Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Nezahvalnici

Nezahvalnike čine Teo Aničić i Siniša Matešić hrvatski country-rock i pop kantautorski dvojac, porijeklom iz Splita, koji već više od petnaest godina djeluju na hrvatskoj glazbenoj sceni i to kao glazbeni suradnici jednog vrlo impresivnog niza izvođača: Majke, Renato Metessi, Plava Trava Zaborava, Edo Maajka, Kuzma i Shaka Zulu i drugi.

Ed Sheeran

Producenti Game Of Thrones potvrdili su kako će Ed Sheeran gostovati u sedmoj sezoni popularne serije.

Sea Star festival

Nakon mnogobrojnih upita za jednodnevnim ulaznicama Sea Star Festival najavljuje skori početak njihove prodaje. Ograničen broj dnevnih ulaznica po izuzetnoj cijeni od 149 kn u ponudi će biti samo 24 sata ili do isteka zaliha, a prodaja počinje u ponedjeljak, 20. ožujka, točno u podne.

Pearl Jam nova

Ekipa iz Pearl Jama pozvala je svih svojih pet bubnjara da prisustvuju na ceremoniji primanja benda u Rock'n'Roll kuću slavnih.

Sia and Pink

Dvije poznate glazbenice objavile su zajednički singl "Waterfall". U nastanku im je pjesme pomogao norveški duo Stargate koji su zaslužni za Beyoncin hit "Irreplaceable", Rihannine "Don't Stop The Music" i "Diamonds" te "Worth It" grupe Fifth Harmony.

CSNY

Krajem siječnja proširila se vijest kako je Neil Young najavio da ipak postoji mogućnost ponovnog okupljanja Crosbyja, Stillsa, Nasha i Younga.

Porin 2017 zastava

Točno u podne mališani iz Dječjeg zbora Srdelice podignuli su Porinovu zastavu u Splitu u prisustvu izvršnog direktora Porina, Tomislava Mrduljaša, glazbene dive Zorice Kondže te gradonačelnika Ive Baldasara.

Daft Punk

"I Feel It Coming" grupe The Weeknd dobila je spot u kojem se pojavljuje Daft Punk. Francuski duo je sudjelovao u skladanju i produciranju pjesme.

Ante Perkovic

Hrvatska glazbena unija poziva prijatelje, suradnike, sve koji su voljeli i poštovali Antu Perkovića, na komemoraciju "Svi me vole dok me ne upoznaju", u ponedjeljak, 13. ožujka u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Marcy Gray  Tvornica 2017  4

Tvornica kulture službeno se ogradila od odgovornosti zbog sinoćnjih tehničkih problema na koncertu Macy Gray objavom na službenom Facebook eventu:

Kasbian

U Sydneyu je započela nova svjetska turneja grupe Kasabian.

Noa i Ivana Kindl

Nakon što su na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu izveli pjesmu "Mi", sve uspješniji kantautor NoA i sjajna Ivana Kindl predstavljaju intrigantan video spot koji vizualno dočarava glazbenu priču.

Keops

Nakon što su prošli riječki test i u prepunom Palachu održali prvi veliki koncert od kada je Mateo Resman postao pjevač grupe Keops, Riječani su spremni i ostatku Hrvatske pokazati na čemu su radili u posljednje vrijeme. U Slavoniju se vraćaju u petak, 17. ožujka, a dan kasnije ukazat će se i Zagrepčanima nakon duge pauze.

Publica

Rekli su nam kako je nemoguće probiti se na hrvatsku scenu bez novca, da čak i najveći talenti često ostanu nezamijećeni jer je takva naša glazbena industrija. Rekli su nam da postoji zid nekih ljudi koji se ne može prijeći bez nekih značajnih financijskih sredstava. Mi i dalje vjerujemo da je za put do publike dovoljna glazba!

IMG 2791

Britanski indie pop bend The xx objavio je novi video spot i to za pjesmu “Say Something Loving“. Materijal za spot sniman je u Londonu, što je i rodni grad članova benda, a režirao ga je proslavljeni britanski umjetnik Alasdair McLellan, koji je režirao i video za njihov prethodni singl „On Hold“, koji je sniman u Teksasu.

Potkategorije