Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Baš mi je drago, što sam dobio priliku promovirati Vam album uživo Live From The Top sjajnog blues gitariste i glazbenika Mikea Zitoa. Ovaj album nastao je kao posljedica njegovog nastupa u Winter Park, Co., tijekom dvije sjajne noći na festivalu Blues From the Top 25. i 26. lipanj 2010. godine.

Izuzetni gitarista i glazbenik Mike Zito doslovno je osvojio na mah poklonike bluesa svojim zadnjim studijskim albumom Pearl River objavljenim pod okriljem izdavačke kuće Eclecto Groove Records. Baš sam se pitao kako ovaj glazbenik zvuči u živo i stoga mi je neobično drago što je pred svima nama ovaj live album.

Činjenica je da se sve više i više javlja jedna nova generacija glazbenika koja izvodi glazbu koja je nadahnuta i obojena bluesom, no tu su jednako uspješni i njihovi spojevi drugih bliskih im glazbenih pravaca.

Upravo to je bitan element i sadržaj onog što krasi njihovu glazbu. Svi takvi glazbenici, pa i Mike Zito imaju fantastičnu sposobnost prilagodbe glazbenih elementa i strukture bluesa u izvođenje skladbi koje nisu tipične blues teme.

Shodno tome, ove nove pjesme imaju izraženu osobnost, eksplozivnost, osjećajnost te neospornu atraktivnost. Pa upravo zato Mike Zito na svoj jedinstveni način prenosi svoje viđenje prezentacije glazbe, i moram priznati to mu uspijeva i više nego dobro. Ovaj puta je blues ozračje ipak primarno i to u apsolutno svim pjesmama, jer ipak se ovdje radi o nastupu uživo.

{mosthumbviewer: images/SGrecenzije/2008/10/09/mike zito.jpg, images/SGrecenzije/2008/10/09/mike zitom.jpg, Mike Zito, Center}

Mikeu su se na stageu pridružili: odlični Nick Moss i Curtis Salgado, ali i Teresa James te sjajna Ana Popovic.

Live From The Top je tipičan blues album koji svojom obojenošću i naginjanjem na bogate blues elemente doslovno pršti od tirkizno plavih blues tonova. Shodno tome, album Live From The Top nadarenog i izuzetno kvalitetnog Mikea Zitoa ide zajedno sa mnogim live albumima drugih blues glazbenika, bez ikakve razlike i zamjerke.

Ova ekipa praši osobito nadahnutu i bluesom obojenu glazbu. Ono što ih sve krasi je fantastična sposobnost prilagodbe glazbenih elementa i strukture bluesa u izvođenje skladbi koje nisu blues.

Svih 13 skladbi na albumu imaju izraženu osobnost, eksplozivnost, osjećajnost i atraktivnost, a Mike Zito na svoj jedinstveni način prenosi svoje viđenje prezentacije glazbe, koje u mnogo čemu tituliramo kao blues i moram priznati, to mu uspijeva i više dobro.

PREPORUKA:
Album Live From The Top Mikea Zitoa doslovno pršti od bluesa, od strastvenog bluesa, kojeg Mike izvodi beskompromisno i potpuno! Njegova bezgranična određenost i ljubav spram bluesa nije upitna, jer iako je krenuo od zvuka gitare Eddie Van Halena, kasnije je otkrio i zaljubio se u zvuk gitare, koji su nam dali Eric Clapton, Jimi Hendrix i Stevie Ray Vaughan. Sve te utjecaje uspio je fuzionirati i dobiti svoj specifični i originalni pristup i 'sound' gitare, kojim danas plijeni pozornost brojnih poklonika bluesa. Dobivanjem BMA (Blues Music Awards) za najbolju pjesmu Pearl River, samo je još jedna potvrda njegove neosporne kvalitete i talentiranosti.

Ne dvojite ni sekunde, već što prije dođite do svog primjerka ovog izvrsnog live albuma!

Više o svemu možete saznati na:
Mikezito.com
Piedmonttalent.com

Popis pjesama:

01. Natural Born Lover
02. Big Mouth
03. One Step at a Time
04. Shoes Blues (with Teresa James)
05. 19 Years Old (with Nick Moss & Curtis Salgado)
06. Pearl River
07. Dead of Night
08. C'mon Baby
09. Sugar Sweet (with Ana Popovic)
10. Superman
11. All Last Night
12. Hey Joe
13. Ice Cream Man

(Eclecto Groove Records)