Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Lamb 05

Eto, prvo pa Lamb u Kino Šiški. Čuo sam puno o tom famoznom prostoru pa je bilo i vrijeme da ju posjetim. Društvo za pet, bend za pet i eto kemije na prvu.

Lamb sam slušao, onako, povrmeno (youtube) i bili su mi u redu, ali u “živo” to je sasvim druga priča. Prvenstevno me oduševio glas Lou Rhodes, jednostavo fantastično, a po uzvicima iz publike nisam bio jedini koji je to primjetio, dok se Andy Barlow za mix pultom, kasnije i bubnjevima, snalazio bezprijekorno.

Lamb 01

Tako nam je taj dvojac iz Manchestera priredio jedinstveni glazbeni doživljaj, predstavljajući skoro sve pjesme s novog albuma “Backspace Unwind”, i to In Binary, We Fall in Love, As Satellites Go By, Backspace Unwind, Nobody Else, What Makes Us Human, Seven Sails te nezaobilazne uspješnice, poput Butterfly Effect, Little Things, Strong The Root, B-Line, God Bless i Gabriel te za sam kraj nastupa What Sound,  Górecki i Trans Fatty Acid.

Svakako nesmijem zaboraviti i njihovoh stalnog gosta, basista Jona Thornea, koji je samo nadopunio već ionako savršen i skladan zvuk.

Kao predgrupa nastupili su BOWRAIN, to je i umjetničko ime slovenskog producenta, skladatelja i pianist Tina Grgureviča. Kombinacija jazza, elektronike jednostavno zanimljiva kombinacija koju svakako treba poslusati u nešto većoj minutaži.