Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

RockOff Ziri

U tijeku su pripreme za četvrtu sezonu već poznatog festivala koji potiče i promovira kvalitetne bendove u Hrvatskoj.

Bob Geldof

Organizatori mariborskog festivala Lent otkrili su veliku zvijezdu koja će obogatiti program ovogodišnjeg izdanja. To je irski kantautor i aktivist Bob Geldof.

Green Day Ljubljana

Zvijezde novog punka Green Day slave 30. obljetnicu djelovanja nadasve uspješno - novim studijskim albumom "Revolution Radio" i zajedno s mnoštvom fanova na velikoj svjetskoj koncertnoj turneji.

2016 04 07 - Detour Vintage-07

Centar Krugovi neprofitna je organizacija civilnog društva koja se bavi edukacijama, savjetovanjima i humanitarnim djelovanjem koje je usmjereno prvenstveno pružanju podrške maligno oboljelima i starijima i nemoćnima niskog socijalnog statusa.

Masinko Super Uho

Sve je manje nepoznanica vezanih uz program četvrtog po redu SuperUho Festivala koji se od 7. do 9. kolovoza održava u pravom malom biseru Mediterana i jednoj od najuspješnijih hrvatskih općina, prekrasnom Primoštenu. Svoj su dolazak upravo potvrdili sjajni američki kantautor M. Ward, britanski noise electro genijalac Blanck Mass, zagrebački punkeri Mašinko, te srpski blues garage punk razbijači Straight Mickey And The Boyz.

Stoned Jesus GV

Jedan od najpopularnijih svjetskih doom/stoner bendova Stoned Jesus postao je domaći u Zagrebu. Ukrajinci su već jednom rasprodali Good Vibrations, a ovom prilikom će im se u srijedu im se na pozornici pridružiti zagorski velikani Mahatma i relativno svježi zagrebački bend Daughters of Kilimanjaro.

8th Zagreb Blues Festival

Osmo izdanje ovogodišnjeg "Zagreb International Blues Festivala" (ZIBF) donosi šest koncerata na pet različitih lokacija te pet dana vrhunskog bluesa u izvedbi osam domaćih i stranih izvođača! Već tradicionalno, održat će se i "koncert u gostima", ove godine u pulskom klubu Rock Caffe.

Beth Hart

Iako je nastup jedne od najboljih blues/rock pjevačica današnjice, Beth Hart, zakazan za kraj godine, točnije 10.11.2017., već sada je rasprodano pola kapaciteta Boogaloo Cluba.

Status dodjela 2017

Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje Nagradu Status najboljim instrumentalistima u protekloj godini. Naziv nagrade nastao je iz naziva glasila Hrvatske glazbene unije "Status“. Prva dodjela održana je 27. veljače 1997. u hotelu Sheraton, a otvaranjem kluba hrvatskih glazbenika - SAX! (1999.) dodjela se seli u taj prostor.

adastra novo

Nakon dvije godine od zadnjeg održanog velikog koncerta u Tvornici, Adastra se ponovo sprema napraviti svima večer za pamćenje i to u klubu Metropolis gdje pripremaju koncertnu promociju albuma „Best of Adastra“ i novog singla “Tramvaj plavi.”

Dimensions 2017

Tijekom posljednjih šest godina Dimensions festival je izgradio mjesto u srcu ljubitelja elektroničke glazbe širom svijeta, koji svako ljeto pohode tvrđavu Punta Christo kako bi slušali nova glazbena otkrića, ali i već etablirana imena.

Nova Rock 2016 dan 1 11

Austrijski Nova Rock festival pripremio je još jedno spektakularno četveronoćno izdanje koje se ove godine održava od 14. do 17. lipnja na panonskim nizinama kraj Nickelsdorfa na samoj austrijsko-mađarskoj granici. Dakle, za neka četiri sata vožnje od Zagreba imate priliku zabaviti se u ponajjači festivalski lajnap u regiji kojeg ove godine predvode Linkin Park, Green Day, Blink 182, System Of A Down i Prophets Of Rage.

ZEZ 4052017

Na inicijativu austrijskog saksofonista Markusa Krispela u proljeće 2016. formirao se novi jazz trio kojeg čine i kontrabasist Matija Schellander te mađarski bubnjar Szilveszter Miklós. Kolektiv vuče inspiraciju iz glazbenih dostignuća na razmeđi nove suvremene glazbe i free jazza. Premijerni koncert održali su lani u Beču, a u zagrebački KSET dolaze zasvirati u četvrtak 4.5. u organizaciji ZEZ-a.

Hladno pivo nova

Tradicionalni završni HaGeeF koncert i tulum i ove će se godine održati u ZCUK Regeneratoru u Zaboku. U subotu 13. svibnja, uz dodjelu HaGeeF nagrada za 2017. godinu, na pozornici Regeneratora zasvirat će prošlogodišnji pobjednici - Tight Grips iz Karlovca, gosti iz Švedske - Anikee, te pobjednici 21. sezone koje ćemo saznati nakon velikog finala u Slavonskom Brodu u četvrtak, 11. svibnja.

Lord Finesse

Lord Finesse, jedan od najcjenjenijih hip-hop izvođača i producenata, dolazi u zagrebačku The Garden Brewery u subotu 6. svibnja 2017. na još jedno izdanje “Tha Git Down” večeri. Legendarni Lord Finesse dolazi odvrititi svoj DJ set, dok će na kraju večeri predstaviti i neke od svojih najvećih klasika na mikrofonu.