Jazz i klasika

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Nezaboravnu večer šansone, jazza i ljubavnih stihova pripremili su sinoć za punu Tvornicu naš veliki pjesnik, skladatelj i kantautor Arsen Dedić, njegova supruga Gabi i njihov sin Matija sa svojim triom (Mladen Baraković na basu, a umjesto Krunoslava Levačića na bubnjevima je bio Janko Novoselić).

gypsy_budapest_orchestra_006.jpg
Sinoć je, u do posljednjeg mjesta ispunjenoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, svoj treći nastup održao mađarski Budapest Gypsy Symphony Orchestra.
Kao uvodna digresija neka nam posluži opis ciganskih egeda, kako ih je svojim čitateljima predočio naš književnik Ivan Kozarac u svom romanu ?uka Begović:

afion.jpgSubotnji koncert Rhythm Tribea, Afiona i Mojmira i KRIES-a u zagrebačkom Pauku sigurno će dugo ostati u sjećanju posjetitelja. Za vruću, euforičnu, samo na trenutke hlađenu, atmosferu koju je Afion stvorio, a koju je kasnije KRIES držao na najvišoj mogućoj razini, nije bilo boljeg uvoda od onog kojeg je izveo Rhythm Tribe.

afion_1.jpgSinoć je u Etnografskom muzeju održana koncertna promocija albuma prvijenca vokalno-akustične skupine Afion. Iako je promocija bila za medije, u Etnografskom se muzeju okupio velik broj prijatelja, obožavatelja i zaljubljenika u etno glazbu.

Na samom početku, Afion su ukratko predstavili etnomuzikologinja Mojca Piškor i etnomuzikolog i glazbenik Dario Marušić.