Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Beats Beer Boogaloo

Premijerno izdanje Beats, Beer & Boogaloo povezuje ljubitelje craft piva, sunca i mora, te funk i soul glazbe, a objavljen je prvi lineup kojeg čine Hot 8 Brass Band, Geno Washington and the Ram Jam band, Craig Charles Fantasy Funk Band plus special guest, Amp Fiddler, Craig Charles, Smoove and Turrell, The Reflex, The Allergies, Hrvatska Funk Delegacija. Craft pivovare koje se priključuju su The Garden Brewery, Gipsy Hill, Four Pure, Five Points, Magic Rock, Dogma, Bevog, Nova Runda, LAB i Zmajska. 

Human Tetris

Odličan melodični ruski post-punk bend Human Tetris dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u ponedjeljak 15. svibnja 2017.

Mike Parker Mochvara

Američko-poljska klupska atrakcija Mike Parker Trio, moderni mainstream obogaćuje nasljeđem jazza Treće struje, a od svojeg je osnutka u studenom 2014. godine do danas održala preko 150 koncerata. Bend je nastao na inicijativu Parkera koji se iz New Yorka preselio u Krakow, radi scene oko kluba Alchemia koja je jedan od europskih kreativnih centara.

nelcotte

Nakon par godina traganja za izgubljenim dušama i nekoliko mjeseci nakon povratka singlom „If Only They Could“, Nellcote se umnožio i sada ga čini četveročlani bend. Prvi EP uskoro će izaći u javnost, a na Glazbenom loncu će u subotu, 22. travnja s početkom u točno 20 sati (nemojte da bude da vas nismo upozorili!) ispričati priču o višegodišnjem putovanju i svemu na što su na njemu naišli.
Krenuli su 2010. kao akustični projekt Vinka Ergotića i Lovre Boljata i već s prvim objavljenim pjesmama („She Said“, „Hold On“) skrenuli pažnju na svoju folk bluzersku melankoliju. 

Glazbene kucice

U danima uoči Uskrsa, točnije od 12. do 14. travnja u centar Zagreba, na Cvjetni trg, stižu Glazbene kućice Hrvatske diskografske udruge. Na kućicama hrvatskih diskografa možete pronaći omiljena glazbena izdanja i druge glazbene zanimljivosti.

INMSttropez

Nizozemska garage-punk četvorka St.Tropez zasvirati će na Hidden Stageu dvanaestog izdanja INmusic festivala u sklopu Europavox projekta!

Irena Zilic

Cijenjena domaća kantutorica Irena Žilić nedavno je objavila drugi studijski album „Haze“, a najavila je i koncert u Splitu 15. travnja. Irena će u Splitu nastupiti skupa s bendom koji čine Ivana Žabkar (violina i synth), Lucija Potočnik (bas) te Davor Marinac (bubnjevi), a karte već možete nabaviti u pretprodaji po cijeni od 35 kuna, dok će na dan koncerta upad biti 45 kuna. Službena promocija albuma bit će vikend kasnije, 22. travnja u zagrebačkoj Tvornici kulture.

GV12042017

Ova srijeda u Vintageu rezervirana je za Good Vibrations koji će po prvi puta ugostiti čak pet bendova i to iz pet različitih zemalja: SAD, Rusija, Švedska, Švicarska i Hrvatska.

Nedjelja u Mochvari

Menic Rudeman čovjek je koji američku korijensku glazbu ima kako u malom, tako i u svim ostalim prstima koji mu trebaju za prebiranje po žicama.

Summerblast

Najljepši kadrovi istarskog bisera Poreča te najatraktivniji i najemotivniji trenuci premijernog izdanja festivala MTV SummerBlast obići će cijeli svijet! Ekskluzivna emisija MTV SummerBlast 2016 prikazuje atmosferu festivala koji je prošle godine u dva dana trajanja okupio više od deset tisuća posjetitelja iz dvadesetak zemalja.

Mayhem boogaloo

Zbog velikog interesa koncert norveških black metal legendi Mayhem koji se trebao održati u nedelju u poznatom zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar je prebačen u veću dvoranu, zagrebački Boogaloo, koji je do prije zatvaranja prije nekoliko godina ugostio najveći broj svjetskih metal zvijezda na ovim prostorima.

Matija DEdić

Vodeći klavirist i jazz glazbenik na ovim prostorima, Matija Dedić nastavlja oduševljavati publiku i osvajati scene dok sjajne reakcije na album "Matija svira Arsena" ne jenjavaju.

VIB

Ovoga vikend u Vintage Industrial baru pripremili su za svakoga ponešto, od Rage Against the Machine tributea u petak, The Rolling Stones tributea uz Telefon Blues Band u subotu pa do nedjeljnog zatvaranja vikenda uz žestoki Mayhem. Detalji u nastavku.

INM-2017-TW-1024x514-Them-Moose-Rush

Jedni od najperspektivnijih mladih hrvatskih bendova i velike europske glazbene nade, Them Moose Rush, zasvirati će na Hidden Stageu dvanaestog izdanja INmusic festivala!

1Zagreb, 7. travnja 2017. - Na druženju s medijima održanom sinoć u zagrebačkom Swanky Monkey Gardenu službeno je predstavljen Addiko Bank kao generalni sponzor Sea Star Festivala. Na točno 50 dana prije početka festivala, jak line up u Stella Marisu upravo je pojačan velikim partnerom koji će svojim angažmanom podići kvalitetu prvog izdanja festivala.