Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

MariusDobra

Album "Marius Dobra Project" Marius Dobra Banda kroz 12 pjesama predstavlja dojmljiv autorski rad ovog glazbenika, koji se itekako dobro snalazi u kombinaciji čvrstoga blues-rocka sa suptilnim osjećajima za korijensku glazbenu prošlost. Ovo je još jedan album koji je u moje ruke došao preko Alexa (Aleksandar Kajtez), čovjeka koji ima čvrste namjere da proširi svoje područje djelovanja s glazbene scene na ovaj dio promotorske publicistike. Kao što se zna, ona je manje-više dosta zatvorenog karaktera. Zašto? Pa ljudi se nekako boje dijeliti s drugima bilo što, pa čak i glazbu iz raznoraznih razloga.

Bend Mariusa Dobre čine: Marius Dobra (gitare, vokal), Fritz Wenhard (Hammond orgulje, harp i vokal), Albert DoppelReiter (bubnjevi, vokal) i Rainer Leutgeb (bas). Sam Marius podrijetlom je iz Oradea, iz Rumunjske, ali već dugi niz godina radi u Austriji. Orjentacija benda je čvrsti blues-rock. U tom ozračju je i ovaj album, s kojeg nam dolazi vrlo nadahnuta kombinacija snažne blues-rock fuzije, ali s iskonskim značenjem i pogledom u tradicionalne vrednote ovog glazbenog usmjerenja. Nema nikakve sumnje, pokretačka snaga je vođa benda i tekstopisac Marius Dobra, koji već više od 30 godina putuje s gitarom u ruci. Sa suprugom i troje djece živi u Austriji više od 20 godina, gdje zajedno s vrlo iskusnim glazbenicima stvara vrlo nadahnutu autorsku glazbu.

Bend je osnovan 2007. a već 2008. izdaju svoj nastupni album. Slušateljstvo osvajaju jednostavnim pristupom ovom glazbenom žanru. Istina je da me malko smeta taj engleski s akcentom, kojeg pod hitno treba mijenjati. Što se tiče ideje, konotacije i prizvuka Garyja Moorea i njemu sličnih, nema se što prigovoriti; još kada im se pridružio Harri Stojka, vrlo efektan i snalažljiv, austrijski gitarist, band je dobio na toj čvrstini.

PREPORUKA:
Ono što nam se nudi pod Marius Dobra Project mnogi od nas već dugi niz godina na neki način traže, da čuju nešto drugačiju prezentacijsku formu. Marius Dobra Band iskreno prezentira i nudi publici svoju glazbu, tu doista nema neke veće zamjerke. No, na tekstualno-vokalnom dijelu morat će pod hitno poraditi, ako si žele osigurati neko značajnije mjesto za svoj rad. Brzi glazbeni brojevi sigurno će vas rasplesati, laganice umiriti a live bonus tracks će možda biti dovoljno dobre pozivnice da odete na njihov koncert.

Više o svemu saznajte na:
https://www.facebook.com/mariusdobraband/info
Audio uzorci i CD : www.myspace.com/mariusdobraproject

Popis pjesma:

1. Sometimes
2. Marching On Together
3. Great Woman
4. Who's Blue Now
5. World & Heaven
6. Don't Take My Guitar
7. We Don't Need
8. Why Me Lord
9. Asleep In Jesus
10. Irish Feeling
11. Ethno R' Roll
12. BONUS MATERIAL LIVE : Blues De Blues, Christian Man

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike

IzvještajiDrago Diklić u Tvornici


Večer sjajnih basista


Davor Križić nastupio u Petom kupeu


Gibonni u Areni - 2. koncert


dram u KSET-u


4head nadmašio očekivanja u Hard Placeu


Partibrejkers nastupili na Riječkoj zvečki


Gibonni održao prvi od dva rođendanska koncerta


Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band - Live at Peti Kupe


Unplugged koncert T.B.F.-a u Tvornici


Gorgoroth napravili black metal spektakl u Boogalou


Užarena punk veselica u AKC Attack


Lisica u Lisinskom


AntiValentinovo #8


The Croatian Pink Floyd Show u Boogaloou


Krankšvester pokazali zašto ih i dalje volimo


Kekin Trio u Sax!-u


Žestoki tulumu u Boogaloo


Kandžijina večer u Vintage Industrialu


Lu Jakelić napunila Peti kupe