facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

IMG 7723

Nakon vrlo uspješnog koncerta u siječnju u Močvari, Jimmy Stanić vratio se još jednom u ovaj, na prvi pogled pomalo neočekivani koncertni prostor za izvođača te vrste, i 16. veljače održao još nastup, na oduševljenje svih onih koji su u siječnju ostali bez ulaznica (naime, ulaznice su planule već u pretprodaji). No Močvara se pokazala kao nimalo neprimjeren prostor za Jimmyjev zafrkantski miks croonerskih šlagera, jazz standarda i stand-up komedije.

IMG 7736

Ova 88-godišnja legenda domaće glazbe najpoznatiji je po nekim vrckavim šlagerima kao što su ''Dimnjačar'' i ''Kobila Suzi'', no oduvijek je imao sjajan smisao za jazz muziciranje pa je tako na ovom koncertu nastupio s grupom izvrsnih jazz glazbenika ujedinjenih za ovu priliku pod nazivom Sexy Boys – to su gitarist Mario Igrec, kontrabasist Mladen Baraković i pijanist Julije Njikoš. Jazza nije bilo toliko kao na nekim prethodnim nastupima i naglasak je bio više na stand-up nastupu i šlagerima, no ipak smo čuli nekoliko jazz i blues standarda kao što su ''Yes, Sir! That's My Baby!'' i „When The Saints Go Marching In“. Nastup je otvorio s međunarodnim šlagerom ''That's Amore'' Deana Martina, a uslijedio je niz Stanićevih hitova kao što su Vragoljanka, Kauboj Jimmy i Mimi. U jednom mu se trenutku na pozornici pridružila supruga Barbara i zajedno su izveli ''Kukavicu'' i ''Noćas ću draga tebi šaptat nježne riječi'' iz filma ''Tko pjeva zlo ne misli''. Nakon prvog glazbenog seta uslijedio je podulji stand-up nastup, u kojem je Barbara glumila novinarku i ''intervjuirala'' Stanića škakljivim pitanjima, što je bio okvir za vatromet vrckavih šala. Nakon tog komičarskog intermezza, u drugom smo glazbenom dijelu čuli prekrasnu baladu Ive Robića ''Prolazi sve'' i još niz poznatih hitova. Publika je srčano reagirala i na štoseve i na glazbene izvedbe, i oduševljeni pljesak nije jenjavao kroz cijeli koncert, izmamivši glazbenike i na jedan bis.

IMG 7814

Jimmy Stanić još se jednom pokazao kao karizmatični showman koji s lakoćom šarmira publiku, što svojim glazbenim talentom što vicmaherskim nastupom. Jimmy Stanić posjeduje jedan od onih vokala koji s godinama ne gube mnogo na kvaliteti - njegov prepoznatljiv i oduvijek pomalo hrapav glas i dalje ga sjajno služi, kako u croonerskim šlagerima, tako i u jazz improvizaciji.