Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Ako neko zna pomoći današnjem napaćenom mladom čovjeku izgubljenom na potezu između burze rada i zadimljenih birtija punih bezličnog života, to su oni.

Ako neko zna empatično pružiti rame za plakanje nad svim onim ženskim bićima, koje su nam iščupale srce, bacile na pod i nagazile ga, to su oni.

I nakon ovog poprilično lošeg uvoda, čije pisanje prati mamurluk i bol u svakom mišiću, najbolje je zaključiti da se Brkovi moraju pisati na liječnički recept jer zagrebačka senzacija u subotu navečer ponovo je potvrdila da je najbolji anti-depresiv na wannabe ozbiljnoj hrvatskoj urbanoj sceni.

A mene je koncert ponovno izliječio ljubavnih boli, koje, kao za vraga, prate svaki moj pohod na Brkove. Srdžba i bijes nastala susretanjem 'kurve prokletnice' iz prošlosti, uoči samog koncerta u velikom pogonu Tvornice kulture, nestale su istog trenutka kad je peterac u svojim 'radnim uniformama' nešto malo poslije 22 sati izašao na stejdž. Uz kratki pozdrav Shamse 69 bend je puknuo iz 'startnog pištolja' s Himnom Brkovi, a prednjim redovama nije dugo trebalo da stvore pravi metež.

Kao na traci počele su se redati uspješnice poput Ornela, Vjetrovi tuge, Nisam ja za tebe te pjesme sa zadnjeg albuma Balkanski esperanto poput Znanac, Usamljen oženjen...

Ubrzo se cijeli podij pretvorio u bojno polje sačinjeno od znojnih muških tijela, laktova, smrdljivih pazuha i pokoje zalutale žene, željne testosteronske akcije u mosh-pitu.

Srećom po naš kardiovaskularni sustav, Brkovi su odlučili napraviti intermezzo s gostom/gošćom iznenađenja, popularnom Anđom iz Noćne more, koja je pjevala ABBA-u, jugouspješnice s Eurovizije i Severinu.

Brkovi su se uskoro vratili na pozornicu, a početnim riffom Ljepša si od mjeseca moja tek natočena piva izdržala je pet sekundi što je značio pravi početak loma. Zlatna tekućina letjela je na sve strane, mladi čupavi momci padali su po podu, a u pauzama između pjesama hvatao se zrak, koji je bio rijeđi od onog na vrhu Mt. Everesta.

Uz duhovite packe političarima, Facebook generaciji, Brkovi su probili rok te se nakon ponoći vratili na bis sa 'Srećo laku noć, dobro jutro tugo' te su folk'n'roll spektakl zaključili novom pjesmom posvećenom lažnim prijateljima 'Pizda materina'.

No 'mnogo dobrim ljudima pankerima, metalcima' Brkovi su pružili zadnju priliku da izbace posljednje atome snage kad se pozornica zacrvenila, a iz zvučnika je zagrmio 'Raining Blood' što je bio savršeni završetak energične, iscrpljujuće i znojne večeri.

Baš onakve kakva i doliči wellness-spa ugođaju, kojemu je Tvornica s nedostatkom ventilacije bila najbolji saveznik.