Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Marty D Spiker Blues

Niti punih 40 minuta albuma "Help! I Need Some Good Blues" nije nam samo "dofuralo" nešto dobrog bluesa, već nam je Marty D. Spikener's On Call Band isporučio dostatnu količinu bluesa koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Album su u vlastitom izdanju 28. veljače objavili Marty Spikener (bubnjevi i vokal), Chuck Loeb (usna harmonika i vokal), Doc Evans (bas), Ryan Waked i Solomon Haynes (gitare), uz posebnog gosta Bobbyja Schnecka, koji je pjesmu "Good Blues" obilježio svojim gitarističkim solom; svi zajedno učinili su ovaj album itekako primamljivim štivom i to vrlo širokom dijapazonu konzumenata ovog glazbenog žanra. Naime, ovih devet pjesama, od kojih su tri originalne, sjajno oslikavaju znalačku strukturu ovog benda, koji se doista ne skriva iza nekakve filozofije, već otvoreno nude svoje viđenje prezentacije bluesa.
Nije nikakva tajna, Marty D. Spikener već 40 godina svira blues i klupsku scenu St. Louisa čini mnogo bogatijom. Ma, nema nikakve dvojbe, ovaj bend čini odlične stvari kombinirajući blues, ritam i blues, uz samo mali dodatak  jazza, onako samo kao začin. Jasno nam je da su dvije trećine pjesama obrade poznatih blues standarda, da se  tu jednostavno nema što promaknuti, ali predlažem vam da u ugodnom društvu doista uživate u njihovoj glazbenoj priči, jer zaista je odlična!
Želim posebno istaknuti gostujućeg glazbenika Bobbyja Schneck (Santana i Slash), koji pruža fantastičan solo na gitari, dok Wakedove i Haynesove ritmičke gitare savršeno postavljaju onaj "mood" i kompletno raspoloženje. Nema se tu što skrivati, sve se slaže itekako direktno i iskreno, a osobno sam duboko uvjeren da upravo to i sam Marty želi. Njegovo "skrivanje" iza ogromne baterije bubnjeva nije igra, već istinska želja da se dokaže i to tako i treba!

PREPORUKA:
Mnogi će kazati: to smo već čuli, apsolvirali i sl... No, isto tako jako dobro znamo da bez dobre glazbe teško da i jedan glazbeni stil može igrati na "duge staze". Eto, priči je došao kraj, sada ste na redu vi, potražite "help! I Need Some Good Blues"; Marty D. Spikener i njegovi On Call Band ništa nisu prepustili slučaju. Dobro je da ih se konačno može čuti diljem svijeta, a ovaj album je kompaktan projekt, koji će izazvati glad za ovim bendom i zato svi mi koji smo ga čuli, s velikom radošću možemo kazati da s velikim nestrpljenjem već čekamo njihov sljedeći glazbeni uradak!

Više o svemu saznajte na:
https://www.facebook.com/MDSOCB
https://martydspikenersoncallband.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/playlist?list.

Popis pjesama:
01. Ain’t That Loving You (4:03)
02. Born In Chicago (3:34)
03. Feels Like Rain (4:40)
04. Good Blues (5:05)
05. Guns Of St. Louis (5:39)
06. Lord Help Me To Hold Out (4:12)
07. Pill For That (3:30)
08. Tall Skinny Woman (3:56)
09. Walkin’ With Grover (Mister Magic) (4:35)

Yours  bluesy,
Mladen Locar – Mike

IzvještajiThe Doors Alive @ Boogaloo


Steel Panther+Florence Black u Tvornici


Izokrenuta Šalata i potpuno ispravno okrenuti Simple Minds


Pavel - kiši usprkos


Mastodon, Kvelertak i Baroness, energija, znoj i metal


Zucchero oduševio lisinski


Placebo + Jonathan na Šalati


Habib Koite nastupio na 4. Backstageu


Inciter predstavili novi album u Hard Placeu


Novigrad je postao dom bluesa


Konstrakta u Zagrebu


Kids form the sky u Močvari


Dark alternativa u Boogaloou


Prepuna pulska Arena ispratila odlazak velikana


Artistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru