Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Cheryl Lescom  The Tucson Choir Boys 1953

To što je album "1953" tek sada na portalu nikako ne umanjuje njegovo ekskluzivno predstavljanje i promociju. Naime, impresivna pjevačica koju još nazivaju 'Voice Of The Blues', pravo je i istinsko iznenađenje - ona je  Cheryl Lescom. Svojim novim studijskim albumom u mojim poimanjima ovog glazbenog stila, Cheryl i društvo učinili su prave i duboke pomake. U tome joj svesrdnu pomoć pružaju The Tucson Choir Boys. Album je 16. lipnja objavila Busted Flat Records, a svjetska promocija pripala je kanadskoj promotorskoj kući SF Publicity koju vodi Sarah French.

Doista više ne znam s koliko je albuma Sarah u mojim glazbenim stajalištima napravila pravi mali darmar i izazvala nekoliko potresa vrlo visoke amplitude. Ali, i ovo je jedan od onih albuma koji su sve te moje stare, dobro utemeljene postulate samo nakon par pjesama tako lako i bez imalo napora sravnili sa zemljom. Moja malenkost ostala je zatečena i samo lagano žmirkajući očima s velikom nevjericom i čuđenjem ostao sam sjediti u fotelji i gledati u uređaj iz kojeg se širila glazba, blues kakvog već dugo nisam čuo. Vjerujem da su i mnnogi drugi ostali zatečeni onim što čuju. Sarah me dodatno upozorila na ovaj album pa sam stoga nestrpljivo čekao da stigne u moj poštanski sandučić. Kad se to konačno dogodilo, moja znatiželja morala je biti zadovoljena i nekako sam sebi sam rekao da to možda i nije tako dobro. Kakva greška! Jer kad se sobom prolomila "Dime Store Lover", preko "Too Much Time" i "Party Girl" sve do zadnje "Twenty Foot Memory", moje tijelo i unutrašnje biće potresale su nevjerojatne emocionalne, ali i tjelesne vibracije kojih se nisam tako lako uspio riješiti niti se u potpunosti oporaviti od njih. Nije mi žao, jer doživljaj je bio fantastičan, rukom trljam oči ne vjerujem što je to, trljam uši ne vjerujem da to čujem Cheryl i ovo njezino društvo vjerojatno ni sami nisu svjesni koliko su dobri.

Cheryl je prisutna na kanadskoj blues sceni već više od 35 godina. Počela je 1975. kao prateći vokal Ronnieja Hawkinsa, ali je i nastupala  na turneji s Long Johnom Baldryjem. Pored njih, tu su još i druga vrlo cijenjena imena u sviejtu bluesa, od Jeffq Healeyja, Mattq Minglewooda, Dutchq Masona, preko The Downchild Blues Band, Dela Shannona, Davida Wilcoxa, Mela Browna, do Paula Jamesa, Billyja Dursta i The Detroit Women. Sve to vodi nas ka spoznaji koliko je Cheryl pouzdana i vjeruje u sebe i svoje kvalitete i snagu. Stoga nije čudno da je upravo za nju veliki Long John Baldry jednom rekao: 'Cheryl Lescom has one of the best and biggest voices in Canada..I've had many great singers with me over the years and Cheryl is by far one of my favourites!'

I opet, nije čudno što je Cheryl Lescom dobro poznata u cijeloj blues zajednici kao jedan od najboljih i najvećih glasova u Kanadi. Njezin vokal očarava svojom lakoćom i  sofisticiranošću, sposobnošću da svojim vokalom savršeno i uvjerljivo dostavlja kako svoje emocije, tako i nepatvorenost blues i soul glazbe i njezine prezentacije u kojoj će publika bezuvjetno uživati. U ovih 11 pjesama Cheryl pjeva o stvarnom životu i daje neiskrivljenu sliku o svom životu kroz prizmu svojih 62 godine.

PREPORUKA:
Cheryl  Lescom je doista šarmantno izvrsna na ovom albumu, gdje snažno iznosi svoju ispiraciju kroz svih 11 pjesama. Vaše iznenađenje bit će još veće kad čujete kako je prate  The Tucson Choir Boys. Apsolutno preporučujem, ovo je vrijedno svekolike pozornosti, a osobito se to odnosi na istinske poklonike bluesa.

Više o svemu saznajte na:
www.cheryllescom.com
www.tusconchoirboys.com
muzoic.com/en/release/album/cheryl-lescom-the-tucson-choir-boys-1953
www.bustedflatrecords.com
www.sarahfrenchpublicity.com  

Popis pjesama:

1. Dime Store Lover 3:25
2. Soul Shakin' Romance 02:34
3. Surrender 04:08
4. Just Pressed Send 03:29
5. Too Much Time 04:03
6. Party Girl 03:22
7. It's Not You, It's Me 03:43
8. Places I've Been 04:19
9. Nice Mix Of Crazy 03:23
10. Measure Of a Man 03:26
11. Twenty Foot Memory 02:54

(Busted Flat Records / SF Publicity)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike