Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Laibach

«Resistance Is Futile» novi je video grupe Laibach realiziran na koncertu održanom na ljubljanskim Križankama zajedno sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije. S istim programom najveći slovenski bend stiže u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog u utorak, 9. svibnja.

Cradle OF Filth nova

Modno osviješteni Kanye West u svoj je svakodnevni outfit uključio majicu s logom grupe Cradle Of Filth što je izazvalo mnoge reakcije njihovih fanova.

Feist - Pleasure

Kanadska kantautorica i instrumentalistica Feist predstavlja potpuno novi singl „Pleasure“ te najavljuje istoimeno studijsko izdanje – prvi album u šest godina, koji reflektira tajne, sram, samoću, nježnost, brigu te umor. U samoj srži iščekivano je izdanje o samospoznaji, a u Hrvatskoj ga očekujemo 28. travnja.

Radost

Grupa Radost! objavila je četvrti studijski album "U zoni". Album sadrži deset pjesama i prvi je u planiranom nizu albuma grupe na kojima veći dio materijala nastaje improvizacijom.

Borghesia novo

Kultna slovenska grupa Borghesia nam je 18. ožujka 2017., na 113. rođendan čuvenog slovenskog pjesnika Srečka Kosovela, poklonila svoj novi singl "Rodovnik", na kojem su upotrebili Kosovelovu poeziju kao okidač svoje nove muzičke avanture. 

Mocvara dark ciklus

Kada se spoje hibridi metala i cirkusa dogodi se sudar sila iz pakla i ludila uslijed kojeg izrastaju polubića koja se pokazuju samo na posebne večeri; u Noći mračnog cirkusa.

Kasabian

Headlineri ovogodišnjeg INmusic Festivala, popularni Kasabian, na Jarunu će predstaviti pjesme s novog albuma "For Crying Out Loud". Album izlazi 28. travnja, a najavljuje ga singl "You're In Love With a Psycho" koji možete preslušati u nastavku.

Chuck Berry

Rock'n'Roll pionir Chuck Berry utjecao je na Rolling Stonese, Beatlese, Beach Boyse i mnoge druge koji se od legende opraštaju dirljivim porukama na društvenim mrežama.

Green Day

Dosad neobjavljena instrumentalna pjesme grue Green Day plasirana je na internet nakon što ju je "pronašao" jedan obožavatelj na dokumentarcu iz 2013. "¡Cuatro!".

Bastille

Najpoznatija balada Aerosmitha, "I Don't Want To Miss A Thing" dobila je novo izdanje.

Lana Del Rey SXSQ

Povratak na scenu Lana Del Rey obilježila je tajnim nastupom na SXSW-u. Koncert je najavljen samo jedan dan ranije, a pjevačica je izvela devet pjesama, njenih najvećih hitova.

Chuck Berry

Legendarni rock'n'roll glazbenik Chuck Berry preminuo je jučer u St. Louisu, Missouri, SAD, u ranim popodnevnim satima po lokalnom vremenu.

Tiha blakanska vecina

EXIT je sinoć ponovno ujedinio sve ljude u regiji koji se protive novom raspirivanju mržnje i podizanju nacionalističkih tenzija. Nakon novosadske Fabrike, i u beogradskom Mikser Houseu sinoć je otvorena izložba povodom obilježavanja 20 godina društvenog aktivizma Exita, a na otvaranju je održana i antiratna tribina takozvane "Tihe balkanske većine".

Porni

Jedan od najboljih domaćih alternativnih bendova, neiscrpno kreativan Moskau, sinoć je svečano utemeljio novu hrvatsku glazbenu nagradu i održao ceremoniju dodjele.

Cojones nova

Zagrebački rockeri Cojones ne miruju ni trenutka. Nakon izdavanja trećeg, dugosvirajućeg albuma "Resonate" (PDV017) na LP/CD/Digital formatima, europske turneje povodom promocije istog, velikog koncerta u Zagrebu krajem prošle godine u Tvornici Kulture, zauzimanja visokih mjesta na godišnjim listama izdanja mnogih novinara i medijske struke došlo je vrijeme za nove pobjede.

Potkategorije