivaju se na ime Clone Age.