Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Spiridon

10. će ožujka u Klub.u nastupiti Spiridon i predstaviti novi album "Čovjek monstrum". O kakvim se monstrumima radi, upitali smo ekipu iz benda.

Za početak predstavite sebe i svoj rad čitateljima SoundGuardian portala. 

Spiridon je trojac koji dolazi s Makarske rivijere. Članovi benda su Martin (22), Zvonko (22) i Dario (22). Sviramo već četiri godine i izbacili smo dva albuma, Krik 2014. i Čovjek Monstrum početkom ove godine. Iza nas je dobar broj burnih nastupa i tek smo počeli.

Bend iz Makarske iako nitko nije iz Makarske?
Tučepi, Drvenik i Brela, okolica Makarske.

Kako nastaju vaše pjesme? Gdje pronalazite inspiraciju?
Pjesme nastaju tako da Martin donese neku jeftinu bas liniju na koju se nadograđuje muzika, ili Zvonko pronađe neki retardirani ton na gitari kojega siluje kroz cijelu stvar. Bubnjar je dobar. Zna svirati, ali nije naročito pametan. Tekstove piše Martin, nastaju brzo jer ga uvijek nešto proganja noću kad ode spavati, ali nije napisao ništa već godinu dana zato što u zadnje vrijeme sniva snom pravednika. Inspiracija dolazi iz svakodnevnih situacija i događaja.

Kako je proteklo snimanje novog albuma?
Prije svega u ugodnom druženju. Stvari koje smo snimali sviramo već neko vrijeme pa ih nije bilo teško snimiti. Imali smo više vremena nego na snimanju prvog albuma kojeg smo ispalili u 2-3 dana, dok smo Čovjeka Monstruma snimali dva tjedna pa smo imali više prostora za realizaciju gluposti koje su nam padale na pamet.

Kako biste novi album opisali svojim riječima? Koju ste poruku htjeli njime poslati?
U odnosu na prvi album atmosfera je malo teža i album je povezaniji kao cjelina. Nismo tu da šaljemo poruke ili govorimo kako i što treba, to nas ne interesira. Album je više neki osvrt osobnih stanja i vanjskih situacija.

Kako se pripremate za koncerte, kako radite setlistu?
Digod se opijemo, digod ne. Setlista nastane na probi prije koncerta. Potreban nam je A4 papir, a ako ga nema onda koristimo PVC kesu ili neki drugi materijal kojega tada uspijemo pronaći po prostoru. To je lakši dio stvaranja setliste. Pronalaženje kemijske ili bilo čega drugog što je u stanju pisati zahtjeva puno muke i dosta vremena. Kada napokon nađemo neko sredstvo za pisanje Dario zapisuje dok se pokušavamo sjetiti pjesama koje planiramo svirati. Sastavimo redoslijed pjesama i gotovo svaki put shvatimo da smo zaboravili jednu ili čak dvije pjesme. Tada tražimo novi A4 papir i ponavaljamo čitavi proces iz početka. Najčešće ipak sviramo bez setliste.

Koji je koncert nekog drugog glazbenika ostao vam u posebnom sjećanju?
Ne znamo stvarno sve nam je pomišano...

Što publika može očekivati od vašeg nastupa u Klubu?
Publika može očekivati veliku porciju krika, bijesa i pomfrita.