Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/01/27/leveel.jpg, images/SGrecenzije/2010/01/27/leveelm.jpg, Levee Town - Levee Town, Left} Odlična četvorka iz Kansas Cityja 'praši' snažan i energičan blues koji u sebi sadrži i brojne utjecaje rocka. Levee Town je bend, koji je objavio svoj novi album Levee Town , 25. studenog prošle godine u vlastitom aranžmanu. Promotorska kuća Blind Raccoon sa svojom glasovitom promotoricom Betsie Brown prihvatila se promocije ovog banda.

Levee Town finalisti su 26. IBC ove godine, što nije nikakvo čudo ako ste preslušali ovaj zadnji album, ako ne onda neki od prijašnjih radova npr.: Unstable Table (2006) ili Snapshot (2004). Band je osnovan 2002. u Kansas Cityju i čine ga:
Brandon Hudspeth - gitara, vokal
Jacque Garoutte – bas gitara, vokal
Jimmie Meade – harp , vokal
Jan Faircloth - bubnjevi, vokal

Za album Levee Town pridružili su im se: Mike 'Shinetop Jr.'Sedovic – klavijature, 'Sweet' Sue Stubbs & Danielle Hudspeth na back vokalima.Svi zajedno snimili su respektabilan album od kojeg se jednostavno teško odvojiti. Svojom fuzijom bluesa i energičnog rocka, dobili su zaista dojmljivu glazbu. Tu i takvu glazbu najbolje prezentiraju skladbe poput: I’m Not Broke, You Mean, Broken Jar, Etta, Heartless Is The Winter, Hullabaloo, Rock Me Baby, Pressures i Chicken Truck. Sigurno se pitate zašto pišem glazbu, kada znamo da se radi o bluesu, iz jednostavnog razloga što je njihov blues sazdan od ekspresivnih elemenata rocka, r 'n' r-la i rockabillyja. U svakom slučaju kada oni praše sve pršti od snažnog 'sounda' i energičnog ritma.

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/01/27/levee.jpg, images/SGrecenzije/2010/01/27/leveem.jpg, Levee Town, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Osobno, izuzetno sam ponosan što Vam mogu predstaviti ovaj odlični band, koji svojom kvalitetom i nadahnutom svirkom zaslužuje biti predstavljen što većem broju poklonika dobre glazbe a ne samo bluesa.

Album Levee Town sa svojih 14 skladbi na ekspresivan način pokazuje kako ovaj band zdušno prezentira glazbu koju vole. Dugogodišnji rad i djelovanje znatno su ojačali same glazbenike, pa je svakim novim albumom njihova svirka dobivala na težini i sigurnosti. Ovaj zadnji album Levee Town neopisivo snažno daje svima do znanja da se ovi dečki uopće ne šale.

PREPORUKA:
Svojim istoimenim albumom Levee Town osvajaju slušatelje i nove fanove gdje ih se god pusti i bilo gdje dospije njihov nadasve osebujni i originalni blues izričaj. Teško da će netko izreći i napisati negativno, jer za to uopće nema nikakve osnove, već dapače. Najbolje je da citiram što o njima kažu drugi: These guys are blazing hot! They will cause you to stomp your feet, clap your hands, and maybe dance on the tables. Levee Town generates a lot of excitement and a smokin’ good time. For your own protection, you better wear a fire suit!

Više o svemu možete saznati na:
Leveetown.com
Myspace.com/leveetown

Three Sides - Video


Show 'Em Whatcha Got - Video


Popis pjesama:

01. I’m Not Broke
02. Three Times
03. You Mean
04. Why Why Why
05. Broken Jar
06. Rhythm Man
07. Vegas
08. KC Killa
09. Etta
10. Heartless Is The Winter
11. Hullabaloo
12. Rock Me Baby
13. Pressures
14. Chicken Truck

(Blind Raccoon)