Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/01/22/will.jpg, images/SGrecenzije/2010/01/22/willm.jpg, Will Tucker - Stealin' the Soul, Left} Skateboard je obilježio vrijeme kada su počinjali npr. K.W. Shephard, J. Lang, Jimmy Bowskill i drugi, a danas je obilježje teenegera nešto drugo. Što? Iskreno, ne znam. Kada imate šesnaest godina teško je očekivati da ćete slušati blues, a kamoli da će Vam to biti glavna preokupacija. No, upravo je ljubav i interes za blues ono što je obilježilo mladost Willa Tuckera.

Pred Vama je njegov nastupni album Stealin' the Soul, kojeg upravo danas 22. siječnja 2010. godine možete naći u slobodnoj prodaji. Album u vlastitom aranžmanu objavljuje Will Tucker Music, a promocija ide, naravno, preko Blind Raccoon i Betsie Brown.

Will Tucker odrastao je na bluesu i južnjačkom rocku u Memphisu. Sa samo pet godina lupao je po bubnjevima, sa osam svirao klavir, a sa dvanaest gitaru. Otkrio ga je vlasnik BB King Blues Cluba u Memphisu Tommy Peters. Upravo je on inzistirao na njegovim redovitim svirkama u klubu.

Tijekom 2008. i 2009. godine Will je nastupao sa Charliem Musselwhiteom, G. Love and Special Sauce te sa The Beach Boysima i Johnom Stamosom. A osobito ga je oduševila mogućnost da zasvira sa legendarnim Billyjem Gibbonsom - gitaristom ZZ Topa, poznatom po tome što voli svirati i dati šansu mladim glazbenicima. Sve ovo dovoljno nam govori o kvaliteti ovog mladića, pred kojim je svijetla budućnost i ja se osobno nadam da će on svoju prigodu znati iskoristiti.

Devet pjesama sa njegovog nastupnog albuma producirao je Paul Speer u Ardent Studijima na način da je uvrstio Willove obrade poznatih blues standarda: Muddy Watersova - Walkin’ Thru The Park, Albert Kingova - Born Under A Bad Sign, T-Bone Walkerov - Stormy Monday, Will Cobbsova – You Don't Love Me. Sljedeće četiri pjesme su snimke Will Tucker Banda uživo iz B. B. King Blues Cluba u Memphisu, i to su obrade : When The Levee Breaks legendarne pjevačice Memphis Minnie, Elvis Presleyjeva - Burning Love, Chuck Berryjeva - Johnny B. Goode i Jimi Hendrixova - Little Wing. Na samom početku imamo autorsku skladbu Your Sacriface, koja svakako daje naslutiti da se radi o zaista nadarenom mladiću, glazbeniku pred kojim je svijetla budućnost.

Kada se ovakvim albumima prilazi sa stavom: „ma, sve smo to mi već čuli“, onda mogu samo odgovoriti: „da, to je apsolutno točno, ali stanimo malo, razmislimo i poslušajmo kako ovaj mladić prezentira ove legendarne pjesme“. Strastveno, osebujno i nadasve originalno na svoj način, uz potporu banda, oni zrače novom energijom i dakako glede toga zalog su mirne i spokojne budućnosti bluesa.

Da je tome tako svjedoče brojni glazbenici, koji za Willa imaju samo riječi pohvale, evo što o njemu npr. kaže Doug Pierce: Will Tucker is the real deal. A teenager that has the talent of seasoned professionals. This is Memphis Blues at its best from a young artist that brings a fresh spin on some of the oldest tunes. Keep an eye on this guy...what a way to start a musical career! You'll be hearing a lot more from Will.

Na kraju samo da spomenem glazbenike koji su snimili studijske pjesme:

Will Tucker – gitara i vokal
Steve Potts - bubnjevi
David 'Davy' Smith – bas
Lester Snell – Hammond orgulje
Mike Wilson – snimatelj
Live snimke iz BB King Cluba izvodili su :
Will Tucker – gitara i vokal
Pete Mendillo – bubnjevi
Randy Middleton – bas
Joe Boogie – klavijature
Al Davis – snimatelj

PREPORUKA:
Svi mi koji već dugi niz godina slušamo blues, znamo ponekad malo i zastraniti, a osobito je to izraženo kada se radi o mladim i novim blues snagama. Vrlo teško prihvaćamo takve ljude, što je na neki način dobro jer radi se selekcija i naravno dalje idu samo najbolji. Dragi prijatelji budite uvjereni Will Tucker spada upravo među takve, a svojim nastupnim albumom Stealin' the Soul, odmah i na prvu, porušio je sve ograde.

Za budućnost bluesa ne treba se brinuti, dok je nadolazećih glazbenika poput Willa. Na kraju apsolutno preporučam, pravo osvježenje i odličan početak!

Više o svemu možete saznati na:
Willtuckermusic.com
Youtube.com/user/JohanBohnam223Popis pjesama:

01. Your Sacrifice
02. Walkin’ Thru The Park
03. You Don’t Love Me
04. Stormy Monday
05. Born Under A Bad Sign
06. Burning Love
07. When The Levee Breaks
08. Johnny B. Goode
09. Little Wing

(Will Tucker Music / Blind Raccoon)