Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Alba Leo 01 Zeljko Jelenski

Alba & Leo su riječki glazbenici s londonskom adresom i možemo reći da su jedni od najaktivnijih domaćih glazbenika na europskoj glazbenoj sceni.

U zadnjih desetak godina stvorili su specifični zvuk uz korištenje ‘loopera’, procesora za vokal i drugih glazbenih ‘gadgeta’, koji je sada definiran i prepoznat od svjetske glazbene scene.

Evo što kažu o svojoj uspješnoj 2017. godini:
Za nas je ovo bila vrlo aktivna koncertna godina u kojoj valja istaknuti nastup u legendarnom klubu „The Troubadour“ u kojem su, između ostalih, nastupali Jimi Hendrix, Elton John, Paul Simon, Adele i Ed Sheeran. Koncert u Boogie-u biti će ujedno i predstavljanje materijala koji sljedeće godine izlazi na albumu kojeg pripremamo s Gerryem Diverom, producentom čiji su albumi u posljednje vrijeme osvajali „BBC Folk Awards“, nominacije za „Mercury Prize“ te pet zvjezdica u recenzijama u časopisima „The Guardian“, „The Observer“ i „Mojo“.

Na odličnom koncertu u Boogie klubu bio je i naš kolega, fotoreporter Željko Jelenski, a što je uhvatio okom kamere pogledajte u nastavku.