Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sve ono što sam u svojem prvom osvrtu propustio sada želim i moram nadoknaditi, naime, upravo danas 22. rujna u slobodnoj prodaji možete naći novi studijski album Pearl River izuzetnog gitariste i glazbenika Mike Zito. Ovaj album objavljen je pod okriljem izdavačke kuće Eclecto Groove Records.

Priznajem, nekako njegov prošli album Today nisam uspio percipirati i doživjeti na onaj svoj inače uobičajeni način. Album me se dojmio i na neki način uspio sam proniknuti u srž umjetnikovog izričaja, no ipak to nije bilo to. Za razliku od toga, album Pearl River već od prve note u uvodnoj skladbi Dirty Blonde daje naslutiti da se radi ipak o izraženijoj blues vokaciji. Osobno, vrlo sam sretan kada mogu konstatirati da  se ovim albumom Mike Zito svrstava u vodeće glazbenike Eclecto Groove Recordsa.

Novi studijski album Pearl River nadarenog i izuzetno kvalitetnog Mike Zitoa ide zajedno sa albumima, isto tako talentiranih glazbenika poput: Eric Lindela,  JJ Greyja i drugih. Činjenica je da se sve više i više javlja jedna nova generacija glazbenika, koja izvodi glazbu koja je nadahnuta i obojena bluesom, no tu su jednako uspješni spojevi i drugih bliskih im glazbenih orijentacija.

To je bitan element i sadržaj onog što krasi njihovu glazbu. Svi oni, pa i  Mike Zito imaju fantastičnu sposobnost prilagodbe glazbenih elementa i strukture bluesa u izvođenje skladbi koje nisu tipične blues teme.

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/10/09/mike zito.jpg, images/SGrecenzije/2008/10/09/mike zitom.jpg, Mike Zito, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)

Ove nove pjesme svih 13 imaju izraženu osobnost, eksplozivnost, osjećajnost i atraktivnost, a Mike Zito na svoj jedinstveni način prenosi svoje viđenje prezentacije glazbe i moram priznati to mu uspijeva i više dobro. Ovaj puta je blues ozračje ipak primarno i to apsolutno svim pjesmama.

Album su snimili:
Mike Zito- vokal, gitara, piano u pjesmi 9.
Lonnie 'Popcorn' Trevino Jr.- bas, back vokali
Eric Bolivar – bubnjevi i udaraljke
Reese Wynans ( Double Trouble)- klavijature
Cyrill Neville – vokal u pjesmi 1.
Susan Cowsill – vokal u pjesmi 8.
Andres Osborne – vokal i akustična gitara u pjesmi 6.
Randy Chortkoff – usna harmonika
Lynwood Slim - usna harmonika u pjesmi 12.
Jumpin' Johnny Sansone – accordian u pjesmi 9.

Produkciju su preuzeli David Z. i Randy Chortkoff, a tu je i ko-producent Richard 'Lynwood Slim' Duran. Ništa se ne treba dodatno objašnjavati, evidentno je da su uspjeli u potpunosti. Sada je red na nama, koji se bavimo promocijom bluesa da učinimo sve da ovaj album što prije čuje što više ljudi, da svi oni koji rade u medijima što više prostora posvete glazbi i albumu Pearl River odličnog Mike Zitoa. Glazba će zasigurno učiniti svoje, duboko sam uvjeren u to!

PREPORUKA:
Album Pearl River  Mike Zitoa od srca preporučam svima onima koji vole i pretendiraju jednostavnost, energičnost i ritmičnost, dakle, onima koji vole raskošnost rock/bluesa, a ona se očituje upravo u njegovoj jednostavnosti. Toplo preporučam poslušajte o čemu se radi i zasigurno ćete zavoljeti njegovu glazbu.

Bilo kako bilo i album Pearl River naći će put do brojnih štovatelja Mikeove gitare, a na ovom albumu, uostalom kao i na prethodnom ona zvuči jasno i izražajno.

Sve u svemu album Pearl River - Mike Zitoa sadržava za svakoga ponešto, a za blues znalce on je prava poslastica. Ma, čemu puste priče, najbolje da se sami uvjerite o čemu se radi tako da što prije nabavite svoj primjerak i onda je to …to.!

Više o svemu možete saznati na:
Mikezito.com
Eclectogroove.com

Popis pjesama:

 01. Dirty Blonde
02. Pearl River
03. Big Mouth
04. Change My Ways
05. Eyesight To the Blind
06. One Step At A Time
07. 39 Days
08. Shoes Blues
09. The Dead Of Night
10. Sugar Sweet
11. Natural Born Lover
12. All Last Night
13. C'mon Baby

(Eclecto Groove Records)