×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/03/01/taill.jpg, images/SGrecenzije/2010/03/01/taillm.jpg, Tail Dragger - Live at Roosters Lounge, Left} Malo tko zna tko se krije iza imena James Yancey Jones, no, kada kažemo Tail Dragger odmah svi znao o kome je riječ. Kada je 27. Listopada, prošle godine, izdavačka kuća Delrmark Records objavila njegov live album Live at Rooster's Lounge, brojni poklonici njegove glazbe došli su na svoje.

James Yancey Jones aka Tail Dragger & His Chicago Blues Band snimili su album, koji na dostojan način slavi neprekidnu tradiciju Livining Chicago Bluesa. Na toj sceni Tail Dragger nalazi se od šezdesetih godina prošlog stoljeća. Inače, Tail se rodio 30. rujna 1940. godine u Altheimer, AK, gdje je odrastao uz svoje bake i djedove i od najranijeg djetinjstva bio u dodiru sa bluesom. Kada se 1966-e preselio u Chicago, na svojim temeljnim utjecajima Howlin' Wolfa, Muddy Watersa, Sonny Boy Williamsona i Willie Dixona udario je ispolirani i stilizirani stil West Side Chicago Bluesa. U vokalnoj interpretaciji jasan je glavni utjecaj njegovog idola Howlin' Wolfa. Važno je istaknuti da je Jones u samom Chicagu najprije postao poznat kao Crawlin' James, tek nakon suradnje sa svojim idolom stvari se mijenjaju i on polako stiče popularnost kao Tail Dragger.

Taman kada se sve posložilo dolazi do tragedije, tijekom prepirke oko podjele novca on ubija pištoljem svog partnera Bennieja Joea Houstona aka Boston Blackieja (1943.- 1993.). Nakon suđenja provodi 17 mjeseci u zatvoru i naravno karijera mu je poljuljana. Trebalo je vremena da se sve vrati u neku ustaljenu formu i tek krajem devedesetih on snima svoj prvi album Crawlin' Kingsnake (1996.) za izdavačku kuću St. George, sa 'tek' navršenih 56. godina (to je malo upozorenje svima koji sanjaju o nekom zvjezdanom uspjehu preko noći!). Dvije godine kasnije svoj drugi album American People (1998.) snima za Delmark Records. Ista kuća 2005. objavljuje mu DVD My Head Is Bald - Live At Vern's Friendly Lounge te izdanje Live at Rooster's Lounge, koje je objavljeno i kao CD i kao DVD.

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/03/01/tail.jpg, images/SGrecenzije/2010/03/01/tailm.jpg, Tail Dragger, Center}
(Klikni na fotografiju za uvećani prikaz)

Na ovom album prate ga:
Rockin' Johnny Burgin , Kevin Shanahan – gitare
Martin Lang – usna harmonika
Todd Fackler – bas
Rob Lorenz – bubnjevi
Specijalni gost: Jimmmy Dawkins – gitara (pjesma 11.)

Album je snimljen u Roosters Lounge-u, Chicago West Side 21. ožujka 2009. godine i namijenjen je produkciji u dva formata: na nosaču zvuka imamo 11 pjesama u trajanju od 65 minuta, dok nam DVD donosi 12 pjesama u trajanju od 75 minuta. I jedan i drugi medij donosi nam obilje nepatvorenog Chicago bluesa. Tail Dragger & His Chicago Blues Band u svojem glazbenom izričaju sjajno oslikavaju trenutni feeling i ambijent kada je u pitanju stvaranje blues atmosfere. Osobno, držim da im je teško naći ravnopravnog suparnika. I Tail Dragger i njegov band zaslužuju veliki respekt i zaista nema razloga da se to osporava.

PREPORUKA:
U poplavi brojnih izdanja zaista je teško raditi selekciju po više smjerova. No, dobrom organiziranošću i poznavanjem materije uvijek sam bez ikakvih problema izdvajao ona koja vrijedi preslušati, ali i kasnije slušati. Upravo to vraćanje pojedinom albumu pokazuje koliko on zapravo vrijedi. Live at Rooster's Lounge - Tail Draggera & His Chicago Blues Banda je onaj kojem ću se uvijek i često okretati i ponovo ga stavljati u svoje uređaje.

Više o svemu možete saznati na:
Delmark.com
Myspace.com/taildraggercrawlinjames


Sadržaj edicije:

01. Louise
02. Talk
03. Baby Please Don't Go
04. Talk
05. She's Worryin' Me
06. Talk
07. Stop Lying
08. Talk
09. Keep it to Yourself
10. Talk
11. Wander
12. Talk
13. Bought Me a New Home
14. Talk
15. Ooh Baby Hold Me
16. Talk
17. I'm in the Mood
18. Talk
19. Everything Gonna be Alright
20. Talk
21. Blues With a Feeling

(Delrmark Records)