Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Bozo Vreco novo

Božo Vrećo, jedan najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, održat će solistički koncert u Rijeci, 18. travnja, u HNK Ivana pl. Zajca, s početkom u 20 sati.

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te ga dodatno istaknuo kao sinonim potpune slobode.
Muško-ženska dualnost  Bože Vreće iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki čine istinski emotivnim doživljajem.  Vrećo je do sada je objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom "Pandora". U ljetnim mjesecima 2017. izaći će i njegov peti album, „Božo Vrećo - live in Paris“ - radi se o snimci live koncerta  iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.
Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko je navrata  javno  izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali „onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem“.
Na repertoaru predstojećeg, iščekivanog koncerta u Rijeci, uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vrećo uvrstit će i autorske sevdalinke, pri čemu valja istaknuti njegov neosporan talent i umijeće u autorstvu novih sevdalinki, gdje je svojim stvaranjem popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.
Boži Vreći će se na predstojećem koncertu 18. travnja u HNK Ivana pl. Zajca pridružiti i sjajni glazbeni gosti Miro Navračić (harmonika) i Marko Louis (klavir, tarabuk), a koncert producira Tomislav Kašljević.
Ulaznice za predstojeći koncert Bože Vreće u pretprodaji se mogu kupiti na blagajni HNK Ivana pl. Zajca i u sustavu Eventima, u nekoliko cjenovnih kategorija: Parter - 150,00 kn, Mezzanin lože - 150, 00 kn, 1. kat lože - 140,00 kn, 2. kat lože - 130,00 kn, Balkon - 120,00 kn.