Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

The Black Room

The Black Room svirat će u srijedu, 15. ožujka u Vintage Industrial Baru u sklopu programa Good Vibrations. Ususret nastupu popričali smo s ekipom iz benda.

Godina je dana prošla od vašeg prvog albuma. Kakvi su vaši dojmovi o albumu kada ga danas preslušavate, ali i svirate? Razlikuju li se od prvotne euforije? 

Da, evo godinu dana je prošlo od objave našeg prvog albuma. Album je obuhvatio jedan period otkrivanja kako stvari unutar benda i glazbe funkcioniraju. Upravo taj početni naboj i entuzijazam se može još uvijek osjetiti kroz cijeli album. Tematski je također obuhvatio jedan dio naše životne priče koje ćemo se rado prisjećati. Bilo nam je najbitnije da napravimo nešto što če nam za par godina još uvijek imati smisla. Radili smo ga beskompromisno i mislim da ćemo to osjećati prilikom svakog slušanja.

Jeste li zadovoljni kako je publika i kritika prihvatila prvi album?
Kroz tridesetak koncerata koje smo odsvirali od izlaska albuma možemo reći da smo jako zadovoljni kako ljudi reagiraju na njega. Reakcije slušatelja su naravno najbitnije, pogotovo publike na koncertima na kojima je prihvat uvijek bio odličan. Što se tiče kritike i tu smo dosta dobro prošli i recenzije su bile isto tako pozitivne.

U pripremi je novi EP, što on donosi?
Novi EP će donijeti nešto drugačiji zvuk od prvog albuma. Pokušavamo se ne ponavljati i to je jedan od faktora koji je utjecao na trenutne pjesme. Osim rocka počela su nas interesirati eksperimentiranja sa drugim žanrovima te su zbog toga pjesme puno dinamičnije i razrađenije na ovom EP-u. Osim toga, zadržali smo onu energiju iz početne euforije koja nije stala od prvog albuma, možda se eventualno udvostručila.

Također, snimate i novi spot. Možete li mi nešto o tome reći, o kojoj se pjesmi radi, koja je poruka (radnja) spota, kako je proteklo snimanje...?
Pokušavamo još uvijek zadržati sve u tajnosti dok nismo apsolutno završili sa snimanjem i svime što ide uz to, ali sve ćemo uskoro objaviti.

Relativno često svirate u zadnje vrijeme u Zagrebu, jeste li okupili već i neku fan bazu?
Barem nekoliko puta na godinu posjećujemo Zagreb gdje se stvorila publika koja daje priliku novim i kvalitetnim bendovima, za što smo se uvjerili i na promociji albuma u Zagrebu. Vidjeti ćemo gdje će nas odvesti ovaj sljedeći EP.

Svirat ćete na Good Vibrationsu. Što možemo očekivati?
U standardni repertoar starih pjesama sa albuma ubacili smo i nove pjesme koje će se naći na novom EP-u, tako da će biti zanimljiv mix starih i novih pjesama. Na koncertima uvijek dajemo 100% a sa novim pjesmama našem live nastupu dali smo momente dinamičnosti i još veče energičnosti, tako da definitivno možete očekivati zanimljivi koncert i cjelokupni program.