Blues Corner
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Deset je, evo, tek dana proteklo od službene objave albuma "Businessmen", još jednog njemačkog blues benda i još jedne njemačke diskografske kuće. Naime, 20. lipnja izdavačka kuća CrossCut Records iz Bremena, objavila je ovaj album B.B. &The Blues Shacks, pa evo njihove priče...

Kao i toliko puta do sada, čovjek bi pomislio kako nema bluesa do onog koji nastaje, izvodi se i prezentiraju ga glazbenici s ishodišta cijele priče. Kad ono... Davno su prošle te spike, danas jednostavno ne možete i ne ćete biti sigurni od kuda netko potječe, gdje su mu korijeni, gdje je rođen. Mjesto od kuda dolazite više ne određuje vaš cjelokupni osjećaj za ono što izvodite, za onu glazbu koju prezentirate, a B.B. &The Blues Shacks samo su još jedan dokaz ove tvrdnje.

Krenuvši u slušanje albuma, svaki slušatelj doista ni po čemu neće prepoznati da B.B. &The Blues Shacks ne dolaze iz samoga središta, iz srca delte Mississippija. Njihova snažna inficiranost blues vibracijama tako nas dojmljivo i čvrsto veže uz ovo što se čuje. Usna harmonika, gitara, impresivna svirka klavijatura i gotovo ubitačna ritam sekcija katapultirat će vas s bilo kojeg mjesta gdje se nalazili.  B.B. &The Blues Shacks čine Michael Arlt (harp i vokal), Andreas Arlt (gitara), Dennis Koeckstadt (klavir, orgulje), Henning Hauerken (električni bas, kontrabas) i Jochen Reich (bubnjevi), a da bi zvučali tako kako zvuče, momcima se pridružila brass sekcija nazvana The No Blow No Show Horns, koje čujemo u svim temama osim u 5 i 10. Zbog njihova velikog doprinosa moram predstaviti i njih: Tom Muller (tenor i bariton saksofon, puhački aranžmani), Stefan Gossinger (truba) i Martin Grunzweig (trombon).

BB & Blues Shacks dolaze nam, dakle, iz Njemačke, preciznije iz grada Hildesheima u Donjoj Saskoj. Tu su 1989. glavne face, braća Andreas (rođen 28. srpnja 1966.) i Michael Arlt (rođen 9. srpnja 1969.) pokrenuli cijelu priču i ne treba okolišati, jer ih mnogi drže za  jedne od najboljih predstavnika tradicionalnog bluesa u Europi. Do sada, bend je održao više od 3000 nastupa i to kako po domicilnoj  Njemačkoj, tako i po cijeloj Europi, SAD-u, u Dubaiju, pa sve do Južne Afrike i  Australije. Njihova odlika je svirka 'autentičnog bluesa' u stilu poznatih izvođača poput Fabulous Thunderbirds, Little Waltera, T-Bone Walkera, Slima Harpoa, Waltera Hortona i Tiny Grimesa. Bend preferira različite blues stilove kao što su Chicago blues, Louisiana blues ili Delta blues te blues 40-ih i 50-ih godina. Prioritetno izvode svoje autorske skladbe, ali jednako tako vole izvoditi skladbe svojih uzora. Kod nas nisu previše poznati niti su predstavljani u medijiima, no sada je došlo vrijeme da se i to promijeni. Kako ove godine proslavljaju 25 godina rada, album poput ovog istinski je doživljaj i spoznaja njihove neosporne kvalitete.

Naravno, nije se išlo glatko i od prve, ali danas su toliko respektabilni i poznati zahvaljujući svojoj predanosti i upornosti. Tako je i s ovim albumom kojeg su snimili i objavili za CrossCut Records i kojim na svoj način vrlo efektno ocrtavaju svoju povijest, ali i svoju energiju, kvalitetu i ljubav prema bluesu.

PREPORUKA:

Svih petnaest pjesama vrijedi slušati u kompletu ne izostavljajući niti jednu. Tako ćete dobiti potpuni blues ugođaj u njegovom najboljem izdanju. S "Businessmen", B.B. &The Blues Shacks svakom blues fanu daju priliku kakva se ne propušta. I stoga, ne gubite vrijeme već potražite i poslušajte album koji će vam dati potvrdu koliko je blues i dalje živ, stvaran i, što je najbitnije, sveprisutan.

Više o svemu saznajte na:
www.bluesshacks.com
https://de-de.facebook.com/BBTBS
Popis pjesama:

1.Out Of Tears
2. Gimme This, Gimme That
3. Take My Name
4. Businessmen
5. Buckle Up ( instr.)
6. Lovin' Might
7. Pardon Me
8. Rain All Down My Way
9. Who's Crying Now
10. It Was A Dream
11. Hot Pants
12. Green Eye
13. I Overpaid My Dues
14. Blues Shadow
15. Goodbye Everybody

Diskografija:

Feelin’ Fine Today (1994)
Jive Talk, Slow Walk (1995)
Reality Show (1997)
Live at Lucerne Blues Festival (1998)
Straight Blues, Big Swing: The Blues Edition (1999)
Straight Blues, Big Swing: The Swing Edition (1999)
Midnight Diner (2001)
Blue Avenue (2003)
Live at Vier Linden – CD (2006)
Live at Vier Linden – DVD (2006)
Unique Taste (2008)
London Days - CD/LP (2010)
All-Time Favorites - Solo-CD Andreas Arlt (2011)
Come Along (2012)
Businessmen (2014)

(CrossCut Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku