Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

meena

Meena Cryle & the Chris Fillmore Band nude nam svoj tonski zapis "In Concert, Live On Tour", kojeg službeno 3. veljače objavljuje izdavačka kuća Continental Blue Heaven. Do nas je ovaj materijal stigao zahvaljujući Continental Records Services (CRS) i čovjeku zaduženom za promociju, Bertu Pijpersu.

Posrijedi je upravo to, tonski zapis nekih od najboljih trenutaka koje su pružili nevjerojatna pjevačica Meena Cryle uz nadahnutu pratnju Chris Fillmore Banda. 12 skladbi u više 70 minuta izuzetno će plastično pokazati koliko je blues u svojoj 'live' formi značajan, neposredan, koliko je poticajan i koliko svojom ekspresivnošću snažno djeluje na publiku. Posebno sam zadovoljan što sam među prvima, koji vam s velikim zadovoljstvom predstavlja ovaj album.

Continental Blue Heaven s osobitim zadovoljstvom prezentira nam ovo svoje live izdanje, na kojem se itekako osjeća da su Meena Cryle & the Chris Fillmore Band vrlo dugovječna i postojana kombinacija. Ta kombinacija zvuči jednostavno moćno, snažno i nevjerojatno osjećajno. Meena i Chris Fillmore ništa ne skrivaju, već nam potpuno otvoreno nude nevjerojatan blues ugođaj: "It Makes Me Scream", "Since I Met You Baby", "Tell me" i "Lord Have Mercy" samo su neke od skladbi koje će to posebno 'podebljati'.

A tko je Meena Cryle, pitao sam se... A onda vidio sam da surađuje s gitaristom sjajnih referenci, Chrisom Fillmoreom, ali i s drugim fenomenalnim mladim glazbenicama kao što su Joanne Shawn Taylor, Erja Lyytinen, Shakura S'Aida i Donna Grantis. Sve to jasna je uputa da je tu itekako jak i kvalitetan potencijal, koji jednostavno valja permanentno promovirati. S druge pak strane, sve što je iza nje bilo je na neki način odskočna daska za jači profesionalni razvoj i karijeru.

Meena se nije uspavala,već je sa svojim bendom predvođenim gitaristom Chrisom Fillmoreom otišla daleko, daleko naprijed. Naime, jedno je kada uz sebe imate već spomenuta imena a drugo je kada krenete sve odraditi onako sami uz bend. A sasvim drugo je kada vas drugi glazbenici na neki način guraju i potiču da ustrajete u svojim vizijama.

Meena je karijeru započela s petnaest godina (rođena je 1977.), u vrijeme kad su mladi ljudi izuzetno senzibilni i podložni raznim utjecajima. U tim početcima bilo je raznog lutanja, od psihodelije preko simfo rocka pa do nekog tzv. bazičnog rock 'n' bluesa. Prošle su godine, a onda je Thomas Ruf, vlasnik Ruf Records, učinio doista respektabilan potez, spojivši ovu pjevačicu sa značajnim i već spomenutim imenima bluesa i, naravno, učinio je pravu stvar! Sve je dobilo neku novu dimenziju i potporu velikih razmjera. Tada, ali još bolje i izražajnije danas, Meena osvaja svakim novim tonom i vokalnom dionicom. Njezin glas zvuči nadasve svježe, nadahnuto, odrješito i snažno. On modulira sve što treba, prati prekrasne gitarističke pasaže, solaže i općenito glazbene predloške banda, koja se samo stvara i postaje sve snažnija i izraženija, a pred vama se jednostavno otvaraju bezgranične mogućnosti uživanja u 'blue notes'.

Ova dama je zaista nešto posebno. I drago mi je što se cijela ta priča razvila u doista sjajnom i nevjerojatno pozitivnom smjeru, baš kako sam i priželjkivao da ova glazbenica napreduje. Njezin glasovni potencijal treba duboko respektirati još k tome, ako se uz nju nađu pravi glazbenici, a ovaj bend to i jest… promašaja jednostavno ne može biti.
Baš to i donosi ovaj live album, na kojem se osjeća taj pritajeni naboj, koji samo vreba i čeka da vas zaskoči i da odjednom postanete dio ove prekrasne, nadahnute priče. Ma poslušajte samo "Take This Pressure Off Of Me", "You Don`t Know" ili "You Can Have My Husband" i sve će vam postati jasno!

"In Concert" je izuzetna zbirka pomno odabranih izvedbi tijekom 18 mjeseci neprestanog nastupanja po raznim klubovima, dvoranama i festivalima. Mnogi koji su došli u doticaj s ovim tonskim zapisom u najmanju ruku su oduševljeni onime što čuju. Baš zato nije čudno kada legendarni producent Jim Gaines (Stevie Ray Vaughan, John Lee Hooker, Santana i dr.) ocjenjuje Meenu na sljedeći način: "One of the best singers I`ve worked with in 20 years. She is what we call in the business an `old soul`. She`s got the voice and she`s got the passion…"
Chris Fillmore jedan je od značajnijih, izvrsnih gitarista, skladatelja, aranžera i koproducenata, koji svoju briljantnu tehniku spaja s nevjerojatnim talentom, koji se u potpunosti razvio inspiriran onime što nam nudi glazba: od Johna Lee Hookera preko Elvisa, Hendrixa do Stevie Ray Vaughana. Doista, ogromno glazbeno prostranstvo! Na kraju njihov spoj dao je posebno glazbeno biće, koje krasi puno osjećajnosti, sirove snage, nepatvorene strasti i brdo pozitivnih vibracija. Impresivan spoj u kojem jednostavno nema greške. I stoga, poslušajte kako to Meena Cryle & The Chris Fillmore Band zvuče uživo!

PREPORUKA:
Ovdje je prisutna vrlo stvarna i opipljiva čarolija, koju u svakoj milisekundi promoviraju Meena Cryle & Chris Fillmore Band. Oni to čine svaki put kada su na sceni i to se jednostavno mora osjetiti i zato bez imalo razmišljanja osigurajte sebi kopiju ovog albuma i provjerite jesam li vam lagao.

Više o svemu saznajte na:
www.meena.at
www.meenacryle.com
www.facebook.com/meenacryle.chrisfillmore/

Popis pjesama:

1. Bright Lights 06:22
2. Since I Met You Baby 07:26
3. Rather Go Blind 04:27
4. Enough is Enough 04:27
5. It Makes Me Scream 09:58
6. Take This Pressure Off Me 04:00
7. Lord Have Mercy 04:59
8. Tell Me 05:24
9. You Don’t Know 07:56
10. This Is My Will 06:37
11. You Can Have My Husband 04:11
12. Ti Na Nee Na Nu 04:57

(Continental Blue Heaven / Continental Records Services)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike