×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

cephas_wiggins.jpg27. lipnja ove godine renomirana bluz diskografska kuća Alligator Records, objavila je još jedan u nizu "roots"albuma – radi se o albumu "Shoulder To Shoulder" osobitog blues dua Chepas & Wiggins.

promocije istih, kako preko Vlasnik diskografske kuće Alligator Records, g.Bruce Iglauer stvarno čini jako puno kako na osobnoj promociji najnovijih izdanja Alligatora, tako i na aktualnosti ovog web sitea, tako i preko radijske promocije uz ostale i putem radio emisije ROCK–OKO.
na bluz sceni, osobito kada je u pitanju Album Sholuder To Shoulder izvrsnih Chepas & Wigginsa pravo je osvježenjetradicionalni bluz.

Ovaj album jasno nam pokazuje da tradicionalni bluz nema granica, da njegova bogata ostavština neće tako skoro biti iscrpljena. Chepas & Wiggins su i ovaj puta posegnuli za skladbama u svom prepoznatljivom "Piedmont" stilu i tu jednostavno pogreške nema. Morate znati da ovaj bluz dvojac zajedno radi već više od 30 godina, shodno tome njih dvojica se poznaju kako se to kaže "u dušu". Njima je dovoljno da se pogledaju i sve je jasno. Njihov spoj akustične gitare i kotrljajućeg sounda usnjaka uz osobiti vokal John Cephasa, jednostavno Vas oduševljavaju. Njihov pomalo tvrd i beskompromisan pristup tradicionalnom bluz izričaju – nema premca.

John Chepas i Phil Wiggins zajedno su od 1978-me, a za album "ShoulderTo Shoulder" pridružili su im se Ann Robson ( iz Saffire –The Uppity Blues Woman) te Daryl Davis. Svi zajedno i ovaj puta jednostavno Vas iznenade tolikom količinom bluz energije. Ovaj puta odabrali su skladbe fantastičnog Blind Boy Fullera, kao i legendarnih Charley Pattona i Skip Jamesa te uz šest svojih skladbi, učinili su da album Shoulder To Shoulder bude visoko kotiran u bluz krugovima. Shoulder To Shoulder zapravo je nadgradnja proteklih albuma Homemade i Somebody Told Me The Truth.

John i Phil svjesni su svoje kvalitete i prezentacijske izražajnosti, pa se shodno tome jednostavno prepuštaju uživanju u prezentaciji bluza kojeg nesebično vole. Album Shoulder To Shoulder samo je korak naprijed i svaki poklonik ove vrste glazbe zna o čemu se tu radi.

PREPORUKA:
Album Sholuder To Shoulder čini jednu cjelinu a kada je u pitanju prezentacija tradicionalnog bluza, John Chepas i Phil Wiggins su tu apsolutni prvaci. Iz tog razloga album Shoulder To Shoulder jednostavno morate imati.

Više o svemu možete saznati na:

www.alligator.com
www.allmusic.com