×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2010/05/08/danny.jpg, images/SGrecenzije/2010/05/08/dannym.jpg, Danny Bryants Redeye Band - Just As I Am, Left} Uvijek ostanem zapanjen kada spoznam da po prvi puta pišem o glazbeniku kojeg već godinama slušam i pratim. Veliko je razočaranje kada shvatim da o njemu nisam napisao niti riječi. Niti jedan njegov album nisam obradio…stvarno me sram!!!

Danny Bryant's Redeye Band objavio je album Just As I Am početkom 2010. godine za Continental Blue Heaven/Continental Records i to mu je već sedmi album po redu i konačno je došlo vrijeme da se ova velika nepravda ispravi.

Neobično sam sretan što Vam, poštovani posjetitelji Blues Cornera, mogu predstaviti ovog mladog glazbenika, pjevača, gitarista (Danny je rođen u Hertfordshireu, Engleska, u srpnju 1980. godine). Sa Dannyjem u bandu svira njegov otac Ken Bryant i to bas gitaru te Trevor Barr, koji svira bubnjeve. Kao i na predhodnim albumima Danny svoju svirku bazira na iskrenom davanju svojih glazbenih vibracija.Veliku potporu mu daje sjajna ritam sekcija pa ovaj trio Redeye Band zvuči tako snažno, izražajno, beskompromisno.

Just As I Am je album koji će Vas od prvih taktova osupnuti takvim udarom silne snage da ćete pomisliti, Bože, jel' to moguće? Da, svi oni koji poznaju dosadašnji glazbeni opus ovog nadarenog gitarista jako dobro znaju s kime imaju posla. Možda je u prijašnjem životu upravo Danny bio na raskršću i poslovao s vragom. Ali, Danny je bijelac, a u legendi se radi o crnom čovjeku. Ali je li uopće bitna boja kože ako čovek imao ono nešto, ako je to nešto toliko eksponirano da jednostavno svi oni koji razumiju blues odmah osjete tu vibru, taj 'mojo' i dalje je sve na glazbi.

Glazba, rock n' blues kojeg izvodi ovaj odlični gitarist doslovno zrači, isijava, svakim njegovim tonom. Njegov gitaristički rukopis ne skriva veliki utjecaj svima nama dobro poznatih velikana gitare i starih legendarnih majstora bluesa. Uz gitaru i totalno uigranu ritam sekciju svakako vrijedi istaknuti Dannyjev vokal, koji svojom 'hrapavošću' odaje prizvuk onih starih blues glazbenika. Ne vjerujete …molim poslušati: Shut Out The Light, Blues For Buddy, Every Time the Devil Smiles, The Hard Way; hoćete laganice, rockin' blues balade…prigušite svjetlo, udobno se smjestite u fotelju uz čašu crnog vina i opustite se uz: For The Last Time, naslovnu Just As I Am, Day By Day i gotovo poemičnu devetminutnu skladbu Alone in the Dark. Naravno, primjetili ste da ne spominjem pjesmu Master Of Disaster (inače to je pjesma John Hiatta) i ona je zapravo jedna posebna priča, ali čemu riječi bolje ju poslušajte!

Iako je Danny rano započeo svoj profesionalno-glazbeni put, sa nepunih 18 godina, vrlo brzo je stekao zavidnu reputaciju, a u prilog tome ide njegova dosadašnja diskografija:

Watching You (2002) Blues Matters Records
Covering Their Tracks(2004) Blues Matters Records
Shadows Passed (2005) Blues Matters Records
Days Like This (2006) Blues Matters Records
Live (2007) Continental
Black and White (2008) Continental Blue Heaven
Just As I Am (2010) Continental Blue Heaven

Naravno ovaj zadnji studijski uradak dolazi kao još jedna stepenica prema gore, naime, ako ste slušali njegove albume od prvog prema ovom zadnjem osjeća se permanentna progresija. Kada je riječ o mladim i talentiranim glazbenicima to je neobično važno, a ponekad i presudno, da se glazbenik ne prepusti milozvučnim riječima pohvala i odobravanja i da na tome sve stane. Ako želite biti dobri, potrebno je stalno vježbati, potrebno je stalno raditi i biti uporan i biti strpljiv…na kraju cijele priče uvijek se nešto dogodi, uvijek se nešto pozitivno i vrati. U najavi njegove njegove ovogodišnje turneje stoji: 'Solid, no-bullshit blues-rock& this has tones greasier than a KFC bucket with hard –assed riffing & hearfelt soloing . British blues guitar slinger takes his new album on the road with his powerhouse trio, the RedEyeBand. Danny Bryant has a huge international reputation as a blues player.', Feelin' Good Productions – the Blues Agency www.feelingoodproductions.com

Za album Just As I Am zaslužni su :

Danny Bryant – gitara & vokal
Ken Bryant – bas
Trevor Barr – bubnjevi

Isti su producirali: Danny Bryant & Dave Wiliams, a objavila je izdavačka kuća Continental Blue Heaven/Continental Rec. 2010. godine. Naime, krajem prošle godine započeo je intenzivniji rad na albumu, a 20. siječnja album je objavljen i službeno pušten u prodaju. Eto, nije prošlo dugo vremena i ovaj album je pred Vama poštovani posjetitelji Blues Cornera. Budite uvjereni da ćete vrlo skoro imati i mogućnost čuti o čemu se ovdje radi u radijskim emisijama: Bluesoteka KL Eurodom 104.1 MHz te u emisiji Blues za vas radija Križevci na 96,6 MHz, gdje ću osobno promovirati ovaj solidan album, nadarenog glazbenika Dannyja Bryanta i njegovog RedEyeBanda.

PREPORUKA:

Ovaj, sedmi po redu, album Denny Bryant's Redeye Banda - Just As I Am po meni nekako je najbolji do sada i to baš po svemu, totalno formiran gitaristički rukopis, ispoliran vokal, ujednačena ritam sekcija, dok su suptilan i ozbiljan pristup ovom projektu rezultirali ovako dobrim albumom. Ako ne vjerujete meni pročitajte što drugi pišu:

Classic Rock Mag - 'His 7th album makes significant progress, Bryant’s own guitar style is asserting itself alongside his influences bringing vitality to tracks that nod vigorously in the direction of SRV & Buddy Guy.'

Blues Matters - 'This is good, very good indeed'.
Blues in Britain - 'Impressive versatility & sensitivity, ever present scorching guitar licks. ….left me wanting more'

BURTON DAILY MAIL - ‘A talented guitarist in a timeless electric blues style, Bryant’s honesty & genuine graft have won him a decent following, none of whom will be disappointed by this typically gritty set’

Više o svemu potražite na:
www.redeyeband.co.uk

King Bee Music Agency
www.kingbeemusic.nl

Mix Max Music
www.mixmaxmusic.com

Feelin' Good Productions
www.feelingoodproductions.com
www.myspace.com/dannybryantsredeyeband.co.uk
www.continental.nl

Popis pjesama:

01. Shut Out The Light
02. Blues For Buddy
03. For The Last Time
04. Every Time the Devil Smiles
05. Just As I Am
06. Master Of Disaster
07. Day By Day
08. The Hard Way
09. Alone in the Dark

(Continental Blue Heaven/Continental Records)