Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Killed A Fox 4

Kao i svake godine, ekipa SoundGuardian portala izvještavat će vas uživo s INmusic festivala. Na terenu su novinari Karla Dobranić, Mislav Miličević i Maja Trstenjak, a fotografi Zvonimir Bregeš i Marlo Lopac svojim će objektivima pokušati uhvatiti i vama donijeti najbolje trenutke festivala. Pratite nas uživo i na Instagram profilu.

ARCADE FIRE Inmusic 19.06.2017 022

23:55 Michael Kiwanuka zadovoljio je fanove, ali i ne širu festivalsku publiku. Tijekom njegova nastupa atmosfera se pomalo i ohladila i premda je okupio veliki broj ljudi, pred sam kraj situacija se počela rijediti. Arcade Fire na glavnoj je bini razvalio audio-vizualnim spektaklom kojem se ne može odoljeti. Tehnički korektni i na razini. 

Arcade Fire galerija

Michael Kiwanuka galerija

Thrones + The Shine galerija

 

 

21:37 Darko Rundek oduševljava masu na glavnoj bini

Skrivena bina zainteresirala je publiku za nekoliko domaćih bendova, a najveći interes izazvao je Darko Rundek s posebnim showom ApoCalypso. Prostor ispred glavne bine je prepun, a World Stage se priprema za Michaela Kiwanuku. Oni koje ne zanima Rundek pronašli su mirniji kutak na području ispred Teslina tornja.

Darko Rundek galerija

 

 

IMG 6370 resized 

IMG 6270 resized

19:00 - 19:45 And the Kid - Hidden Stage

Na jednom od prvih koncerata ovogodišnjeg INmusic festivala na Hidden Stageu okupilo se poprilično mnoštvo za tako rani termin nastupa. U manje od sat vremena koliko im je bilo dodijeljeno, And the Kid bili su ugodno iznenađenje. Da ne znate apsolutno ništa o njima, ne biste nikada rekli da su iz Hrvatske jer zvuče vrlo svjetski. Ugodan vokal frontmena uljuljkao nas je u pravu ljetnu atmosferu,a glazba u kojoj smo uživali najbolje se može opisati kao indie/surf-rock. Na momente zvuče kao bend The Drums i njihov "I wanna go surfing" hit. Sam frontmen najavio je dio seta kao "stariji materijal koji je dobar bez nekog opravdanog razloga" i dobar je i bio. Bili su odličan uvod u ovogodišnje izdanje i savršen materijal za zagrijavanje uz svoje žestoke gitarske rifove, na momente harmoniku i par balada na koje je poprilična količina okupljenih ljuljala bokove.

IMG 6232 resized

Legendary Shack Shakers galerija

19:40 Legendarni slot 18:30 - 19:15 dobio još jedan koncert za pamćenje

INmusic je, s pravom se sada može reći, i službeno otvoren u svom punom kapacitetu. Legendary Shack Shakers su pred još uvijek malobrojnom publikom probudili festivalski duh te priredili show u onom pravom američkom smislu riječi. Ekipa iz Kentuckyja je umaljana blatom blues korijena, no onaj tužan, plavi dio zamijenjen je rockabillysouthern gothic notama. Frontmen J.D Wilkes kao da je ispao iz horror filma Roba Zombieja, opsjednut skače po bini koristeći klasični vokal i efekt mikrofon koji zvuči poput starog megafona. Pjesme koriste relativno standardnu formu, red tupa-tupa ritmova red solaža na usnoj harmonici te sveobuhvatnom plesnog kaosa s ceste New Orleansa. Pao je i prvi festivalski stage dive pred kraj svirke, koja je zbog fuzije žanrova bila dovoljno raznovrsna da ne potpadne u kategoriju jednolično. Ne zaboravimo još kako momci koriste kontrabas i banjo. Festivalska veselica za otvorenje s jedne, te autentični prikaz američkog juga s druge strane. Njihov posljednji studijski uradak The Southern Surreal izašao je za legendarnu diskografsku kuću  Alternative Tentacles što dovoljno govori da se radi o ozbiljnoj ekipi s ozbiljnim namjerama. Sjedi pet.

 IMG 6341 resized

18:55 Minimalizam Billie Joan i country Legendary Shack Shakersa

Nakon žestokog rocka i metala, kantautorica Billie Joan jako se dobro uklopila u nastavak programa. Kada je na glavnoj bini rokao Running Cooper i predstavljao svoj rad domaćoj publici, Billie je predstavila svoj debitatnski album. Sama s gitarom na velikoj bini bila je čvrsta i samouvjerena. Running Cooper su se trudili da publika zapamti njihovo ime te da ih počne pratiti na Facebooku dok je Billie to radila sirovom svirkom. Iskrena kao i svaki put do sada, kvalitetan je predah prije Legendary Shack Shakersa koji su okupili priličan broj ljudi ispred glavne bine. Country i rockabilly uz pokoji gitarski riff zaradio je velike ovacije. IMG 6118 resized

 

17:30 Otvorenje uz Killed A Fox i Slow Motion Suicide

IMG 6039 resized

Počelo je dvanaesto izdanje INmusic festivala! Otvorila su ga dva žestoka domaća benda - Killed A Fox i Slow Motion Suicide. Hladovina ispred Main i World Stagea natjerala je publiku da se približi bendovima i bude što bliže dobroj svirci. Killed A Fox rasturaju na glavnoj bini, energično i samouvjereno. Uvjerljivo su se pokazali kao jedan od najboljih lokalnih bendova. Ništa lošiji nisu ni Slow Motion Suicide na World Stageu koji u crvenim odjelima predstavljaju svoju viziju rock glazbe. Gitarski se riffovi isprepliću rokerskom melodijom i šire Jarunom. Oba bendova se publici zahvaljuju na engleskom, dobivaju zavidne ovacije i posvećuju pjesme Dedi iz Vintagea.