×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Bourbon Road je band osnovan je prije deset godina u Kaliforniji i to pod originalnim nazivom The Barnburners Blues Band. Njihov ovogodišnji album My Lonely Heart objavila je mala diskografska kuća Big Towne Records.

Bourbon Road je band koji je svojim dugogodišnjim radom i aktivnostima zaslužio svoje mjesto na vrlo velikoj i teško osvojivoj današnjoj bluz sceni radeći sa mnogim već afirmiranim bluzerima poput Greg Serrato, Finis Tasby, Robben Ford, Teresa Russell & Cocobilli, BB Chung King & The Buddha Heads i drugima.

Njihov album "My Lonely Heart" zapravo je refleksija dosadašnjeg glazbenog rada, ali i iskustva kojeg su stekli. Moram istaknuti da je album apsolutno autorski, originalan i sadržava "svega" osam kompozicija; što bi bila jedina moja zamjerka albumu.

Možda otpočetka slušanja album nije takav da će Vam odmah sjesti. No, nakon samog uvoda ili stvari koja otvara album (Going To The Big Town) nižu se teme jedna za drugom, koje sa više ili manje uspjeha djeluju na Vaša osjetila. Album je snimila sljedeća ekipa:

"Lucky" Scott Hudson – bas gitara
Eddie "Blue Note" Taska – rhythm & lead gitara
Scott "Harpin" Hostert – usna harmonika
Graham Green – bubnjevi
"Cleanhead" Joe McGaha – vokal

Upravo pjevač banda uspostavio je kontakt sa mnom i eto već nakon nekoliko dana uslijedio je materijal koji je i predmet ovog osvrta. S druge pak strane, svi novonastali kontakti posljedica su rada izvrsnog radijskog promotora Ricka Lushera.

Album "My Lonely Heart" svakako vrijedi poslušati, na njemu vlada hvale vrijedan "feeling", dečki se svojski trude da album zvuči kompaktno, da ima onu izraženu slojevitost i izražajnost. Cijelo ozračje albuma u sebi sadrži ono što je najveća odlika samo vrsnih glazbenika, a to je "feeling" i stalna tenzija koja mora biti permanentno na približno istoj razini.

PREPORUKA:
Album vrijedi poslušati, a prvenstveno je namijenjen bluz fanovima.

Više o svemu možete saznati na:
www.bourbonroad.com
Popis pjesama:

01. Going To The Big Town
02. Watch Your Back
03. My Lonely Heart
04. Lucy
05. Amrap
06. You Ain"t Got No Right To Hate Me
07. Watering Hole
08. Manos Vacias ( Emoty Hands)

(Big Towne Records)