Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Exit Festival

Nakon što su prošlog tjedna svoj dolazak na EXIT potvrdili neki od vodećih underground klubova Europe, kultna techno institucija Fuse iz Bruxellesa, prva objavljuje svoju ubitačnu postavu za petak, 7. srpnja!

ZGF

Zagrebačka filharmonija nastavlja širiti kulturne granice i njegovati prijateljske veze između Zagreba i Beča. Hrvatska i Austrija povijesno i kulturološki oduvijek su bile povezane, a projektom „Godina kulture – Hrvatska i Austrija 2017.“, kroz niz manifestacija, i u Austriji i u Hrvatskoj, slavit će se prijateljstvo i povezanost naših zemalja. Zagrebačka filharmonija od sezone 2016./2017. ima novog šefa dirigenta, a za tu časnu funkciju izabrala je izvrsnog, mladog i karizmatičnog austrijskog dirigenta Davida Danzmayra, rođenog i odgajanog u okruženju i „školi“ austrijske glazbene izvrsnosti, a koji je orkestru dao novi polet i usmjerenje.

Rocklive 7

RockLive Festival objavio je tri nova izvođača za ovogodišnje izdanje festivala. Već najavljenim Kojotima, Krankšvesteru i Madredu priključuje se još jedna sjajna trojka - Repetitor, Sassja i Cojones.

Pan-Pot

We Love Sound događaji su definitivno stavili Zagreb na europsku party mapu. Organizatori koji svaki mjesec ugošćuju najkvalitetnija imena elektronske glazbe danas, nastavljaju s dovođenjem svjetskih zvijezda u Zagreb, ovaj put jednog od najtraženijih techno dvojaca na elektronskoj sceni danas.

The Beatles Story

Zbog iznimno zahtjevne produkcije i ostalih tehničkih zahtjeva, producent i organizator europske turneje (budućeg) svjetskog koncertnog spektakla Remember Yesterday - The Beatles Story / KC Dražen Petrović - ZG, MH Concerts, odlučio je najavljeni događaj, koji se trebao održati 20. travnja, prebaciti na novi datum.

Kadavar

Teoretski, pa i praktično vrlo je teško zamišljati i osmišljati, a kamoli istraživati i na kraju nekako postići da se bar na trenutak možemo vratiti u prošlost. Međutim, postoje i oni kojima to na simboličan način ipak uspijeva. Stoga se neki od tih malobrojnih sretnika mogu pronaći u i glazbenom projektu koji postoji već osam godina, a dolazi nam iz Berlina pod imenom Kadavar.

Delta Moon

U sklopu europske turneje na kojoj promoviraju svoj osmi studijski album, američki blues sastav Delta Moon će održati koncert u zabočkom City Cafeu, u ponedjeljak 3.4. od 20 h. Kao domaća potpora svirat će Tomislav Goluban.

Lacni Franz

U četvrtak 23. ožujka u zagrebački Boogaloo Club vraća se legendarni slovenski bend Lačni Franz, jedan od najglasovitijih regionalnih sastava 80-ih i 90-ih predvođen vrsnim kantautorom Zoranom Predinom. Uz već najavljenu sjajnu zagrebačku kantautoricu Saru Renar i nove nade hrvatske rock scene, makarske Rezerve, na pozornicu Boogalooa stiže i, do danas, tajanstveni gost iznenađenja, karizmatični Davor Gobac, frontman grupe Psihomodo Pop!

TH Shakers

Th' Legendary Shack Shakers – eksplozivna i divlja četvorka iz Nashvillea, stiže na dvanaesto izdanje INmusic festivala!

Slow Motion Suicide

Nakon odličnog koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture, grupa Slow Motion Suicide nastavlja sa svirkama. Krajem ožujka će svirati u Beogradu i Novom Sadu, a 1. travnja će album prvijenac predstaviti osječkoj publici u klubu Exit. U Osijeku će prije njih nastupiti grupe Milost i Hysteria, a upad za koncert je 20 kuna.

GV 05042017

1000mods su psihodelični stoner bend iz Grčke koji se nakon gotovo šest godina ponovo vraća u Zagreb. Uz njih će 5. travnja na Good Vibrationsu  nastupiti i zagrebački Lord Drunkalot te Varaždinci 3 Suns Of Aberran. Nakon bendova roka DJ Kneža uz prikladnu stoner slušaonicu.

Piotr Beczala

Piotr Beczala je tenorski dragulj današnje svjetske operne elite koju ciklus Lisinski arioso i u svojoj drugoj sezoni dovodi pred hrvatsku publiku s najvećih svjetskih pozornica.

Killimanjaro Vintage

Ove sezone Vintage dovodi stoner/psihodelične rock bendove sa svih strana svijeta. U srijedu 19. travnja u Savsku 160 stižu dva ponajbolja portugalska psihodelična benda, kojima je jedna od većih želja nastup u Zagrebu.

Mayhem Vintage

Vladari i jedni od osnivača tvrdokornog underground black metal pokreta, Mayhem dolaze u nedelju 9. travnja u zagrebački Vintage Industrial Bar u sklopu svoje europske turneje. Na ovoj turneji će po prvi puta u cijelosti odsvirati svoj kultni album „De Mysteriis Dom Sathanas“ iz 1994. koji se svrstava među najbitnija izdanja ekstremnog metala tj black metala i udario je temelje za stotine novih bendova koji su svoj stil kreirali baš po uzoru na ovo izdanje.

Goran Bare Sax

Na krilima novog singla „Osvijesti me“ najintrigantniji hrvatski roker vraća se u kultni zagrebački klub u centru grada gdje će sa svojim bendom Majke nastupiti 1. travnja.