Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ryan magic

Ako volite B. Guya, O. Rusha ili pak upečatljivog, ali nažalost pokojnog Magic Sama, na pravome ste mjestu: pred vama je album "Magic", kojeg potpisuje Ryan (Junior) Lamb.

Ovaj britanski gitarist benda The Blues Bloodline ima svoj solo album. Ako niste znali, on je sin istinskog majstora usnjaka Paula Lamba, koji je bio vrlo sretan kada je u srpnju 1986. ovaj glazbenik došao na svijet. Uz oca uvijek je bio vezan uz glazbu i jednostavno nije bilo nikakve šanse da mu se prije ili kasnije ne pridruži na sceni ili u studiju. OK, Ryan svira u bendu ali i radi samostalno, pa je i ovaj studijski album istinski dokaz kako on to sjajno radi. Njegov gitaristički izričaj u sebi ima sve ponajbolje odlike već spomenutih velikih blues glazbenika, ali Ryan je usprkos svemu izgradio svoj vrlo jedinstven, osebujni gitaristički rukopis. Upravo o svemu tome mnogi uvaženi glazbeni kritičari daju samo pohvale, dok kolege glazbenici, ali i oni starije generacije izuzetno pozitivno doživljavaju njegovu svirku.

Album "Magic" kroz devet instrumentalnih skladbi daje nam pravu zvučnu sliku, energiju i osjećajnost ovog glazbenika, koji cijelu ovu svoju priču doživljava itekako ozbiljno i odgovorno. Svaka mu čast! Za njegovo glazbeno stanje zaslužan mu je otac, koji ga je bez daljnjega usmjeravao i dao mu prostora da svira u njegovim King Snakesima. No, sve to ne bi imalo smisla da sam Ryan nije želio biti tako dobar. Ovaj njegov nastupni instrumentalni album pravi je minijaturni dragulj koji će vas odvesti u čarobno plavetnilo ove uvijek nadahnute glazbe.

Meni osobno posebno je drago da Ryan nije nikakva napuhana samodopadnost, već je to izuzetno zreo mladi čovjek, koji vrlo realno percipira svijet oko sebe. Isto tako, drago mi je da je tako skroman, prizeman i pristupačan, jer samo ako ste normalan čovjek možete na pravi način prezentirati ovaj glazbeni stil. Vjerujem da će svi koji će poslušati ovih niti 21 minutu ostati zaprepašteni onim što su čuli.

Impresivnu ekipa – Paul Lamb, Chad Strentz, Dino Coccia, Rod Demick i Ryan Lamb - tako je efektno i pristupačno snimila ovaj album. Upravo iz toga razloga će svaki slušatelj koji je malo više i dublje u ovoj priči vrlo brzo shvatiti da je ovaj blues vrlo sličan onome što se moglo čuti u Velikoj Britaniji u vrijeme onog poznatog britanskog "Blues Booma".

PREPORUKA:
Vjerujem da ćete brzo doći do svog primjerka albuma "Magic" Ryana Lamba i da ćete se i vi oduševiti onime što čujete. Ovdje doista nema nikakve filozofije, ovdje se radi o čistom, iskrenom tzv. "old school bluesu" u najboljem izdanju, kako samog Ryana, tako i pratećeg benda. Ako već niste, obavezno nabavite ovaj album... oduševit će vas!

Sam Ryan kaže: "The Blues can bring out both the good and bad in me … but always its honest … it is my whole world."

Više o svemu saznajte na:
www.ryanlamb.com
www.facebook.com/profile.php?id=100009532374409

Popis pjesama:

1. Lightnin’ Strikes Again
2. Death Rattle
3. Bitter Pills
4. Magic
5. Silence Of The Lambs **
6. The Lamb Jam
7. You Must Be Mad
8. Driving East **
9. Clownin’
** Pjesme u kojima Paul Lamb svira usnu harmoniku

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike