Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Oruzjem protiv otmicaraOružjem protiv otmičara bend je koji na sceni djeluje preko dvadeset godina. 28. će siječnja zagrebačka publika imati priliku uživati unjihovim pop-punk hitovima na Brijačnici, a ususret nastuput popričali smo s gitaristom Pavlom Kirćanskim.

Uskoro svirate na Brijačnici, što publika u Zagrebu može očekivati 28. siječnja?

Repertoar koji spremamo za Brijačnicu će biti brz, energičan i jasan. Želimo da kako stari fanovi, tako i novi slušatelji čuju pjesme koje jesu sama suština Otmičara.

Gdje vam je najdraže dosad bilo nastupati i zašto?
Ne postoji neki određeni koncert ili grad koji bismo mogli da izdvojimo kao najdraži; kad god i gdje god bi se naša energija i energija publike poklopile, to mjesto i taj moment odmah postaje najdraži.

Koja je najluđa stvar koja vam se na koncertu dogodila?
Uf... bilo je toliko ludih stvari... Ne sjećam se u kojem gradu smo svirali, ali se sjećam da su bile dvije osobe u publici, a prodali smo četiri karte, svako od njih je kupio po dvije. :)

Najavili ste i novi album za ovu godinu. Kada će ugledati svjetlo dana i što spremate?
Snimanje počinje krajem drugog mjeseca, a sve bi trebalo biti gotovo početkom četvrtog. Na albumu će biti deset pjesama među kojima će se naći i par starih numera.

Koliko se regionalna scena promijenila otkad ste došli na scenu do danas?
Od 90-ih pa do danas se izrodilo dosta novih pravaca u muzici, a i oni stari su se razgranali na puno podvrsta, pa onda imate silne društvene mreže i razno-razne internet platforme na kojima se muzika promovira, ali je suština ostala ista; dobar bend je onaj koji zna napraviti pjesmu i to se nikad neće promijeniti.

Koju poruku bi poslali svojim fanovima?
Svim našim fanovima bismo se prvo zahvalili na dosadašnjoj podršci, a poručili bi im da nastave nas pratiti i slušaju jer imamo još dosta toga da kažemo i odsviramo.

Kakvi su vam planovi nakon Brijačnice?
Prva stvar posle Brijačnice je studio i snimanje albuma. Zatim, želimo odsvirati što više koncerata i dijeliti našu muziku s ljudima u cijelom regionu i šire.