×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Sue Foley, Ana Popovic, Bob Brozman, Kid Ramos, Popa Chubby, Dave Alvin, Junior Watson i "Steady Rollin"Bob Margolin impozantna su imena kada je u pitanju bluz gitara. Tko ih je mogao okupiti na jednom mjestu? Samo netko tko vrijedi, netko tko zaslužuje da bude dio jednog posebnog projekta. Izuzetno snažna, jedinstvena i osebujna bluz pjevačica CANDYE KANE uspjela je sakupiti ovakva renomirana imena bluza i s njima snimiti album "GUITAR"D AND FEATHERED".

Bluz diskografska kuća RUF RECORDS sponzorirala je ovaj projekt koji je rezultirao briljantnim albumom. Album je već kod mene, zahvaljujući agilnoj promotorici Ruf Records Katharine Beneke, koja je već više puta poduzela ama baš sve kako bi na portal Svijet glazbe među prvima u Hrvatskoj (ako ne i prvi) promovirao blistava izdanja ove poznate bluz izdavačke kuće.
S obzirom da će se album naći u trgovinama tek 22.svibnja, želim vam vrlo zorno predočiti o čemu se ovdje radi. Candye Kane dosad je snimila 8 albuma i oni su redom:

Home Cookin"/ Antone"s/ 1994
Knockout/ Antone"s/1995
Diva la Grande/ Discovery/1997
Swango/ Sire/1998
The Toughest Girl Alive/ Rounder/2000
Whole Lotta Love/ Ruf/2003
White Trash Girl/ Ruf/2005
Guitar"d and Feathered/ Ruf/2007

Iz ovog pregleda vidljivo je da je Candye Kane svoju profesionalnu karijeru započela u Antone"su,a da bi svoj uzlet i osebujan uspjeh postigla i dočekala upravo svojim albumima snimljenim za Ruf Records. Posebice se to odnosi na ovaj zadnji album "Guitar"d and Feathered".

Nakon nekoliko uzastopnih preslušavanja albuma "Guitar"d and Feathered", postaje jasno zbog čega ovaj posljednji, osmi album toliko visoko kotira. Na prvom mjestu to je izuzetna sposobnost koju posjeduju samo rijetki, a to je maksimalna prilagodljivost različitim bluz stilovima. Nije se baš jednostavno ufurati u ono što krasi npr. "Steady Rollin"Bob Margolina, potom uskočiti u impresivni bluz "štih" odličnih bluz dama poput Sue Foley i Ane Popovic. West Coast Blues gitarist Kid Ramos posebna je priča, a tu su još i izvanserijski bluzeri Junior Watson, Dave Alvin, Bob Brozman i Popa Chubby. Bila bi strašna pogreška ne spomenuti i ostale glazbenike koji su zdušno pripomogli da ovaj album zvuči tako puno, tako osobito i jedinstveno. To su:

Jeff Ross – gitara
Heine Andersen –
gitara te,
Bill Stuve - bas gitara

Evan Caleb – bubnjevi
Bill yWatson-
harp
Sue Palmer -
piano
Tommy Yearsley II –
Hammond B3

Candye Kane dolazi nam iz Los Angelesa, majka je dvojice odraslih sinova od koji jedan svira bubnjeve u njezinom "road bandu". Dosad je nastupala sa mnogim eminentnim glazbenicima. Posebno bih istaknuo njezin nastup sa legendarnim i nažalost pokojnim Ray Charlesom na Cognac Blues Festivalu. No, na početku nije baš krenulo lako i bez problema. Razni agenti tražili su da smršavi i tome slične gluposti, dok je Candye jedino željela pjevati. Nakon dubokog razočaranja u svemu, Candyese drastično mijenja i seli u San Diego, te otkriva bluz stil u kojem su najviše dale bluz dive poput Big Maybelle, Ruth Brown, Big Mama Thornton i Etta James.

Konačno, Candyese smirila i našla svoje utočište u bluzu. Upravo je to ono što joj najviše leži i gdje nitko ne pita kako tko izgleda već kako osjeća i prezentira bluz.

Budite uvjereni, CandyeKane to čini na najbolji mogući način. Ono što najviše fascinira kada govorimo o njezinim vokalnim sposobnostima je fantastična prilagodba i mogućnost da jednako dobro, snažno i izražajno prezentira skladbe "barrelhouse"bluza osjećajne i duboko produhovljene bluz balade, ali isto tako i snažne i izražajne "rockerice". Candye je zapravo crna kraljica bluza presvučena bijelom kožom. Njezinu vokalnu interpretaciju krase istovremeno sve odlike bluz "shoutera" i vokal za sanjive bluz balade koje u ranim jutarnjim satima u zadimljenom bluz baru izvodi umjetnica kojoj je netko slomio srce.

U svaku glazbenu temu Candye Kane unosi ogromnu dozu plavičaste svjetlosti koja nam dolazi iz sumaglice Delte Mississippija. No, istovremeno njezina prezentacija sadržava neki neobjašnjivi glamur Las Vegasa koji se vrlo brzo transformira u neku snažnu i energičnu bluz temu.

PREPORUKA:
"Guitar"d & Feathered" je "strašan" sudar različitosti i feelinga. Candye Kane svojom izraženom sposobnošću prilagodbe i transformacije i snažnim vokalnim kvalitetama baca u trans svoju publiku, a u očaj one glazbenike koji su nažalost daleko ispod nje.

Odlični bluz gitaristi koji svojim umijećem daju poseban ugođaj albumu "Guitar"d & Feathered" uz izražajan vokal Candye Kane, dobitna su kombinacija za album koji će dugo vremena provoditi u mojim uređajima.

Izuzetna mogućnost transformacije garantira nam vrhunski bluz doživljaj. Album "Guitar"d and Feathered" je upravo to!

Više o svemu možete saznati na:
www.rufrecords.de
www.candyekane.com
www.Piedmonttalent.com
www.allmusic.com

Popis pjesama:

01. My Country Man
02. Back With My Old Friends
03. When I Put The Blues On You
04. I"m Not Gonna Cry Today
05. I Done Got Over It
06. Goodbye My Heart
07. I"m My Own Worst Enemy
08. Fine Brown Frame
09. I"m Lucky
10. Mohammed and Jesus
11. Club Of The Foolish Hearts
12. We"re Long Ago And Far Away
13. Crazy Little Thing

(Ruf Records)