Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Sunshine Madness

Sunshine Madness je četveročlani rock bend iz Rijeke osnovan 2009. godine.

MORTBend M.O.R.T. skida četvrti single sa albuma "Tužna kocka" koji je ove godine nominiran za nagradu Porin, u kategoriji Najbolji rock album. Za videospot je zaslužan dvojac Nevio Smajić i Mario Borščak.

GV 28022017Good Vibrations je koncertni program koji se održava svaku drugu srijedu u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. U proteklih pet sezona s preko 130 izdanja dobre vibracije širilo je gotovo 300 hrvatskih i europskih bendova Ovo će biti prvo gostovanje u Rijeci.

Porin 2017Istaknutim glazbenicima statua će biti uručena na svečanoj dodjeli 17. ožujka u Splitu. Porin za životno djelo dodjeljuje se onim umjetnicima koji su svojim znanjem i radom zadužili hrvatsku glazbu. Ovogodišnji dobitnici su skladatelj, producent i kantautor Zrinko Tutić, dirigent, kompozitor i akademik Zoran Juranić te jedna od naših najstarijih klapa, klapa Lučica.

Lira Vega

Beogradski alternativni rock bend Lira Vega predstavlja osmi video spot s albuma “Duhovi”, za pjesmu “Nema Nade”. Materijal za spot je sniman u Severnoj Koreji, prilikom posjete dramaturginja Maje Pelević i Olge Dimitrijević i prikazuje svakodnevicu života u ovoj azijskoj državi.

Clone AgeS hvaljenog albuma „Fuse“ stigao je i četvrti singl – „My Little Miracle“! Nakon posljednjeg singla „Addiction“ koji se bavio ovisnostima modernog doba, Cloneri su ovaj put inspiracuju pronašli u vlastitoj djeci, svojim malim čudima, kako ih sami nazivaju.

KontradiksnKontradikshn, slovenski electro rock stroj, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak, 2. ožujka.

Impulse festivalČetvrto izdanje klupskog glazbenog Impulse festivala u Rijeci (27. 3. – 1. 4. 2017.) otvara se u ponedjeljak, 27. ožujka izložbom „Prijatelji, rockeri, umjetnici – slike i crteži Jerryja Garcie, Boba Dylana i Patti Smith iz kolekcije Voje Šindolića“, s početkom u 18 sati u Galeriji Kortil.

Timberlake Gosling

Glazbenom se programu svake godine na dodjeli najprestižnijih nagrada Oscar pridaje mnogo pažnje. Neki od ovogodišnjih izvođača bili su Sting, Justin Timberlake, John Legend i Lin-Manuel Miranda. U nastavku vam donosimo snimke njihovih nastupa.

Parni valjak

Američka pjevačica Christina Milian svoju je svestranost još jednom dokazala prateći i rad naših glazbenika. Naime, jutros je na službenom Instagram profilu Hamar Medije otvoreno pokazala simpatije prema Parnom valjku čiju je sliku gostovanja na Narodnom radiju lajkala.

La La Land

Glazba iz filma La La Land osvojila je sinoć nagradu Oscar u kategoriji Najbolje filmske glazbe. Nagradu je primio skladatelj Justin Hurwitz koji je nadmašio konkurenciju koju su činili Mica Levi, skladatelj glazbe za film Jackie, Dustin O'Halloran i Hauschka za Lion, Nicholas Britell za Moonlight i Thomas Newman za Passangers.

Brendon Urie

Brendon Urie, poznatiji kao frontmen grupe Panic! At The Disco, primoran je naći novu lokaciju na kojoj će živjeti jer se na trenutnoj ne osjeća sigurno.

Paul Weller

Proširenje djelovanja glazbenika Paula Wellera ide u smjeru modne industrije. No, za to mu je potrebna pomoć fanova pa je otvorio crowdfunding kampanju kojoj je cilj prikupiti 400 000 funti kako bi proširio brend Real Stars Are Rare.

Chui koncertChui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) održat će dva koncerta idućega tjedna. Redoviti koncert koji će se održati u srijedu 1. ožujka 2017. godine dio je Jazz-ciklusa, a dodatni je zakazan za ponedjeljak 28. veljače 2017. godine.

Ljubo Kuntaric

Županijska skupština je u četvrtak, 23. veljače 2017. godine odlučila da se, na prijedlog HGU Primorsko goranske županije, Nagrada Primorsko-goranske županije za životno djelo dodijeli - posmrtno skladatelju Ljuboslavu Ljubi Kuntariću za cjelokupan glazbeni opus i doprinos glazbenoj umjetnosti kojoj je podario legendarna glazbena djela, te Olegu Mandiću za promicanje antifašizma kao jedne od vrijednosti na kojima počiva Hrvatska.

Potkategorije