Intervjui

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Heidi sece psa

Heidi šeće psa - bend zanimljivog imena nedavno se pojavio na glazbenoj sceni i predstavio se publici pjesmom "Još sam tu". Smiljana Štrbac po prvi puta se javnosti predstavlja u ulozi pjevačice, no unatoč tome dobro je poznato lice s malih ekrana. Ona je naime dugogodišnja plesačica i plesna pedagoginja koja je u plesnoj skupini Tihane Škrinjarić nastupala u nebrojeno mnogo televizijskih showova, predstava i drugih događanja. 

Smiljana, Vaša je priča vrlo zanimljiva i dokaz je da nikada nije kasno za snove. U 46. godini odlučili ste se za glazbenu karijeru?
Da snimila sam prvi svoj singl u 46. godini što jest malo neuobičajeno za glazbenu scenu, ali ja nikada o tome što radim nisam razmišljala u kontekstu svojih godina nego naprosto u kontekstu toga što bih ja voljela i koliko sam za to motivirana – koliko osjećam za to u sebi nekog žara i elana. Za pjevanje žar i elan osjećam oduvijek, a dogodilo se da se evo upravo sada realiziralo nešto konkretnije. Da li je to nova karijera ili ne to je za sada još dosta neizvjesno. Ja o pjevanju još uvijek razmišljam kao o svojoj velikoj ljubavi i hobiju koji radim uz svoj redovni posao, a o tome hoće li to postati karijera ovisi o publici i tome kako će prihvatiti pjesme koje ću pjevati.

Ovo nije vaš prvi susret s mikrofonom i pozornicom?  
Istina, s mikrofonom sam se prvi puta susrela jako davno jer sam u tinejdžerskim danima pjevala u nekoliko bendova. S jednim od njih sam i nastupala na tada vrlo popularnom demo natjecanju Demo X gdje sam upoznala i dečke iz grupe 'Alter Ego'. Oni su me tada pitali da li bi im pjevala prateće vokale na albumu i ta suradnja se ubrzo i realizirala.
Nakon toga su započeli moji puno bliži susreti s pozornicom jer je nakon toga započela moja profesionalna plesačka karijera u plesnoj skupini Tihane Škrinjarić. Pozornica mi je postala kao druga kuća. Nastupali smo jako puno i na televiziji i na nekim drugim manifestacijama tako da je pozornica ostala sastavni dio moga života gdje se ja stvarno dobro osjećam.

Radite u jednoj revizorskoj tvrtki. Kako Vaši kolege reagiraju na Vaš ovaj vaš izlet u glazbu?
Reakcije iz okoline kako radne tako i privatne su izuzetno pozitivne. Vjerojatno ima i ljudi koji su skeptični prema tome, ali za sada su ovi koji su pozitivni puno glasniji.

Opišite nam malo glazbeni stil grupe 'Heidi šeće psa', tko je za njega najzaslužniji?
Rekla bih da se naš glazbeni stil može nazvati malo čvršćim popom ili pop rockom, iako u bendu imamo i ljude koji su zaljubljenici u blues tako da su oni n neki način dali i neku dodatnu patinu cijeloj toj priči. Za to kako pjesma zvuči zaslužni smo svi pomalo, počevši od Hrvoje Borošića koji je napravio pjesmu, do svakog od dečki iz benda koji su napravili aranžman svaki za svoj instrument, a onda je to sve zaokružio naš glazbeni producent Žan Jakopač. On je najzaslužniji da ova pjesma zvuči ovako kako sada zvuči, a što je poprilično različito od onoga kako je to zvučalo kad smo tek počeli s probama u garaži.