Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Jack White

Izdavačka kuća Jacka Whitea, Third Man, u bližoj budućnosti ima jedan zanimljiv projekt.

upset

Zabočki koraši .upset objavili su animirani spot za pjesmu „Dark Times“ sa istoimenog prošlogodišnjeg EP-a (Dark Times, 2016.). Kako kažu, ovaj spot savršeno obrađuje tematiku i probleme na koje bend upozorava već petnaest godina koliko i sami postoje. Spot je uradak darovitog dizajnera i animatora Fabia Bodea iz Berlina.

Rezidencija Rojc

Ovih je dana zaživjela internetska stranica pulske glazbene rezidencije „Pionirski dom“ (pionirskidom.com), međunarodnog studijskog programa koji spaja suvremenu glazbu s autorstvom pjesnika, a koji je u prostoru udruge Tondak u Rojcu (Radna soba – Rojc) pretprošle jeseni pokrenuo nagrađivani pulski glazbeni producent, dobitnik pet porina Edi Cukerić.

The Kooks novo

Britanski indie-pop-rockeri The Kooks danas su objavili iščekivani kompilacijski album "The Best Of... So Far", koji sadrži neke od njihovih najvećih hitova, ali i dvije nove pjesme među kojima je i aktualni singl "Be Who You Are".

RockOff Logo

Ove godine će Rijeka i festival Hartera imati čast ugostiti jednu finalnu večer Karlovačko RockOff festivala dokazati da i dalje s pravom nose ime najrokerskijeg grada u Hrvatskoj.

2Celloslipnja 09 2015-10

2Cellos nastavljaju s objavljivanjem sjajnih spotova za pjesme s albuma “Score”. Danas su objavili spot “May It Be” iz Gospodara prstenova. Spot je snimljen u prekrasnom krajoliku Kalnika.

James Corden

Utemeljitelj planetarno popularnog Carpool Karaokea i voditelj Late Late Showa, komičar James Corden, ove je godine debitirao kao voditelj dodjele nagrade Grammy.

Ivano

Autor pjesme mladog pjevača umjetničkog imena Ivano je Marko Kutlić, pjevač popularne grupe Pravila igre, tekst je napisala Antonija Šola, a za aranžman i produkciju zaslužni su Igor Ivanović i Marko Vojvodić.

Muse

Novi je spot grupe Muse napokon objavljen. Radi se o pjesmi "Dig Down" koja bi se trebala naći i na novom studijskom albumu. Na nasljedniku "Dronesa" užurbano rade u Air studiju u Londonu gdje su snimili već tri nove pjesme. Kažu kako je ovaj singl žešći od drugih te najavili skori izlazak još jene nove pjesme. Spot je režirao Lance Drake uz pomoć aktivista i modela Laurena Wessera.
Kada sam pisao pjesmu, želja mi je bila reagirati na trenutne negativnosti u svijetu i dati ljudima inspiraciju, optimizam i nadu da se bore za ono u što vjeruju. Kao individualci možemo promijeniti svijet, ako to želimo. - komentirao je Matt Bellamy.

Mothers Cake

Yves Krismer (gitara, vokal), Benedikt Trenkwalder (bas) i Jan Haußels (bubnjevi) opaki su dečki iz zapadnog Tirola koji čine space noisy/prog rock/blues skupinu Mother's Cake.

Cornell  3

Policijska je istraga pretpostavila mogući uzrok smrti Chrisa Cornella. Pjevača Audioslavea i Soundgardena prijatelj je pronašao mrtvog u sobi u MGM Grand Hotelu.

Snoop Dogg

Gostujući u emisiji Jimmy Kimmel Live, postavljeno mu je pitanje koga bi izdvojio kako tri najveća repera svih vremena. Odgovorio je: "Slick Rick, Ice Cube... i Snoop Dogg".

INmusicMENT 2017

Pobjednici natječaja INmusicMENT i slovenska pojačanja na INmusicu #12 su Nesesari Kakalulu i persons from porlock!

Cornell  18

Pjevač grupa Soundgarden i Audioslave, Chris Cornell, preminuo je u pedeset i drugoj godini života. Vijest je priopćio njegov menadžer Brian Bumbery. Radi se iznenadnoj i neočekivanoj smrti, još uvijek nepoznatog uzroka.

HDU podsjetnice

Na međunarodnom dizajnerskom natjecanju IDA International design awards održanom u Los Angelesu, u konkurenciji od više od 1000 prijavljenih projekata iz 52 zemlje, hrvatski dizajner Ivan Dilberović osvojio je čak četiri nagrade. Dilberović je pomeo konkurenciju osvojivši srebrno priznanje u kategoriji Print - Self-Promotion za projekt 'Play It!', vinilne posjetnice koje izradio za Hrvatsku diskografsku udrugu. Isti projekt dobio je i posebnu pohvalu žirija u kategoriji  Self Promotion.

Potkategorije