Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

sdgvuigujheriptbnjieoang Album cover

Novi album Fog Frog Dog-a, naziva “sdgvuigujheriptbnjieoang”, solo projekta Branka Dragičevića, poznatijeg kao člana bendova Kundyak Mezhie, Summy & Bummy te Valentino Bošković, donosi 13 razigranih i lucidnih pop pjesama koje nastavljaju tamo gdje je stao njegov album prvijenac “Split” iz 2015. godine.

Građene na njegovom prepoznatljivom d.i.y. produkcijskom stilu, pjesme Fog Frog Dog-a se transformiraju iz pjevnih melodija u kaleidoskopske pop simfonije koje potvrđuju Dragičevića kao jednog od najzanimljivijih autora na sceni.

Na albumu se u pjesmi “Travel Alone” pojavljuje i poznata hrvatska kantautorica Irena Žilić, a na pjesmi “Starchild”, mlada kantautorica Mirty. “Ovaj album je svojevrsna refleksija mojih promišljanja o antropogenoj devastaciji biosfere i ironičnom odnosu ljudi prema prirodi. Taj čin se očituje kroz brojne vokacije životinjskih oblika koji nagrizaju pjesme na albumu i postupno ih degradiraju do razine nasumično razbacanih habitata čiji su stanovnici osuđeni na izolaciju. S tim na umu, propitkujem mogućnost funkcioniranja cjeline u takvom fragmentiranom obliku. Naravno, na albumu ima i nekoliko slušljivih pjesama.” kaže sam Dragičević o novom albumu.

– Pravi zločin je ne "skoknuti" na Bandcamp te ovaj album splitskog genija ne slušati cijelo ljeto, ističe poznati hrvatski glazbeni kritičar Zlatko Gall.

Album možete preuzeti na bandcamp stranici Fog Frog Dog-a po principu plati koliko želiš, ako želiš. Inače, radi se o četvrtom izdanju prve hrvatske intergalaktičke diskografske kuće “Nimavode” sa sjedištem na internetu.