Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Roy Rogers - Into the Wild Blue

"Into the Wild Blue" album je kojeg je 2. lipnja objavila diskografska kuća Chops Not Chaps Records. Sve o albumu znam već neko vrijeme, samo sam čekao da stigne: nakon punih pet godina pred nama solo album Roya Rogersa.

Čovjek je to koji je producirao i svirao na albumima legendarnog Johna Lee Hookera i to na fantastičnim 'The Healer' i 'Mr. Lucky', gitarist, glazbenik koji je tijekom 80-tih bio stalni član Hookerovog Coast to Coast Banda. Upravo on svira sa Rayjem Manzarekom (suosnivačem i klavijaturistom The Doorsa), a potom objavljuje album "Twisted Tales", o kojem kaže: 'In our last meeting together before his passing, Ray and I were both very excited about the upcoming release of ‘Twisted Tales’. We signed off on the artwork and agreed that it should be released sooner than later. So, honoring that decision, I have proceeded with the release. We both were proud of this recording and hope that people enjoy it. This recording is dedicated to Ray’s memory.' Sve to upućuje da ljudi s dosta velikom pozornošću i interesom prihvaćaju ovaj album. Radio-postaje diljem svijeta ne ustručavaju se puštati pjesme sa ovog albuma. Nema nikakve dileme, njegova svirka slide gitare dominira albumom, gitara ima siguran zvuk, ritam i ističe se njezina vodeća uloga. A na albumu su sudjelovali:

Roy Rogers – vokali, gitare, udaraljke
Steve Ehrmann – bas
Kevin heyes – bubnjevi
Jim Pugh – klavijature
Omega Rae – back vokali
Carlos Reyes – violina, harfa

Ova ekipa odradila je sjajan posao, a neki to čak kvalificiraju ovako: 'This is the album of a lifetime, the distillation of everything that has made Roy Rogers such an important blues artist over the years. The slide work is superb and the band rocks with white hot intensity. A masterpiece.' (John Swenson, Stereophile). U svojih 64 godine života nije mu baš teklo med i mlijeko, kako u privatnom, tako i poslovnom životu. Njegov veliki blues mentor J.L. Hooker je preminuo, nakon uspješne suradnje s Manzarekom iznenada umire i on. Nažalost, tu nije kraj... ubrzo ostaje i bez brata Roberta. No, Roy ne odustaje jer bez obzira na ovakve trenutke, odlučio je slaviti život kroz svoju glazbu i to i čini.

Godine rada s Hookerom, Bonnie Raitt, Carlosom Santanom, Sammyjem Hagarom i Steveom Millerom itekako su ostavilo traga i dale mu doista veliku snagu i sigurnost, što se sada reflektira na ovom albumu; pored toga, Rogers je tijekom prošle godine intenzivno radio na stihovima i glazbi za ovaj album, da bi "Into the Wild Blue" svoj obol i kostur dobio za samo četiri dana. Naime, Roy ne voli robovati tehnici, već se više fura na spontanost i na iskričavost trenutka. Iz toga razloga ovaj album na prvo slušanje zvuči jako ogoljeno, na trenutke kao da i nešto nedostaje, a onda, čujete kako sve to tako zapravo dobro zvuči. Nevjerojatno!

Na kraju, dobili smo 11 skladbi za koje će neki kazati da nisu blues, ali poslušajte strukturu i slušajte tu slide gitaru. Tu se nalazi ključ, koji će vas polako odvesti u svijet gdje je sve jako, izrazito plave boje.

Roy Rogers rođen je 28. srpnja 1950 u kalifornijskom Reddingu, već od najranijeg tinejdžerskog doba sluša i svira Delta blues gdje preferira akustični i slide blues. Tijekom sedamdesetih svira s raznim bendovima po klubovima, a potkraj te dekade osniva svoj sastav The Delta Rhythm Kings. Priča se dalje odvija na manje-više poznat način. Ali, da se vratimo ovom zadnjem studijskom albumu, koji obiluje raskošnim, efektnim i zanimljivim kompozicijama... Kvalitete Roya Rogersa doista su neosporne i tu se nema što raspravljati. Osobno, držim da ovim albumom on želi malo pojačati aktivnosti oko svoje promocije, stoga mi je posebno drago što mogu dati svoj mali doprinos.

'Truly Glad to get 'Into The Wild Blue' . A breath of fresh air from one of the finest slide guitarists today.Your friend in the blues..' – Al Lundy / KZUM 89.3 Lincoln, NE

'Thatʼs not a slide on Roy Rogersʼ pinky, itʼs a time machine. With it, Rogers transports you to the Mississippi Deltaʼs past and future.' – Guitar Player

PREPORUKA:
"Into the Wild Blue" bez imalo ustezanja pokazuje taj Rogersov nepatvoreni slide gitare, no, on se tu ne zaustavlja, već koketira s Motown zvukom 60-ih. Roy znalački koristi sve što mu se trenutno nudi. Stoga tu ima i rocka, funka, ima tu brdo dobre glazbe, a zar to i nije u osnovi glavni cilj svakog izvođača? Biti svima dostupan!

Izvrsni i nadahnuti slide gitarist Roy Rogers uz svesrdnu pripomoć pridruženih mu glazbenika snimio je izuzetno kvalitetni materijal, kojeg mnogi proglašavaju izvrsnim, odličnim i posebnim.

Više o svemu saznajte na:
www.roy-rogers.com

Popis pjesama:

1. Last Go-Round 2:33
2. Don’t You Let them Win 4:39
3. Got To Believe 3:53
4. Losin’ You 3:39
5. She’s A Real Jaguar 3:57
6. Dackin’ 4:52
7. Love Is History 3:42
8. Into The Wild Blue 4:17
9. High Steppin’ 3:46
10. Dark Angels 3:15
11. Song For Robert (A Brother’s Lament) 3:34

(Chops Not Chaps Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar – Mike

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe